עבור לתוכן

למשחקים על המובנה - מהירות הזיכרון כן משנה

Featured Replies

פורסם

ראית את הרזולוציה שהם בדקו איתה? אני בספק אם תראה כזה הפרש ברזולוציות גבוההות יותר, מה גם שההפרש לא כזה גדול, 10% בין זכרונות 1333 ל-1866.

מה שרשמת מטעה, הם בודקים השפעה של מהירות זכרון כאשר משתמשים בכ.מסך מובנה.

פורסם
  • מחבר

תוקן. זה נראה כאילו המהירות האופטימלית היום זה 1600 8-8-8-24.

הם בדקו את הרזולוציה שהם משערים ש-Casual Gamers ישחקו עליה.

פורסם

זה לא מפתיע. לכל השבבים/ליבות הגרפים המובנים אין זכרון ייעודי משל עצמם (למעט מקרים בודדים) והם חולקים אותו עם זכרון המערכת. לכן הגיוני שבעיבודי תלת-ממדי לתדר הזכרון תהיה השפעה מסוימת, בייחוד כשמדובר בליבה גרפית שכבר מתחילהה להתקרב לכרטיסים גרפיים ייעודיים לשוק הביניים.

יחד עם זאת, חשוב לזכור שני דברים:

1. ההפרשים הם לא כאלה מהותיים וכפי שניתן לראות זכרון בתדר 1600 שהוא, ביחד עם זכרון בתדר 1333, הוא הנפוץ ביותר בשוק ממילא, ולכן הוא בהחלט מספיק. כל עלייה בתדר לא נמצאת ביחס ישר בין מחיר לבין תמורה.

2. רוב הזכרונות שקונים היום ניתן להביא ב-OC לתדר 1866 ואם קצת מזל אז אפילו ל-2133 (עם תזמונים משוחררים) כמו בכל OC שום דבר לא מובטח וצריך מזל, אבל זה בהחלט אפשרי.

ממצאי הבדיקה עומדים בקנה אחד עם מה שהיה ידוע על מבנה הארכיטקטורה ועם ממצאים קודמים באותו נושא (שאם אני לא טועה, גם אליהם קישר Screw_Master לפני זמן מה). אני מניח שלא יירחק היום עד שבתוך מעטפת המעבד ישולב גם זכרון ייעודי לליבה הגרפית, אבל אולי אני טועה.

פורסם
  • מחבר

מממ... הבעיה היא שזה ייקר אותו. כשאתה מייצר שבב, אם ליבה אחת נדפקת, אתה מוכר את המעבד בתור משולש ליבה (במידה וייצרת מעבד עם 4 במקור). במקרה הזה, יש לך לדאוג שגם כל ליבות העיבוד, וגם בקר הזיכרון, וגם הליבה הגראפית, ועכשיו גם שבב הזיכרון ירדו תקינים מה-Waffer בכמות מספקת. כמות לא מספקת אומר מחסור, ושלא ישתלם לך לייצר את ה-Waffer הזה.

בינתיים, המצב הקיים מצויין - זכרונות 1600 לא עולים הרבה. אם כבר, הייתי שמח לראות את אותה הביקורת עם קיטים של 4GB, לראות איך אז הביצועים במשחקים היו מושפעים כשגם המעבד וגם הכרטיס מסך משתמשים באותו זיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים