עבור לתוכן

האם יש פגם בלוח?

Featured Replies

פורסם

רכשתי לוח אם ביום ראשון MA770-UD3B

הרכבתי הכל אבל המחשב סירב לעלות, ברגע ההדלקה נשמע צפצוף ארוך שמפסיק וחוזר על עצמו.

הזזתי את הזכרונות לסלוטים אחרים והמחשב עלה בלי בעיות.

סלוט DDR1 וDDR3 כרגע מאוכלסים ע"י הזכרונות שאצלי במפרט (בצד)

אם אני מאכלס את אחד הסלוטים DDR2/DDR4 בסטיק, המחשב מסרב לעלות.

ניסיתי סטיקים שונים של זכרונות, ולצערי המערך כרגע הוא ערוץ יחיד, אולי אם המקרה היה ששני סלוטים פגומים היו מאפשרים לי ערוץ כפול הייתי מוותר כי אני כרגע ברצף של מזל נאחס..

בכל מקרה - TMS הציעו לשלוח לי שליח של יום למחורת ואני צריך את המחשב עד לסופ"ש.

אם יעלה בבדיקה כי הלוח תקין יחייבו אותי ב100 שקלים.

האם באמת יש בעיה או שאפשר לבדוק את זה בלי לפרק את הלוח?

רעיונות?

פורסם

אין הבדל בין עבודה בערוץ כפול לעבודה בערוץ בודד, כך שמהבחינה הזאת אתה לא מפסיד כלום.

מצד שני, אם הלוח תקול, הייתי מחליף אותו ולא מתפשר כי חבל להמשיך לעבוד עם רכיב שלא תקין במלואו.

כשאתה אומר שהמערכת לא עולה, למה בדיוק אתה מתכוון? אתה לא מקבל בכלל תמונה על המסך? אם אתה יכול לגשת ל-BIOS במצב כזה תבדוק שמערך הזכרונות מוגדר כמו שצריך (מתח, תדר ותזמונים).

אתה בטוח שכל הרכיבים מותקנים כמו שצריך? יכול להיות שמסיבה כלשהי (גוף קירור לדוגמה) קשה לך להכניס את הזכרון לחריצים הבעייתיים ולכן כשאתה בודק בהם יש סיכוי שהזכרון לא יושב כמו שצריך?

פורסם
  • מחבר

הזכרון יושב במקום בלי בעיות, כרגע אני על קירור סטוק שקיבלתי יחד עם המעבד שלי.

אני לא מקבל פוסט בכלל, המסך לא נדלק, יש ביפ ארוך שחוזר על עצמו עד שאני לא מכבה את המחשב.

פורסם

בחוברת לוח האם, בפרק troubleshooting חפש את משמעות הצפצוף

פורסם
  • מחבר

אני כנראה לא הייתי מספיק ברור, הזזת הסטיקים של הזכרון למקום אחר פתרו את בעיית הצפצוף.

פורסם

מה קורה כשאתה מזיז את שני הסלוטים מDDR1+DDR3 ל DDR2+DDR4, כלומר שלא יהיו בDual Channel, רק ישתמשו בערוץ השני?

(הרעיון הוא לבדוק אם החריצים לא תקינים, או שהלוח/זכרונות לא מתמודדים משום מה עם Dual Channel).

פורסם

קרה לי אותו הדבר במחשב של אחי.

אם הייתי מרכיב את הזכרונות בסלוטים DDR1 וDDR3 הם היו עובדים, אבל אם הייתי שם אותם בDDR2 וDDR4 המחשב היה קורסא, ונכשל בMEMTEST.

בסופו של דבר הסתבר שמדובר בזכרונות, אשר היו פגומים.

הייתי מציע לבדוק אותם ולא רק את לוח האם.

פורסם

אף פעם לא נתקלתם בלוחות שבהם יש סלוטים שצריכים להיות מאוישים קודם? לא כל כך נדיר למצוא לוחות בהם יש לאייש את סלוטים 1 ו3 ואם תשים את הזיכרונות קודם ב2 ו4 הוא לא יאתחל.

השאלה האמיתית מבחינת תקינות היא מה קורה אם כל 4 הסלוטים מאוישים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים