עבור לתוכן

מעוניין לבנות מחשב גיבוי ביתי

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מחשב נייח + נייד שאני מגבה בכונן חיצוני 2T שמחובר למחשב הנייח.

אני שוקל לעבור לאופציית גיבוי יותר גנרית ובעלת שטח אכסון גדול יותר (ושניתן להגדיל).

מה הפתרון המומלץ בשביל המקרה הנ"ל? איזה מפרט אני צריך?

אציין שהגיבוי מתבצע אלחוטית מהנייד לכונן החיצוני, ודרך USB בין הנייח לכונן החיצוני.

בתודה מראש,

פורסם

נשמע שהפתרון החכם עבורך הוא שרת NAS. מישהו ביקש פה במדור לא מזמן מפרט למערכת שתריץ FREENAS, אבל יש צורך ביותר הבנה וידע מאשר עבור שימוש פשוט בכונן קשיח חיצוני.

פורסם
  • מחבר

למה ידע נוסף?

אם הבנתי נכון השימוש ב raid הוא לצורך סנכרון ושמירת מידע בו"ז בכמה כוננים קשיחים כך שאם אחד נופל המערכת ממשיכה לפעול.

אבל אם אני מעוניין במחשב שישמש כגיבוי בלבד? (כל לילה יגבה את הקבצים מהנייד והנייח) האם ההתקנה היא לא כמחשב רגיל?

תודה.

פורסם

במילה אחת: כן.

בשתי מילים: לא בהכרח.

מערכת שמסוגלת להחזיק מספר RAIDים במקביל (אופציה של תוספות) שמבוססת על בקרים המובנים בלוח, עלולה להיות יקרה מאד, שכן זוג או יותר בקרי RAID עד לוח הם לא תכונה נפוצה במיוחד, וודאי שלו בלוחות בעלות נמוכה.

למה ידע נוסף? כי FREENAS לדוגמא היא תוכנה שלא מצריכה ממך מערכת עם לוח עם בקרי RAID, ובכל זאת מאפשרת לך בניה של מערכים כאלו תוכנתית. זה מאפשר לך למעשה להחזיק מספר מערכים במקביל - בהתאם למספר כניסות הSATA שבלוח. מה מצריך ידע? למיטב ידיעתי זה מבוסס LINUX.

פורסם
  • מחבר

אוקיי..ומה לגבי מחשב שלא מבוסס RAID?

פורסם

עליך לספק יותר מידע כדי לקבל המלצות מתאימות:

1. תקציב!

2. מה נפחי האחסון שאתה רוצה? עד כמה אתה מעוניין לגדול (בערך) במהלך חיי מחשב הגיבוי?

3. כיצד אתה מעוניין לגבות את המידע?

• רשת - הפתרון ההגיוני כאשר מדובר במחשב גיבוי (קווית - 100/1000? אלחוטית - 54/150/300?)
  • USB2/USB3/eSATA - גם אפשרי אבל פחות נוח לחיבור של מספר מחשבים.

4. אזהרה, רבים לפניך רצו שרת לגיבוי בלבד ובסוף הפכו אותו לשרת התוכן העיקרי וכשהוא קרס איבדו חומר או שנתקלו בקשיים כשרצו ליצור RAID אך לא היה להם מקום לשמור את תוכן הדיסקים בזמן הגדרת המערך ונאלצו לקנות דיסקים נוספים, יצירת מערכת בעלת שרידות הכי קלה כשאתה עוד בהתחלה.

פורסם
  • מחבר

מספר תשובות:

1. תקציב: סביבות 2000 ש"ח ללא כוננים קשיחים.

2. כרגע סדר גודל של 5T...לאן לגדול?..שאלה קשה..נניח קצב גידול של 2-5 גיגה בשבוע....(נריאה לי ריאלי, קצת סרטים סדרות שירים וכו'...)

3. אני מעדיף ע"י כבל רשת, המחשב הנייח יהיה מחובר בכבל, הנייד בשאיפה גם, אם כי לא שולל אפשרות אלחוטית..

4. ישמש אך ורק לגיבוי. לכן אני לא מבין למה צריך להיות גם RAID?

תודה.

פורסם

1. התקציב בהחלט מספיק לצרכים, ניתן אפילו להסתפק ב-1500 ש"ח למארז גדול ומאוורר, ספק כוח מתאים, מעבד סביר, לוח עם 10 חיבורי SATA ו-4GB של זיכרון פנימי (שאר הרכיבים מובנים על לוח האם).

2. כמובן שאין כוננים בגודל של 5TB וללא שימוש ב-RAID או JBOD תאלץ להשתמש במספר מחיצות.

(JBOD ייתן לך אפשרות למחיצה אחת אך אני ממליץ להימנע מסיכונים מיותרים)

לדעתי הדיסקים המתאימים הם 2TB 5400 RPM, זולים יחסית, צורכים פחות חשמל ומתחממים פחות, תוסיף לפי הצורך.

3. האם יש לך נתב התומך ברשת 1Gbps? אם לא העברת הקבצים תהיה ב-100Mbps שזה פחות מ-12 מגה בשניה.

4. לא חייב אבל בתור חבר פורום שכזה אני מרגיש צורך להזהיר ולהתריע.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובות המהירות!

שנית, שאלה שעלתה לי עכשיו,

בהנחה והמחשב גיבוי לא יהיה RAID, אלא מורכב ממחיצות, איך אדע על איזו מחיצה לגבות?...

כל פעם למלא הארד דיסק וכשיגמר המקום להוסיף חדש?

פורסם

לא צריך יותר מידי ידע כדי לעבוד עם FreeNAS. הכל נעשה דרך GUI למיטב ידיעתי. זו מערכת קלילה שאפשר להריץ מ- DoK ועם דרישות מינימליות.

כל עוד אתה לא הולך על מספר ממש גבוה של דיסקים, עדיף RAID 5 על פני JBOD. דיסקים נופלים, אין מה לעשות, ועדיף מערכת שיכולה לספוג נפילה של דיסק אחד בלי לאבד מידע על פני מערכת שלא יכולה. במיוחד אם זה ישמש רק לגיבוי - אם יקרה אסון וכל המחשב ילך, עדיין איבדת רק את הגיבויים.

פורסם

כן, לצערי תאלץ להפנות את הגיבוי באופן ידני או ע"י שימוש בסקריפט למחיצה הפנויה המתאימה (או הדיסק הפנוי).

במקרים כאלה אם יש מיון של קבצים לפי נושאים ויש הרבה תוכן אתה עלול להיתקל במצב שאותו סוג של תוכן גדול יותר מדיסק בודד ואז יש לך תיקיות או שיתופים כגון:

Movies 1

Movies 2

Music 1

Music 2

(למרות שבד"כ אין יותר מ-1.8TB של מוזיקה, אבל זה בהחלט קורה עם סרטים, ה-1.8 כמובן בגלל הנפח האמיתי לעומת זה המפורסם)

ושוב, כן, אם אינך מגדיר מערכים אין לך בעיה להוסיף דיסקים בעת הצורך.

פורסם
  • מחבר

ד"א,

אם כבר דיברנו על raid ו freenas, והזכרתם,

המערכת עובדת כרגיל עם קבצים בעברית?

תודה.

פורסם

לגבי RAID, זה תלוי במערכת ההפעלה שעליה אתה עובד, בFREENAS אני לא יודע להגיד.

פורסם

לא צריכה להיות בעיה עם עברית, כל העסק עובד ביוניקוד.

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים