עבור לתוכן

המחשב הפך לשואב אבק

Featured Replies

פורסם

היי,

קניתי מחשב חדש לא מזמן. עקב כך שבמחשב הקודם היו לי תמיד בעיות חימום החלטתי להשקיע יותר בקירור

התקנתי גוף קירור ו-3 מאווררים נוספים במארז. אבל עכשיו הבעיה שלי היא שהמחשב שלי פשוט הפך לשואב אבק!

הפתחים של המאווררים במארז פשוט מפוצצים באבק, המארז מבפנים מלא בגושים של אבק.

ניסיתי לנקות את המארז בעזרת בקבוקי לחץ האוויר האלו אבל אחרי שבוע המצב חזר לקדמותו.

יש מה לעשות בעניין? עצות? אני מניח שאני לא היחיד בעולם שזה קרה לו (אפילו שלא מצאתי פיתרון בחיפוש)

תודה מראש

פורסם

כנראה שהחדר שלך יחסית דיי מלוכלך....

אני אישית משתדל לנקות את המחשב כל סוף שבוע, ובגלל זה העבודה יחסית קצרה כ10 - 15 דקות לכל היותר.

אבל אני מנקה ללא ספריי :-)

פורסם

עם איזה מארז אתה ? איפה המחשב ממוקם בדיוק ?

פורסם

יש את האפשרות לשים פילטרי אבק לפני המאווררים שמכניסים אוויר, אבל אם באמת יש לך כ"כ הרבה אבק בחדר אני מניח שהפילטרים פשוט ייסתמו ואז לא רק שלא יהיה לך אבק בתוך המחשב, אלא גם סירקולציית אוויר...

פורסם

אתה מתעלם מהבעיה העיקרית - זה שיש לך הרבה אבק בבית

האם אתה גר ליד את בניה? האם אתה גר ברחוב סואן?

אני ממליץ מאוד לכל הפחות לנקות לעיתים תכופות יותר - יש גם סנני אוויר לבית (מכשיר חשמלי ששוב אורי מסביבתו מפלט ומוציא החוצה)

אל תשכח שמה שאתה רואה במאווררים יכול גם להכנס אליך לגוף - טוב זה לא

כמו שנאמר - בהרבה מאזים יש פילטרים פריקים (יש לי סונטה 3 - ובמיקום הקדמי של המאוורר יש לו פילטר שניתן לפירוק בקלות יחסית)

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

במחשב שלי, הכנסתי סקוצ'ברייט כפילטר וזה עובד טוב. נתקלתי בפיתרון הבא כמשהו שלא מצריך לפרק ולהרכיב דבר:

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=36_463_500_466&products_id=25556

הרעיון הוא שזה פילטר עם מסגרת מגנטית שנדבקת לכניסה אוויר במחשב בגודל 120 מ"מ. פשוט להוריד ולנקות ויש להם גם גדלים אחרים. יש גם פתרונות של מסנני אלומיניום באותה חנות.

פיתרון מאולתר/זמני: לגזור חתיכה משקית חד פעמית של שואב אבק, במידה שתכסה את המאוורר המכניס אוויר ולהדביק אותה. כשהמאוורר עובד, המסנן המאולתר יוצמד לגריל של המאוורר/מחשב וכך האוויר שישאב יסונן.

פורסם

סקוצ'ברייט ? אתה לא חושב שזה קצת יותר צפוץ וחוסם את רוב האוויר :-\ :-X

פורסם

הטמפ' בחדר שלי מגיעה ל-33 מעלות והטמפ' בליבה החמה בעומס מלא ( Q6600 ב-2.6GHZ) מגיעה ל-68 מעלות.

פורסם

זה מעיד על זה שאוויר זורם ומאחר והמחשב נקי, האבק מסונן.

פורסם

וזה מעיד על ?

:lol:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות.

המארז שלי הוא Antec 300 ד"א

והמחשב שלי באמת ממוקם בדיוק עם הגב לחלון, ומאחורי החלון יש עמוד של הבניין שעליו יושב המנוע של המזגן (ובכלל האזור הזאת ממש מטונפת כי יונים תמיד בונים שם קנים - לא יודע מי החחמולוג שחשב לשים עמוד ומשטח למזגן מול החלון) אז יכול להיות שזה משם. אני אראה אם אני יכול למקם את המחשב מחדש.

מהחדר אני מניח שזה לא, אמא שלי חולת ניקיון (מנקה את החדר איזה פעמיים ביום ועל הדרך הורסת לי חצי מהחדר)... חחחח... אם היא הייתה רואה את הדיון הזה היא הייתה הורגת אותי :lol:

אני גם אנסה את הפילטרים המגנטים האלו.

שוב תודה רבה לכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים