עבור לתוכן

מחפש לוח אם לi5 2500 תקציב באיזור ה800 למטרות משחקים

Featured Replies

פורסם

אני מחפש לוח אם עבור I5 2500 וזכרון Corsair Vengeance. (לינק)

חובה שיהיה SATA 3, ותמיכה בSLI\CF.

עדיף גם USB 3.

תקציב באיזור ה800.

מטרה עיקרית היא משחקים כבדים (BF3, SKYRIM, MW3 וכו)

לגבי OC אולי יהיה מינמלי במסגרת ההגבלות של המעבד.

פורסם

1. לא תוכל לבצע OC ל-2500. בשביל OC אתה צריך מעבד 2500K בשילוב ערכת שבבים P67 או Z68.

2. האם אתה בטוח שמערך מרובה כרטיסים הוא דרישה לאור החסרונות היחסיים שלו? האם אתה מתכוון להשתמש בכזה כבר מההתחלה?

3. לוח משתלם מאוד שעונה על הדרישות שלך (אך לא בהכרח ייאפשר לך OC גבוה) הוא GA-Z68MA-D2H. לוח נוסף ששווה לשקול אם מתוכנן OC גבוה הוא ה-ASrok Z68 Extreme 4.

4. במקרה שבסוף לא יתוכנן מערך מרובה כרטיסים אז אפשר לקנות לוח Z68 (כדי לבצע OC) זול יותר, או לוח H67 (אם לא מתוכנן OC כלל).

פורסם
  • מחבר

1 לגבי OC, אי אפשר לבצע OC משמעותי, אבל אם אני זוכר אפשר לעשות OC קל גם לסדרה הרגילה.

2 אני עוד לא סגור לגבי הכ.מסך אבל התכנון הוא כן לקנות זוג כרטיסים (חשבתי על 6870, אבל צריך לחקור עוד) מה החסרונות בדיוק (למעט צריכת חשמל)

עוד הערה ששכחתי, יש לי אוזניות ROCCAT KAVE וזוג רמקולים שאני מעוניין לחבר במקביל מאחורה, אז אני צריך שתהיה תמיכה ב7.1 (ויכולת לעשות RETASKING)

פורסם

1. אי אפשר לבצע OC באמצעות העלאת המכפלה (כי המעבד אינו מכפלה פתוחה). ניתן לבצע OC באמצעות ה-BCLK (תדר הבסיס של המערכת). בגלל מבנה הארכיטקטורה כתוצאה מהעלאת תדר הבסיס משתנה התדר של כל הבקרים ואפיקי התקשורת כך שאתה מגיע מהר מאוד לחוסר יציבות. סביר להניח שכך תוכל לבצע OC של 2-4% שהוא OC זניח לחלוטין ולדעתי לא מצדיק בכלל את ההתעסקות. או אם לסכם, אם מתוכנן OC בפלטפורמת SB צריך מעבד עם מכפלה פתוחה, ערכת שבבים מתאימה ולוח עם מערכת חשמל מתאימה.

2. החסרונות העיקריים הם צריכת אנרגיה גדולה יותר, פליטת חום גדולה יותר, ייקור המערכת כולה (כרטיס גרפי נוסף, לוח-אם שברוב המקרים יקר יותר, ספק כוח יקר יותר) ותחזוקה גבוהה. בתחזוקה הכוונה שאתה תצטרך לדאוג עדכן את מנהל ההתקן בתכיפות (או לא לעדכן אם העדכון גורם לבעיה מסוימת), לדעת להתעסק עם הגדרות מנהל ההתקן כדי לבטל את המערך, או לשנות הגדרות מסוימות כשתתקל בבעיות מכיוון שלא כל המשחקים תומכים במערך שכזה, ובאופן כללי התעסקות גדולה יותר עם המערך, ולדעתי, ללא תמורה.

כל זה נכון עוד יותר לאור העובדה שאלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגות, אין באמת צורך במערך שכזה מכיוון שניתן לקבל חוויית משחק מלאה גם באמצעות כרטיס גרפי בודד.

הערה בקשר להודעה הקודמת שלי, שכחתי לכתוב שאמנם ה-GA-Z68MA-D2H תומך במערך מרובה כרטיסים, אך החריצים של הכרטיסיים הגרפיים קרובים זה לזה מה שעלול להוות בעייה עם כרטיסים רחבים או בכלל (לא מתאפשר קירור מספק), אז יש לקחת את זה בחשבון.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אם זה באמת 2-3 אחוז (שמעתי שאפשר להשיג בערך 10% בלי להעלות מכפלה). אז אכן אין טעם להתעסק.

לגבי כ. מסך, אני צריך לבדוק מה עדיף לי, בינתיים אני עם יחיד של 4870.

לגבי הלוח שהצעת, הוא לא מתאים כי אין בו תמיכה בו מספיק כניסות אודיו (אני צריך 5 כניסות בשביל האוזניות וזוג הרמקולים). יש משהו דומה אבל

עם אודיו יותר מתקדם?

אגב,

הדרישה ל SATA 3 באה כי יש לי SSD של אינטל 510, שעליו תשב מערכת ההפעלה, האם אני צריך לחפש עוד משהו בלוח מלבד הSATA?

פורסם

Z68 Extreme4 עונה על כל הדרישות שלך. אני ממליץ לך לעבור גם על המפרטים של לוחות נוספים (בהתאם לחנות שממנה אתה קונה) כדי למצוא את זה שהכי משתלם עבורך (בהתאם להחלטה שלך לגבי מערך מרובה כרטיסים וכדומה).

1. אם מתוכנן OC תעבור על לוחות המבוססים על ערכת השבבים Z68.

2. אם לא מתוכנן OC ולא מתוכנן שימוש במערך מרובה כרטיסים, תעבור על לוחות המבוססים על ערכת השבבים H67.

אגב,

הדרישה ל SATA 3 באה כי יש לי SSD של אינטל 510, שעליו תשב מערכת ההפעלה, האם אני צריך לחפש עוד משהו בלוח מלבד הSATA?

כל ערכות השבבים הנ"ל מכילות בקר SATA 6Gb/s. אתה צריך לדעת אם אתה מחפש עוד איזה סוג חיבור מסוים בלוח. אם אתה לא יודע להגדיר צורך שכזה, כנראה שאינך זקוק למשהו מיוחד. אני הייתי אומר שכדאי לקנות לוח עם בקר USB 3.0 (יש ברוב הלוחות הללו), אבל זה בעיקר יבוא לידי ביטוי אם אתה נוהג לחבר למחשב התקני אחסון חיצוניים ולהעביר כמויות גדולות של מידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים