עבור לתוכן

בחירת מצלמה לטיול ביפן, מצלמה ראשונה (קנייה בדיוטי פרי או ביפן עצמה)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לטיול ביפן וכמובן שאצטרך מצלמה (וידאו) אני חושב לקנות אחת בבאג דיוטי פרי (יש עוד חנויות בדיוטי פרי שמוכרות ציוד כזה?) או ביפן עצמה.

אשמח להמלצות על דגמים.

. מה התקציב שעומד לרשותך ?

עד 500 דולר בלחץ.

2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה.

אני יודע מה זה פוקוס מה זה צמצם וכל השאר לא ממש יודע. = ניסיון אפסי, מצלמה של פלאפון לא נחשבת.

3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ?

מצלמה של פלאפון, ומצלמה משנות ה90 שיש עינית עם מסך כחול (חחח איזה מצחיק זה נראה היום)

4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים)

מעוניין לצלם כמעט הכל, אזוריים עירוניים וטבע, אפשר לציין שגם מתוכנן לצלם באזור תערוכה שלא עומד להיות מואר.

5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגדלים גדולים (> 20X30) ? לאיזה גדלים ומה יעוד ההדפסה ?

לא מתכוון להדפיס.

6. מהו טווח אורך המוקד בעדשות הנחוץ לך ? (ניתן להתרשם כאן http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/ מאורכי מוקד שונים. רצוי לא להתחזר, כולנו היינו רוצים עדשת פלא, אנא היצמדו למה הכרחי לכם. הסבירו למה, וציינו האם את הטווח יש לכסות ע"י עדשה בודדת או כמה עדשות, ולמה.)

שיחקתי עם הסימולטור לא הבנתי בדיוק, כשאני מזיז לכיוון ה600 אז זה עושה זום, לא הבנתי את ההקשר ל"אורך מוקד העדשה".

בואו נגיד שאני לא יודע מהו הטווח הרצוי.

7. האם הגודל / משקל המצלמה חשובים לך ? רלוונטי במיוחד לאנשים עם ידיים גדולות / קטנות במיוחד, מצלמה גדולה וכבדה תהיה פחות נוחה לנשיאה.

מעדיף מצלמה קטנה, כל עוד תיכנס לתיק יד זה בסדר, כמובן שאני לא רוצה משהו במשקל 2 קילו וגדולה.

8. האם יש לך ציוד אחר ? איזה ?

חושב על אפשרות של IPOD 4 אבל לא נראה לי זה קשור/משתווה (בצילום)

9. האם יש לך העדפה לייצרן מסויים ? מדוע ?

לא

10. האם יש דגם שמצא חן בעיניכם מראש ? מדוע ?

אין דגם כרגע.

11. האם מצב צילום ברצף של מספר תמונות בשניה נחוץ לכם ? לאילו נושאים ?

לא מכיר = לא נחוץ?

12. האם אתם מעוניינים במצלמה בעלת יכולות וידאו (ובעלות אילו תכונות ? ייצוב תמונה, רזולוציה, פוקוס אוטומטי) ?

פוקוס אוטומטי נשמע הכרחי אבל לא בטוח כל עוד הידני עובד כמו שצריך, ייצוב תמונה גם נשמע חשוב כי אני רואה לפעמים צילומים שהיד של הצלם זזה אז כל התמונה רועדת בצורה מעצבנת (ככה זה בפלאפון לדוגמא), ורזולוציה של התמונה אני תיאורטית מעדיף FULLHD אבל לפני הרזולוציה חשוב שהתמונה עצמה תהיה חדה וללא רעש עד כמה שניתן.

תודה רבה לעוזרים !!

פורסם

קנון SX230 מצלמה מאוד וורסטילית, טווח זום מרשים, איכות תמונה סבירה, וידאו טוב. רוב הסיכויים שתהיה מאוד מרוצה איתה. מחיר סביב 1200-1300 ש"ח שם, קצת יותר פה.

אפשר לציין שגם מתוכנן לצלם באזור תערוכה שלא עומד להיות מואר.

לצפייה על המסך בלבד, גם ה-SX230 תוציא תמונות סבירות עד ISO=800, בהקפדה על אחיזה יציבה של המצלמה והמנעות מטלה-פוטו, ניתן יהיה לצלם באופן זה גם בתאורה לקויה או בשעות הערב. אתה גם תמיד יכול להשתמש בחצובה.

אם השימוש בתאורה לקויה קריטי ובצילום בלי חצובה או של אוביקטים בתנועה - אפשר לשקול לרכוש את ה-S95 של קאנון שעדיפה משמעותית בתנאי תאורה לקויים (עדשה מהירה משמעותית וחיישן גדול ופחות רועש), אולם אז אתה מוותר על רוב טווח הזום ועל חלק מיכולות הווידאו ושאר תכונות.

אופציות של מצלמות חיישן גדול (4/3 או APS-C) נמצאות מחוץ לתקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

קנון SX230 מצלמה מאוד וורסטילית, טווח זום מרשים, איכות תמונה סבירה, וידאו טוב. רוב הסיכויים שתהיה מאוד מרוצה איתה. מחיר סביב 1200-1300 ש"ח שם, קצת יותר פה.

לצפייה על המסך בלבד, גם ה-SX230 תוציא תמונות סבירות עד ISO=800, בהקפדה על אחיזה יציבה של המצלמה והמנעות מטלה-פוטו, ניתן יהיה לצלם באופן זה גם בתאורה לקויה או בשעות הערב. אתה גם תמיד יכול להשתמש בחצובה.

אם השימוש בתאורה לקויה קריטי ובצילום בלי חצובה או של אוביקטים בתנועה - אפשר לשקול לרכוש את ה-S95 של קאנון שעדיפה משמעותית בתנאי תאורה לקויים (עדשה מהירה משמעותית וחיישן גדול ופחות רועש), אולם אז אתה מוותר על רוב טווח הזום ועל חלק מיכולות הווידאו ושאר תכונות.

אופציות של מצלמות חיישן גדול (4/3 או APS-C) נמצאות מחוץ לתקציב שלך.

תודה רבה על ההמלצה!

מה זה אומר ISO=800 (זה חשוב למי שיודע מבין?)

ומה זה טלה-פוטו?

ולא תהיה לי חצובה (לא מתכוון לקנות)

אני אבדוק את המחירים של שני הדגמים שרשמת, שוב תודה!

עריכה:

אני מסתכל על הדגמים שרשמת ורואה שאלו מצלמות דיגיטליות, ואז אני אומר לעצמי "רגע אבל ביקשתי וידאו" ואז אני קולט שבכלל לא רשמתי שאני מחפש מצלמת וידאו.

אז אני מצטער ועכשיו אני אומר שאני מחפש מצלמת וידאו ולא סטילס. (הדגמים שרשמת יכולים לשמש כמצלמות וידאו או שאין מה להשוות?)

שוב תודה.

פורסם

לא ממליץ לקנות בבאג בדיוטי פרי, מבחר על הפנים אלא אם כן אתה יודע שהם מחזיקים דגם מסויים במחיר נוח.

אני עשיתי את הטעות הזאת ונאלצתי לקנות מצלמה גרועה ביותר (כל האחרות היו יקרות יותר משמעותית).

פורסם

תקנה מחוץ ליפן,ביפן יקר מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים