עבור לתוכן

צריך עזרה חבר'ה מתלבט בין שני לוחות אם Asus P5P43TD או Gigabyte GA-EP43T

Featured Replies

פורסם

בס"ד ב"ה יתברך שמו לעד

היי שלום לכולם אני מתלבט בין שני לוחות אם שאני רוצה לקנות אפשר לקבל את חוות דעתכם איזה יותר טוב,

למשחקים בעיקר.

ואיזה מהם יותר מהיר שיתמוך בזכרונות יותר מהירים

ובכלל איזה אתם הייתם מעדיפים מבחינת נוחות וקלות

יש לי מעבד Core Duo E8600

ומה ההבדל בינהם ב-Chipset (נראה לי אותו דבר)

תודה רבה נשמות ;)

טוב אז הראשון - ASUS P5P43TD/USB3

והשני - Gigabyte GA-EP43T-USB3

תודה לעונים

:xyxthumbs:

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את שמות הדגמים.

כמו כן אין צורך וזה אפילו מיותר לכתוב הודעה כשהיא ממורכזת ומכילה צבעים בהירים. זה מקשה על קריאת ההודעה והמידע שבה.

לוח-אם בוחרים לפי הדרישות שלך ממנו כשהכוונה היא לכמות וסוג חיבורים. ללוח-אם אין ביצועים ולכן אין כזה דבר לוח מהיר יותר. לוחות מדור מסוים תומכים בכל התדרים הסטנדרטיים של זכרונות מאותו דור. גם פה לתדר הזכרון מאותו דור אין משמעות. זכרון בתדר גבוה יותר מהממוצע לא ייתן לך כלום בפועל. כך שתשווה בין המפרט של הלוחות אם באחד חסר משהו שאתה מחפש שיש בשני, אז נפתרה לך הבעיה. אם מבחינתך שניהם עונים על הדרישות קנה את הזול יותר או את זה שמצא חן בעינייך יותר מכל בחינה אחרת.

פורסם
  • מחבר

בס"ד ב"ה יתברך שמו לעד

סבבה אחי ערכתי ;)

אני מחפש לוח אם שיתאים למעבד שיש לי ושיתמוך בזכרונות במהירות הכי גבוהה שיש אחי.

אולי אתה יכול להמליץ לי על משהו?

ומה ההבדל בין שני הדגמים שרשמתי למעלה תודה.

פורסם

1. את ההבדלים תוכל למצוא באמצעות בין מפרטי הלוחות בדף המוצר שבאתר היצרן.

2. שניהם תומכים בזכרונות באותה מהירות וכפי שציינתי לתדר הזכרון אין משמעות אז אלא אם כן אתה שואל כי מתוכנן OC, מיותר לך להשקיע בזכרון בתדר גבוה.

3. גם את התאימות למעבד תוכל למצוא בדף המוצר שבאתר היצרן ברשימת המעבדים הנתמכים (לשניהם לא צריכה להיות בעיה לעבוד בשילוב עם המעבד שלך).

4. כפי שכתבתי, לוח בוחרים לפי הדרישות שלך ממנו (סוג וכמות חיבורים בעיקר). ברגע שאתה מוצא את הלוח הזול ביותר מיצרן מוכר שעונה על הדרישות הללו, הרי שהוא הלוח בשבילך.

פורסם
  • מחבר

בס"ד ב"ה יתברך שמו לעד

סבבה אחי תודה על התגובה.

אולי ידוע לך על לוח שתומך ביותר מ-1600 DDR3 שמתאים למעבד שלי?

ואני לא עושה OC כי אני לא יודע איך חח.

ונגיד אני לא צריך שיהיה בלוח כרטיס מסך מובנה כי יש לי חיצוני.

פורסם

אין שום טעם לחפש לוח שתומך בזכרון בתדר גבוה יותר. לתדר הזכרון אין השפעה על ביצועי המערכת. חשוב שתדאג לנפח זכרון מספק לשימושים שלך ולא ליותר מזה.

שנית, אם אתה לא מתכוון לבצע OC אז כל עניין הזכרון עוד יותר מיותר. גם אם נניח תמצא לוח כזה, למה לך להשקיע הרבה יותר כסף בזכרון בתדר גבוה כשאין לכך כל תמורה בפועל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים