עבור לתוכן

מצלמה חדשה, לקניה בארה"ב בתקציב של 150$

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 150$, ניתן לחרוג עד 200 במידה והחריגה שווה את זה.

2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. יש לי ידע בסיסי ביותר

3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? יש בבית מספר מצלמות לא דיגטליות של קאנון ואולימפוס, מצלצה דיגיטלית של אולימפוס שהחלטתי להחליף בגלל כרטיס ה xD הארור.

4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) המצלמה תשמש בעיקר לצילומי חוץ בטיולים (תחילה לטיול הנוכחי בארה"ב), אך גם לתמונות פנים בתאורה מוגבלת.

5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגדלים גדולים (> 20X30) ? לאיזה גדלים ומה יעוד ההדפסה ? הדפסה בגדלים רגילים.

6. מהו טווח אורך המוקד בעדשות הנחוץ לך ? (ניתן להתרשם כאן http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/ מאורכי מוקד שונים. רצוי לא להתחזר, כולנו היינו רוצים עדשת פלא, אנא היצמדו למה הכרחי לכם. הסבירו למה, וציינו האם את הטווח יש לכסות ע"י עדשה בודדת או כמה עדשות, ולמה.) באמת שאין לי מושג.

7. האם הגודל / משקל המצלמה חשובים לך ? רלוונטי במיוחד לאנשים עם ידיים גדולות / קטנות במיוחד, מצלמה גדולה וכבדה תהיה פחות נוחה לנשיאה. אני מניח שרוב המצלמות בטווח המחירים הזה קטנות מספיק (למרות שדווקא כן יש לי ידיים גדולות וזה יכול לעזור אם המצלה תהיה נוחה לשימוש)

8. האם יש לך ציוד אחר ? איזה ? יש פלאש חיצוני של מצלמת הקאנון הישנה (זה פלאש חיצוני משנות ה80, אין לי מושג אם הוא בכלל מתאים או עדיין יש צורך להשמיש אותו בכלל)

9. האם יש לך העדפה לייצרן מסויים ? מדוע ? אין העדפה לשום חברה, רצוי שם ידוע ושניתן יהיה לתקן גם בארץ.

10. האם יש דגם שמצא חן בעיניכם מראש ? מדוע ? עוד לא התחלתי לברר בנוגע לדגמים ספציפים.

11. האם מצב צילום ברצף של מספר תמונות בשניה נחוץ לכם ? לאילו נושאים ? לא

12. האם אתם מעוניינים במצלמה בעלת יכולות וידאו (ובעלות אילו תכונות ? ייצוב תמונה, רזולוציה, פוקוס אוטומטי) ? אני אשמח לצילום ווידאו HD 720p נראה לי יספק, פוקוס אוטומטי יכול להיות נחמד אם נכנס בטווח המחירים אבל לא נעול על זה.

כאמור אני נמצא כרגע בארה"ב, המחירים פה נראים לי יחסית סבירים ואני רוצה להתחיל לצלם את הטיול שלי אז ברגע שיהיה יותר מידע קונקרטי אני אבדוק פה בחנויות החשודות למחירים סבירים (אמזון וכו') ואעדכן אתכם בדגם הנבחר.

אני אבדוק את הנושא בעוד מספר שעות כשיהיה צהרים בישראל :)

תודה מראש.

פורסם

שקול- ניקון P300.

אחרי התנסות של שנים עם מצלמות קטנות- אחת הטובות שהחזקתי ביד...

מצב אוטומטי מעולה (שזה נדיר).

מצלמת וידאו באיכות מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים