עבור לתוכן

הבדלי הגרסאות quad core i5 לעומת ה sandy bridge

Featured Replies

פורסם

כותרת..

לפי הבנתי גירסאת הsandy היא החדשה יותר?

הייתי רוצה לדעת מה ההבדלים בינהם ואם אני מתכנן לקנות i5 2600\2500\k איזה מהם לקנות

תודה מראש,

דניאל.

פורסם

שלום דניאל וברוך הבא לפורום,

מה שכתבת לא מדויק ואני אנסה לעשות סדר.

Core Duo Quad הוא שם המותג של מעבדים מרובעי ליבה המבוססים על ארכיטקטורת Core. במשפחת המעבדים הללו נמנים מעבדי ה-Q9xxx, Q8xxx, Q6xxx (תושבת 775).

אותם החליפו המעבדים שמותגו בשם Core ix (כאשר ה-x מוחלף בספרות 3, 5 ו-7) לתושבת 1156 המבוססים על ארכיטקטורת Nehalem שכיום Intel מכנה הדור הראשון של מעבדי ה-Core i. סדרת ה-i5 הכילה מעבדים כפולי ומרובעי ליבה בשמות i5-6xx ו-i5-7xx בהתאמה.

את המעבדים הללו החליפו המעבדים שעדיין ממותגים כ-Core ix לתשובת 1155 המבוססים על ארכיטקטורת Sandy Brige שכיום Intel מכנה הדור השני של מעבדי ה-Core i. סדרת ה-i5 מכילה מעבדים מרובעי ליבה בשמות Core i5-2xxx, ונכון להיום זאת הארכיטקטורה החדשה ביותר של Intel.

אם אתה מתכוון לקנות מערכת Intel חדשה אז אין לך מה להסתכל על שני הדורות הקודמים אלא להתמקד בפלטפורמת Sandy Bridge.

ההבדלים כמו בכל סדרה הם רק בתדר הסטוק. כל המעבדים ממשפחה מסוימת הם זהים למעט תדר הסטוק. אגב, מעבד ה-2600K הוא ממשפחת ה-Core i7.

בפלטפורמת SB ניתן לבצע OC למעבד עם מכפלה פתוחה (המצויינת על-ידי האות K בשם הדגם) ולכן אם מתוכנן כזה חשוב לבחור במעבד ובערכת שבבים מתאימה.

אלו ההבדלים המרכזיים. את שאר ההבדלים, אם מעניין אותך, תוכל למצוא במפרט המעבדים.

אם אתה מבקש המלצה לפלטפורמה (מעבד+לוח אם) ציין בבקשה מהן הדרישות שלך מהלוח (סוג וכמות חיבורים, האם מתוכנן OC), מהם השימושים ומהו התקציב.

פורסם

About:blank - כל הכבוד על התשובה העיניינית ! :xyxthumbs::yelclap:

פורסם
  • מחבר

About:blank תודה רבה לך על ההסבר עזרתה לי המון שאלתי האחרונה היא מהו תדר הסטוק? והיכן הוא טוב יותר והיכן פחות

דניאל.

פורסם

תוכל למצוא לבדך הכל באתר של אינטל (תתחיל מכאן ותוכל להחליף סוגי מעבדים בטאב למעלה) כל המידע שרק תחפוץ תמצא שם, במידה ולא תבין אתה יותר ממוזמן לשאול כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים