עבור לתוכן

שאלה בנוגע להונדה סיויק למבינים כבדים במכוניות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הפעם שאלה לי אל חזקי הפורום בנושא מכוניות ומנועים, אני כאחד שלא ממש מבין רוצה לדעת כמה דברים כדי להיות יותר חכם בנוגע למכונית שיש ברשותי ומה האפשרויות שלי במכונית הזאת :).

אז ככה, לאבא שלי יש הונדה סיויק 2002 אוטומטית. התבאסתי מכל הקטע שזה אוטומט ולא ידני כי אני חובב מהירויות {כמו רובנו} וחיפשתי דרך איך להגיע עם האוטו הזה למהירויות יותר גדולות.

חבר שלי המליץ לי ליסוע על D1. אצלנו באוטו יש עד D3 וכמובן D רגיל. עכשיו, לפני שעה ככה, ניסיתי את זה, והאוטו נהייה סוס! נסעתי על D1 האוטו זינק בלי רבע גז אפילו! וכמובן העברתי לD2 ו-D3 אחרי זה. השאלות שלי הן:

1.האם זה מזיק למנוע? {מכיוון שראיתי שהמנוע מתחמם הרבה יותר מהר מהרגיל...}

2.האם אני יכול ליסוע ככה כל הזמן ולא על D?

מחכה לתשובות - דודי הסטלן והטיסן :D!!!

פורסם

לא..אתה תהרוס .

תתחיל נסיעה עם D1 ואז תמשוך אותו..תעבור ל D2 ואז תמשוך גם אותו...ואז ל D3...ואז תמשיך עם D.

זה הכי אידיאל אם אתה רוצה מהירות באוטומט כמו שיש לך.

פורסם

אני לא בטוח, אבל יכול להיות שזה פשוט מגביל את האוטו להילוך הראשון שיש לו הרבה כוח (ו D2 ו D3 להילוכים שני/שלישי, בהתאמה), כמו שיש בכל מכונית עם תיבה אוטומטית.

אם אני צודק, אז כמו שאתה יודע הילוך ראשון מוגבל למהירויות נמוכות מאוד לכן אם תסע בו במהירות גבוהה בלי להעביר הילוך (ובשבילו, גבוהה זה אפילו 40-50 קמ"ש) אתה תהרוס את המנוע..

פורסם

D1-D3 הם הילוכים יותר נמוכים שאמורים לתת לאוטו יותר כוח בעליות קשות .

כעיקרון , ההילוכים האלו לא אמורים להביא אותך למהירות גבוהה , אז לא נראה לי בריא לדחוף את

הסוויק למהירות גבוהה עם ההילוכים האלו .. :P

פורסם
  • מחבר

חחחחחחח טוב שאמרתם לי למה מקודם הגעתי ל-60 ואז העברתי ל-D2. האמת שהרגשתי שהאוטו נהייה כמו סוס כלומר יותר כוח הוא קיבל רק נתתי נגיעה קטנה בגז וכל הקפיצים עבדו שעות נוספות...

פורסם

אבל זה כמובן אחרת מהאוטו ידני, בידני אני נוסע ב40 על ראשון האוטו כבר גמור, לעומת זאת באוטומט הוא מושך הרבה יותר באופן יחסי

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא גם שהשמתי לב שהסיבובי מנוע לא יעברו את ה-6 כי אחרי זה זה כבר אדום... הגעתי לסוף של 6 והעברתי ל-D2. אבל נראה לי שאני לא ימשיך את ההרפתקאה הזאת כי בכל זאת זה לא אוטו שלי ואם יקרה משו קטן אני :behead:

פורסם

זה לא יהרוס את הרכב בצורה דרסטית (אם בכלל) אבל אני מדבר רק על פתיחות אתה יכול לסוע ככה רק שאתה נותן פתיחה אז ולהעביר הילוכים זה פחות או יותר כמו גיר רגיל בקטע של הפתיחות תנסה למשוך כמה שיותר מההילוך כי זה ההילוך המזניק אבל תעביר שהמנוע נחנקץ

לא מומלץ בטירוף לסוע ככה תמיד.

זה מנוע 1600 נכון?

פורסם
  • מחבר

כן 1600 סמ"ק.

פורסם

אוקיי כמה דברים... העניין שאתה נוסע מהר שאתה הוא זה שקובע את זמן העברה של ההילוך ולא התיבה אתה לא הורס כלום כל עוד אתה לא מגיע לקו האדום בסיבובי מנוע מה שכן אתה אוכל הרבה דלק...

הD1-3 לא כמו שאמרו פה לא מתוכנן לעליות אלא לירידות... כאשר אתה נוסע על ידני אתה יכול במקום לשחוק את הבלמים נגיד בים המלח שזה ירידות חדשות שהתיבה תגביל את המהירות זה חוסר מהחיים של הבלמים שהרבה לא יודעים שקורע את הבלמים אם כל שניה בולמים שם...

אתה יכול לעשות פתיחה עם זה אבל תבין זה לא תיבה ידנית יחסי העברה עדיין של תיבה אוטו' וכאשר אתה מעלה לD2 זה לא מיד מעלה כמו ידני אלא המחשב צריך לעלות את ההילוך מה שלוקח קצת זמן בזמן פתיחה...

אין לך שום הגבלה למהירות ההגבלה היחידה שיש לך אינדקציה עליה זה הסיבובי מנוע זה לא הורס את התיבה... בקיצר להתלהבות אבל לא יותר זה לא ממש עושה פתיחות עצבניות...

פורסם

לרוב המכוניות האוטומטיות שיש בארץ יש 4 הילוכים לעומת רוב המכוניות הידניות שלהן יש 5 הילוכים

עכשיו זה לא אומר שהילוך ראשון באוטומטי שווה בכוח שלו להילוך ראשון בידני וכו...

ההילוך הראשון באוטומטי קצת יותר חזק מהילוך ראשון בידני

מה שעשית כשבחרת D1 D2 D3 זה בעצם הגבלת את תיבת ההילוכים להילוך מסויים, כלומר היא יכולה לשים הילוך נמוך יותר אך לא גבוה יותר.

נגיד אתה מתחיל ליסוע על D3 הוא לא יתחיל מיד על הילוך שלישי, הוא יתחיל בראשון יעלה לשני ואז לשלישי. אם תאט הוא יוריד לשני.

מבחינת צריכת דלק עדיף ליסוע על D מאשר לבחור הילוך ידנית.

ה-D3 וה-D2 שימושיים בדרך כלל לעליות וירידות, בירידות אתה לא רוצה להכניס הילוך גבוהה מידי כי אז תבלום כל הדרך ובעליה עדיף להשאר על נמוך כי הילוך גבוהה לא יסחוב.

כמובן שיש אוטומטיים עם 5 הילוכים (רכבי מנהלים) וידניים עם 4 (גרוטאות) או 6 (רכבי ספורט) הילוכים אבל זה לא ממש נפוץ בארץ

זהו בערך

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסברים זה ממש עוזר תודה רבה לכולם :).

עוד שאלה שרציתי לשאול זה אם זה בריא למנוע שאני נותן הרבה קיקים כל הזמן..? אני אוהב שהאוטו מזנק קדימה ככה במהירות ואני עושה את זה הרבה. יש סיבה לחשוש ?

פורסם

כמובן שזה לא בריא למנוע, כל שינוי דרסטי לא בריא לו.

במיוחד שהמנוע קר (מיד אחרי שהתנעת אותו) לא כדאי להתחיל ליסוע בפול ספיד בהתלהבות של הרגע כי השינויי חום הדרסטיים האלה יכולים לגרום לו להסדק.

כדי לשמור על אוטו למשך שנים צריך ליסוע רגוע, בלי יותר מידי האצות חזקות ובלי קיקים מיותרים.

שלא לדבר על הצמיגים והבלמים כי ידוע שאחרי כל האצה חזקה מגיע ברקס חזק :)

פורסם
  • מחבר

כמובן שזה לא בריא למנוע, כל שינוי דרסטי לא בריא לו.

במיוחד שהמנוע קר (מיד אחרי שהתנעת אותו) לא כדאי להתחיל ליסוע בפול ספיד בהתלהבות של הרגע כי השינויי חום הדרסטיים האלה יכולים לגרום לו להסדק.

כדי לשמור על אוטו למשך שנים צריך ליסוע רגוע, בלי יותר מידי האצות חזקות ובלי קיקים מיותרים.

שלא לדבר על הצמיגים והבלמים כי ידוע שאחרי כל האצה חזקה מגיע ברקס חזק :)

מי כמוני יודע :).

אחרי שהייתי במפגש של המכוניות היותר רציניות ליד קניון איילון בא לי חשק גדול להיות כמוהם. זה שאין לי מכונית ברמה כמו שלהם יש אני מבין אבל בכל זאת אני עושה הרבה שטויות :). חודש אחרי שהוצאתי רישיון ונגמר המלווה כבר החלפנו ברקסים באוטו חחח.

אבל קיקים אני מאוד אוהב לתת מקסימום נקצר למנוע 2-3 שנים מהחיים שלו :D.

מה לעשות שאני סטלן :D

פורסם

ועוד תוספת קטנה,כל קיק כזה שאתה עושה אוכל לך הרבה דלק,כי התיבה מורידה הילוך ,

ואז הטורים עולים וכך גם צריכת הדלק.

למרות שמדי פעם זה נחמד ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים