עבור לתוכן

עזרה | Overclocking למעבד E8400

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

ברשותי המפרט הבא:

E8400 עם קירור TUNIQ TOWER

Gigabyte P35-DS3L

G.Skill 2x1024mb 6400 400MHZ CL4

8800GT

ENERMAX LIBERTY 400W

מארז GIGABYTE 3D AURUA....

ככה, התחלתי עם OC למעבד, הצלחתי להגיע ל 425MHZ מ 333MHZ, עם מתח של 1.360V למעבד.

ביצעתי בדיקה עם OCCT ויצא תקין ללא תקלות.. הטמפרטורות במנוחה 40 - 39 מעלות, ובמאמץ בבדיקה עם OCCT טמפרטורה 55-57 מעלות - מעבד.

אני בעיקרון רוצה להגיע ל 4GHZ שזה 445MHZ... ניסיתי לעלות מתח למעבד ל 1.408V ועדיין אני לא מצליח עם הבדיקה של OCCT.

עכשיו ניסיתי להוריד את המכפלה מ 9 ל- 6 ולהישאר על אותו BUS, והרצתי בדיקה והיא עברה בהצלחה ללא תקלות, עכשיו לא הבנתי מה זה אומר - שהזכרונות והלוח אם מגבילים אותי אם הורדתי את המכפלה והבאס נשאר אותו דבר והבדיקה עברה בהצלחה? או שהמעבד צריך יותר מתח?

תודה רבה לעוזרים..

העלתי תמונה ל OC עם ה 425MHZ

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם הורדת את המכפלה ונשארת עם אותו הבאס והבדיקה עברה בהצלחה..זה אומר שהזיכרון ולוח האם עומדים בזה..

תתרכז במעבד..תעלה עוד מתח לאזור ה1.45V..תעלה מתח לFSB/PLL וכו...

פורסם
  • מחבר

טוב אז עבדתי לפי איזה מדריך שראיתי...

כרגע אני עומד על 435MHZ, שזה אומר 3.9GHZ, על מתח של 1.376V למעבד, ו- 2.1V לזכרונות במקום (1.8V) ז"א 0.3V העלתי, העלתי ב 0.2V לגשר הצפוני, ו 0.2 ל FSB ( בעיקרון הבנתי שרצוי לעלות את שנייהם באותה מידה , ז"א אם זה 0.1 אז גם השני ) - את ה FSB ואת הגשר הצפוני..

כרגע עובר בדיקה של OCCT, ועומד בבדיקה בצורה טובה - טמפרטורה במאמץ 62מקסימום למעבד.

אשמח לדעת אם יש לאן להתקדם, נ"ב כמו שציינתי ביצעתי בדיקה שבא הורדתי את המכפלה של המעבד מ -9 ל -6 ונתתי לו 445MHZ ב BUS וביצעתי בדיקת עומס ב OCCT ולא היו נפילות, עשיתי את הבדיקה לדעת אם הזכרונות מגבילים אותי, לאחר מכן העלתי את המכפלה ל 9, וניסיתי עם 445MHZ ולא הלך.... ( אותם הגדרות כמו למעלה )....

נ"ב בדקתי באתר היצרן INTEL וראיתי שתחום המתחים של המעבד הוא 0.8500 - 1.3625V, האם אפשר לעבור את המתחים הללו? מסוכן? מה מומלץ.. ( אני עם קירור TUNIQ )

הוספתי תמונה:

פורסם

2.1V זה די גבוה לזיכרונות..תבדוק אופציה של להוריד אותו את המתח ולבדוק שוב יציבות..ומשם כבר תמשיך..

פורסם
  • מחבר

מתח הזכרונות בסטוק הוא 1.8 לפי הביוס, הבנתי לפי מדריך שקראתי שרצוי לעלות מההתחלה מתח לזכרונות עד 0.3V בשביל שלא יגביל אותי ב OC, למרות שציינתי שהורדתי את המכפלה של המעבד ל 6 ובדקתי עם BUS של 445 MHZ וביצעתי בדיקה ב OCCT ועברה בהצלחה, ז"א שהזכרונות לא מגבילים אותי.. אבל העלתי למקרה שלא יגביל אותי מלכתחילה... (את הבדיקה הזאת ערכתי עם מתח סטוק 1.8V לזכרונות ואחריי שקראתי מדריך העלתי למקרה שיגביל אותי בהמשך ה OC

בעיקרון מה שאני רוצה לעשות זה להגיע ל 4.2MHZ על המעבד עם טמפרטורה נורמלית ומשם לרדת במתחים, עם זה לזכרונות ללוח אם ולגשר הצפוני ולמעבד עצמו... עד שאני יגיע למצב שהמערכת תיהיה יציבה

נ"ב האם יש אפשרות להגיע 4.2MHZ עם קירור TUNIQ והזכרונות והלוח אם והספק הזה?

פורסם

מלבד הזיכרון שמגביל אין סיבה שלא..אם הורדת מכפלה והמערכת יציבה בבאס גבוה..אז זה רק עניין של הגדרות מתחים וכו..

תשחק עם זה עד שתגיע לאן שתרצה ;)

פורסם
  • מחבר

הבנתי אבל כשאתה אומר שהזיכרון מגביל לפי מה נקבע?

כי ציינתי שקראתי מדריך באינטרנט ונאמר בו שבשביל לא להיתקל בבעייה במהלך ה OC שאולי הזיכרון יגביל או הלוח אם רצוי לעלות מההתחלה מתח לזכרונות, אז העלתי ל 2.1 מ 1.8V, בכדיי למנוע בעיות שאם הזכרונות יגבילו אותי...

עכשיו לפני שהעלתי מתח לזכרונות ב 0.3V עשיתי בדיקה שבא הורדתי את המכפלה של המעבד והייתי עם באס של 435MHZ והרצת בדיקה OCCT ולא היו נפילות ולא כלום. זה אומר שהזכרונות לא מגבילים.

אז למה ציינת "מלבד הזיכרון שמגביל אין סיבה שלא", כעת אני לא רואה שהוא מגביל לפי הבדיקה שעשיתי.

נ"ב אשמח לדעת אם שווה להתאמץ ולנסות להגיע ל 4.2MHZ עם קירור TUNIQ...

אגב הבנתי שהמתח המקסימלי שאותו לא רצוי לעבוד הוא 1.45 למעבד, האם זה נכון? כמובן שהכל תלוי בקירור וטמפרטורה..

את הבדיקות של הזיכרון והלוח אם אני מבצע דרך OCCT בקטגורייה LINX או ברגיל על NORMAL?

תודה רבה.

פורסם

תתחיל בכך שתשחרר תזמונים. הזיכרון שלך ב-CL4, תשחרר ל-CL5.

פורסם
  • מחבר

איך בדיוק אין לי קטגורייה ב BIOS לעשות ידני...

פורסם
  • מחבר

אוקיי הייתי צריך ללחוץ CTRL+F1 בחלון הראשי של ה BIOS בשביל שייפתח לי אופציות לשנות תזמונים.

אז כרגע שמתי את התזמונים של הזכרונות על :

5-5-5-15

למרות שציינתי כבר שביצעתי כרגע בדיקה עם מכפלה של x6 למעבד ובדיקה על באס של 445 MHZ, זכרונות ב SPD2, העלאת מתח לזכרונות 0.2V, סה"כ 2.0V לזכרונות, מתח מעבד 1.43 ובבדיקה ב OCCT על LARGE למשך שעה אין תקלות במכפלה על 6, זה אומר שהזכרונות והכרטיס מסך לא מגבילים אותי, אז למה לעלות תזמונים לזכרונות? הריי במילא הם לא הבעייה.

כאשר אני מעלה למכפלה של x9 למעבד ונשאר על אותו באס, 445MHZ הוא מידי פעם לא עובר לי בדיקה ב OCCT על LARGE, במה לנגוע עכשיו?

טמפרטורה בזמן שהמכפלה על x9 ובאס 445MHZ, במנוחה 44מעלות, במאמץ 65מעלות.

צירפתי קובץ של בדיקה שעברה ב OCCT שהמכפלה על x6 באס על 445MHZ, זכרונות SPD2, עם תזמונים של 5-5-5-15.

פורסם
  • מחבר

עד כמה ? אני עובד כבר על 1.45 ועדיין...

לא מוגזם 1.45?

פורסם

אכן מוגזם. כנראה נפלת על מעבד "לימון"

פורסם
  • מחבר

אתה אומר זהו? אין לאן לחתור יותר? 4GHZ סופית? מתח 1.45...

אולי לעלות במקום ב 0.2לצפוני לעלות ב 0.3?

זכרונות ולוח אם לפי הבדיקה לא מגבילים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים