עבור לתוכן

מעוניין בהסבר לגבי שימוש בכרטיס המסך להעברת אודיו

Featured Replies

פורסם

אני מתעניין ברכישת מחשב HTPC. המחשב הזה אמור להריץ כל תוכן וידאו ואודיו שקיים היום בעלות הכי נמוכה שניתן.

לאחר שעות של התעדכנות בחומר הרלוונטי (שנים שלא התעדכנתי בעולם החומרה) הבנתי שעל מנת לקבל אודיו HD אני צריך כרטיס מסך שתומך בbitstreaming. כך שאני כבר לא יודע אם המחשב שתכננתי לקנות יספק אותי (לוח אם AMD מבוסס 880 כמו במפרטים המומלצים לHTPC זול). ממה שקראתי, אני חייב לקנות כרטיס מסך חיצוני. מה שאני לא מבין, איך בעצם כרטיס מסך שתומך באודיו HD, מקבל את הסאונד? האם אני צריך לרכוש גם כרטיס סאונד בנפרד? במידה ויש לי כרטיס מסך עם HDMI (שתומך בTRUEHD ) וגם כרטיס קול עם יציאת HDMI, איך ילך החיבור לרסיבר?

קצת נהיה לי סלט בראש בנושא הזה ואשמח לאבהרות בדרך להשגת מטרתי (המצוינת בשורה הראשונה של הודעה זו).

פורסם

אני ינסה לעשות לך קצת סדר,

קודם כל אם השימוש שלך הוא בסה"כ לVIDEO אז אין לך צורך בכרטיס יקר,

כל כרטיס הכי פשוט היום מגיע עם יציאת HDMI (תומך קודקים של FHD) ויכול להריץ לך כל כמעט קודק,

כך שאין לך צורך לקנות כרטיס יקר.

כרטיסי המסך של היום מגיעים עם כרטיס קול מובנה, וכשמריצים סרט FHD (דרך יציאת HDMI כמובן)

הכ.מ. משדר גם וידאו וגם סאונד כך שאת כל הסיפור צימצמת לכבל HDMI אחד שמחובר מהכ.מ. לרסיבר..

לידע כללי, יציאת HDMI נועדה לשדר גם וידאו וגם סאונד, מצדה השני יש את הDVI שהוא נועד לשדר וידאו בלבד,

כך שכל כרטיס שמגיע עם יציאת HDMI מכיל כ.קול מובנה (יהיה טיפשי להשים יציאת HDMI במקום עוד יציאת DVI

לכרטיס שלא יכול לשדר סאונד, לא?)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

ממה שאני מבין, ברגע שאני מעביר את הסאונד דרך הHDMI כאשר הסאונד הינו TRUEHD רצועת הקול בעצם מכילה 8 ערוצים והפענוח נמצא ברסיבר. (משהו כמו SPDIF, רק לאודיו באבחנה גבוהה) אני בעצם מחבר כבל HDMI לרסיבר ומהרסיבר כבל HDMI לטלויזיה (על מנת להעביר את הוידאו "דרך הרסיבר")

נניח גם שיש לי כרטיס קול במחשב. האם ישנה עדיפות להעביר את הסאונד דרך הכרטיס קול (ההשערה שלי היא לא, כי מדובר בעצם בזרם דיגיטלי של מידע שהפענוח שלו נמצא רק ברסיבר) או שזה לא משנה? אני גם לא כל כך מבין איך בדיוק הסאונד עובר לפני שהוא יוצא לכבל. (נניח אני קורא קובץ סאונד HD מההרד-דיסק, לאן הוא הולך? לכרטיס הקול המובנה? לכרטיס המסך שמחובר לכרטיס קול המובנה? וכל התרשים זרימה הזה מסתבך לי כשמדובר בכרטיס קול חיצוני. איך הסאונד עובר מהכרטיס קול החיצוני ליציאת הHDMI שבכרטיס המסך? (או שפספסתי משהו)

אני אכן מעוניין בכרטיס מסך הכי פשוט לצורך וידאו (האם יש כרטיס מסך OB שתומך באודיו HD ?) וחשבתי על nvidia 520 האם הוא בסדר לדרישות שלי?

פורסם

אתה אכן מעביר דרך יציאת הHDMI גם קול וגם וידאו, וכשזה מגיע לרסיבר הוא מפצל את זה, את הסאונד לרמקולים והוידאו לטלוויזיה, לכן מספיק גם לחבר את הרסיבר לטלויזיה בעזרת כבל DVI (בהנחה כמובן שיש לך כבר רמקולים משלך שמחוברים לרסיבר ואין לך צורך להשתמש ברמקולים

של הטלוויזיה).

כמו שהזכרתי, על הכרטיס מסך יש לך גם כרטיס קול מובנה, כך שהכרטיס מסך יכול לעשות את כל העבודה (ז"א לשדר גם קול וגם וידאו),

לכן אין לו צורך להשתמש בכרטיס קול המובנה של הלוח אם כי הוא בעל כרטיס קול משלו, אך עדיין יש לך אפשרות לבחור באיזה מהם אתה רוצה להשתמש (אתה יכול לחבר בנווסף לחיבור HDMI גם את הכ.קול של הלוח אם לרסיבר - ואז קודקים מסויימים ישתמשו בכ.קול המובנה על הלוח אם ואחרים בכ.קול של הכ.מסך), מהניסיון שלי אין הבדל בסאונד עצמו של כ.קול של הכ.מ. לכ.קול המובנה, אבל כשאתה משתמש בכ.קול של הכ.מסך (ז"א דרך יציאת הHDMI) - אתה יכול להפעיל קודקים ייחודיים שכאן אתה תוכל לראות הבדל באיכות.

אם בנוסף יש לך כ.קול חיצוני, אתה לא תוכל להשתמש בו בשביל להעביר סאונד דרך יציאת הHDMI בכ.מסך, אתה תאלץ לחבר אותו בנוסף לחיבור הHDMI שיוצא מהכ.מ. לרסיבר - וכאן אתה מאבד מספר קודקים איכותיים לשידור FULLHD.

בנוגע לכרטיסי מסך מובנים, כיום כרטיסים אלו הם מצויינים, והאמת שאין לך שום סיבה לקנות כרטיס מסך חיצוני אם הייעוד שלך הוא להריץ סרטים בלבד, רוב כרטיסי המסך המובנים שנמכרים היום מגיעים עם יציאת HDMI והם אכן תומכים באודיו HD (אחרת אין סיבה להשים להם יציאת HDMI, היו שמים להם רק יציאת DVI במקום),תוודא שאתה אכן קונה לוח אם בעל כרטיס מסך מובנה עם יציאת HDMI.

מדובר במחשב נייח או נייד?

אגב שים לב שיש לך מספר תקנים של HDMI, אני ממליץ לך לקרוא על זה ולהבין מהם התקנים החדשים יותר ואת ההבדלים ביניהם..

פורסם

לידע כללי, יציאת HDMI נועדה לשדר גם וידאו וגם סאונד, מצדה השני יש את הDVI שהוא נועד לשדר וידאו בלבד,

כך שכל כרטיס שמגיע עם יציאת HDMI מכיל כ.קול מובנה (יהיה טיפשי להשים יציאת HDMI במקום עוד יציאת DVI

לכרטיס שלא יכול לשדר סאונד, לא?)

HDMI ו- DVI משתמשים באותו הפרוטוקול, תקן DVI מאפשר העברת סאונד דיגיטלי בדומה ל- HDMI אבל ברוב כרטיסי המסך מנתבים רק אות וידיאו ל- DVI לכן זה הפך לטעות נפוצה שאנשים חושבים שיציאת DVI לא מסוגלת להעביר סאונד.

כיום אכן נהוג שיש בקר קול על כרטיס המסך אבל זה לא תמיד היה כך. כרטיסי מסך קצת יותר ישנים היו מכילים יציאת HDMI אבל לא היו מכילים בקר קול ואז היה צורך לחבר את כרטיס המסך ליציאת SPDIF בלוח האם על מנת שיציאת ה- HDMI תוציא קול.

לפותח הדיון:

לטובת מחשב HTPC שיעודו צפיה בסרטים או האזנה למוזיקה אתה יכול להסתפק בכרטיס מסך מובנה.

תוודא שלוח האם מכיל יציאת HDMI.

פורסם
  • מחבר

הכוונה שלי היא לקנות HTPC עם לוח אם 880GM (כרטיס מסך מובנה RADEON 4250)

השאלה האם זה יספיק לי במאה אחוז (לא 95 אחוז) לכל צרכי האודיו.

שימו לב לתגובה הבאה מתוך העמוד הבא:

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=663718

I will say though that to get the receiver to decode TrueHD or DTS-HD, you ned to bitstream it from the HTPC. There isn't any integrated solutions that can do that, so you'd need to get a standalone card like an HD 5450. The 4200 series can only bitstream 5.1 tracks. But, if you're only interested in 5.1 (not 7.1) then it shouldn't matter I suppose.

אמנם הדיון הוא מלפני שנה, אך הוא רלוונטי לשאלה.

עריכה: יש בדף הבא טבלה קצת ישנה שמראה את הבעיה שלי אולי תבהיר כמה נקודות שלא הצלחתי להבהיר:

http://www.missingremote.com/guide/bitstreaming-hdmi-hd-audio-formats-your-htpc

עכשיו אני מתבלט אם לקנות GT520 רק בשביל האודיו (תמיכה בסאונד HD

http://www.geforce.com/Hardware/GPUs/geforce-gt-520/features

או אולי לקנות GT440 בשביל קצת משחקיות (שלאחר עדכון דרייבר גם הוא תומך בסאונד HD)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים