עבור לתוכן

קניית לוח אם\זיכרון\קירור (עד 1K) + שאילתא לגבי תמחור שילוש יד שניה

Featured Replies

פורסם

שלום,

קיבלתי במתנה מעבד I5-2500K ולכן אני רוצה להחליף את הלוח השילוש הקיים בשילוש חדש (יש לי מארז סונטה 3 מצויין + כונן אופטי + 2 דיסקים קשיחים ב-RAID0).

אני מבקש למצוא לוח שיכיל עליו סוקט 1155 + USB3 + PCIE16+ PCIEX4 (ה-4 זה בגלל שאני הולך לרכוש SSD מבוסס PCIE ) ו-FIREWIRE (שזה הכי פחות חשוב אבל אשמח אם יהיה)

אני רוצה 8 ג"ב זיכרון + קירור שהכי חשוב לי שיהיה שקט (שום OC לא בעבר לא בהווה ולא בעתיד) ואמין.

כמו כן אני גם רוצה לשאול לגבי תמחור של החלקים הללו שאני רוצה להחליף כעסקת חבילה - כמה סביר לדרוש עליהם כיד שניה (המעבד לא עבר OC גם לא לשניה).

GA-73PVM-S2H

G. SKILL 2X2GB DDR2

Intel Core 2 Duo E8400

ThermalRight SI-128

תודה,

גבריאל

פורסם

1. עם Firewire תהיה קצת בעיה, זה ממש לא חיבור נפוץ כבר, בטח לא בפלטפורמת SB. יהיה הרבה יותר זול להוסיף אותו באמצעות כרטיס הרחבה בהשוואה לאפשרות החליפית של פנייה לכיוון לוחות ה-High End היקרים שבהם יש סיכוי שיהיה חיבור כזה, אך הפרש המחיר בהשוואה ללוחות בסיסיים יותר שעונים על הצרכים שלך עולה על מחירו של כרטיס הרחבה שכזה. האם ייתכן ש"תסתפק" ב-SSD בממשק SATA 6Gb/s או שבוודאות תבחר ב-SSD בממשק PCI-E?

2. גם הדרישה ל-PCI-Ex4 די מצמצמת את ההיצע. גם אפיק הנתונים הזה לא נפוץ כל כך וכנראה שתאלץ לבחור בלוח עם שני חריצי PCI-Ex16 (שלפעמים אחד מהם ממילא עובד ברוחב פס x4).

מכיוון שיש לך 2500K ניתן להמשיך בשני כיוונים:

א. השארת האפשרות ל-OC פתוחה (למרות שציינת בפירוש שלא מתוכנן, לדעתי לא יזיק להשאיר אותה פתוחה לאור קלות ביצוע ה-OC בפלטפורמה). במקרה כזה צריך לבחור בלוח Z68 כלשהו.

ב. ויתור על האפשרות ל-OC ובחירה בלוח H67 כלשהו כגון GA-H67MA-USB3 של .GB

3. לגבי הזכרון, קנה כל זכרון DDR3 מיצרן מוכר בתדר 1333/1600 שעובד במתח של עד וכולל 1.5V. עבור 8GB הכי משתלם כמובן לקנות זכרון בתצורת 2x4GB.

4. לגבי גוף הקירור, אם אתה לא מתכנן OC ולא מעוניין בקירור הסטוק, אז אחד מגופי הקירור מסדרת Alpine של AC יהיה מצוין. אם האפשרות ל-OC נשארת פתוחה אז זה משנה קצת את התמונה.

פורסם
  • מחבר

OK

הבנתי את הנקודה לגבי FIRE WIRE ולגבי ה-PCIE

אני לא סגור על כך שבתקפות בינים אני ארצה SATA3 SSD אולי זה באמת רעיון טוב לא לקפוץ גבוהה מדי מוקדם מדי

אני כן אשמח אם מישהו יוכל להעריך את השילוב שאני רוצה להציע למכירה

תודה,

גבריאל

פורסם

קשה לי להעריך את תמחור המערכת הנ"ל, אבל בהתחשב בעבודה שניתן לקנות היום מערכת חדשה זהה מקבילה (ואף מעט עדיפה) באזור האלף וקצת ש"ח. הייתי אומר שתמחור הוגן למערכת כזאת הוא כמה מאות שקלים (400-600 לכל היותר). אני חושב שיותר תשובות תוכל לקבל בפורום מפרטי מחשב (אם מותר לפתוח שם דיונים בנושא הזה) וכנראה שעוד יותר בפורום כללי (שלדעתי הוא גם כך הפורום המתאים יותר לנושאים כאלה).

פורסם

מבחינת ביצועים לא צריך להרחיק עד ל1000 ש"ח כדי להגיע לזה, מעבד ATHLON 2 משולש + לוח מבוסס 760G וסטיק 4GB זיכרון מספקים ביצועים דומים למדי בכ800 ש"ח.

אני חושב ש About:blank תמחר את זה לא רע, 600-400 כאשר עם דגש לכיוון ה400.

פורסם

בדוק את הלוח P67 EXTREME של ASROCK - נראה לי עונה על הדרישות שלך:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2879

יש לו חריץ PCI X4, חיבור 1394 והוא גם חוסך לך גוף קירור כי ל- ASROCK יש סט חורים נוסף לגוף קירור של 775 שכבר יש לך.

פורסם
  • מחבר

מעולה תודה

איך ASROCK מבחינת אמינות - אי מאוד רגיל ללוחות של גיגהבייט שעד היום שרתו אותי נאמנה

פורסם

מספר הערות:

1. ASRock הם חברת בת של ASUS. הלוחות של שני היצרנים זהים כמעט לגמרי (ולפעמים אפילו ממש) מבחינת הרכיבים והמבנה למעט המיתוג הסופי (ערכת הצבעים השולטת בלוח, צורת ומיקום גופי קירור וכדומה). מבחינת אמינות הלוחות שלהם לא פחות (ולא יותר) אמינים מהלוחות של כל יצרן מוכר אחר. בפלטפורמת SB דווקא הלוחות של GB מכילים רכיבי חשמל פחות איכותיים בהשוואה ללוחות מקבילים של המתחרים, בעיקר בכל מה שנוגע לייצוב מתח. זה לא מאוד קריטי, בטח כשלא מבצעים OC בינוני-גבוה, ואין להבין מכך שמדובר באיזו מערכת חשמל רעועה, אבל קיים הבדל.

2. ההצעה לקנות לוח P67, אם כי בהחלט תקפה, היא לדעתי לא אידאלית אלא אם כן יש סיבה חד-משמעית לעשות זאת. ללוח מבוסס Z68 יש יותר יתרונות (בעיקר היכולת להשתמש בליבה הגרפית המובנית) והפרש המחיר (בטח כשאין דרישה מיוחדת מהלוח) לא כזה גדול.

3. הלוחות של ASUS, MSI ו-ASRock מכילים UEFI ואילו הלוחות של GB מכילים עדיין BIOS - אם כי הם הציגו לאחרונה את ClickBios שהוא רכיב היברדי. עדיין מבוסס על BIOS אך ניתן לשלוט בו בצורה גרפית גם מתוך מערכת ההפעלה. זה לא בדיוק צריך להיות שיקול מרכזי בבחירת לוח (אגב, למיטב ידיעתי גם בלוחות של GB למרות שאין UEFI ניתן לבצע אתחול מכונן בנפח של 3TB) אבל יש כאלה שזה משנה להם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים