עבור לתוכן

קנית מצלמה , איכות מול זום באזור ה1000

Featured Replies

פורסם

שלום

ותודה בראש למי שמייעץ וישרוף מזמנו על קריאת הברבורים שלי

הסיפור:אני מתלבט כבר זמן רב בנוגע לקנית מצלמה משפחתית קומפקטית (האידיאל היה להכנס לתחום ה SLR בגלל איכות התמונה אבל אני משער שבגלל גודל הציוד יעשה בו פחות שימוש) ולאחר שהמצלמה הישנה שבקה חיים והתנסויות שונות במצלמות שונות הגעתי למסקנה שחשובה לי ביותר איכות הצילום בכל סוגי התאורה וכן מהירות הצילום (חשוב לי מאוד בצילום הילדים) כאשר זום גדול מאוד מפתה אבל התרשמתי שהוא יפגע בדרישות האחרות שלי

התקציב: הוגבל בעקרון לאזור ה1000 ש"ח.

ההתלבטות: היא האם לרכוש מצלמה כדוגמת SD4000 שהתרשמתי שיש לה איכות תמונה במגוון מצבי צילום והיא מהווה מעין "S95 לעניים"... לבין מצלמות כגון sx130 או SX210 שנותנות זום גדול יותר. האם אני יחוש בהבדלי איכות / ביצועים / מהירות ? או שסתם ויתרתי על הזום ?

בקשת ידע: אלו מצלמות חזקות קיימות בתחום הביצועים המהירות ותנאי התאורה כדוגמת הIS95 אבל בליגת מחירים נמוכה יותר אם קיימות כאלו בכלל?

ואל השאלון:

1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 1000 ש"ח +-

2. מה רמת הידע שלך ? .ידע בסיסי לצילום אוטומטי בעיקר

3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? SX120, A430

4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? הרבה תמונות ילדים בתוך הבית ומחוצה לו

5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגדלים גדולים (> 20X30) ? לאיזה גדלים ומה יעוד ההדפסה ?לא נראה לי

6. מהו טווח אורך המוקד בעדשות הנחוץ לך ?כמו שכתבתי עדיפות לזום גדול אבל לא על חשבון איכות ביצועים ומהירות

7. האם הגודל / משקל המצלמה חשובים לך ?.עדיף קומפקטי אבל לא כפרמטר עיקרי בשקלול

8. האם יש לך ציוד אחר ? איזה ? לא

9. האם יש לך העדפה לייצרן מסויים ? מדוע ? אני משוחד לקנון אבל אולי זה סתם מחוסר ידע וקבעון

10. האם יש דגם שמצא חן בעיניכם מראש ? מדוע ? כמו שכתבתי לעיל מתלבט בין SD4000 , SX130, SX210 או אחרות עם איכות גבוהה

11. האם מצב צילום ברצף של מספר תמונות בשניה נחוץ לכם ? לאילו נושאים ? לצילום ילדים - אבל לא בעדיפות ראשונה

12. האם אתם מעוניינים במצלמה בעלת יכולות וידאו (ובעלות אילו תכונות ? ייצוב תמונה, רזולוציה, פוקוס אוטומטי) ? כן , לא חייב HD, עדיף זום תוך כדי צילום

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לפי מה שהבנתי ה 210 הייתה נפילה, כבר עדיף את ה 230.

ה 130 שלהם טובה,התנסתי בדגם הקודם- לא רעה בכלל, רק גדולה לכיס.

ה SD4000 נראית איכותית, עם מצמצם 2.0, שזה מעולה ומואר.

אני קניתי את הניקון P300 ומרוצה מכל תמונה, פעם ראשונה שאני נתקל המצלמה שבמצב אוטומט מוציאה תמונה טובה יותר ממצב ידני + ידע מקצועי של צלם...

מה גם שהוידאו שלה ברמה גבוהה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, אחרי שטבעתי בהתלבטויות החלטתי לחתוך לכיוון הSD4000 , במיוחד שגם ראיתי שכל יום שעובר המחיר שלה בחלק מהחנויות עולה... (כנראה שמפסיקים ליבא/ליצר אותה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים