עבור לתוכן

עזרה בהתקנת לוח אם

Featured Replies

פורסם

זה לא פעם ראשונה שאני מרכיב לוח אם חדש על המחשב, שלי נשרף (מפרט בצד) קניתי בדיוק את אותו אחד, חיברתי הכל, הדלקתי את המחשב, מגיע לתמונה הזאת של הלוח שכתוב DEL לBIOS וכל שאר הדברים.. אם אני לוחץ על הביוס הוא נתקע על התמונה הזו ולא קורה כלום, אם אני לא עושה כלום יש מסך שחור והמחשב עושה ריסט, אם אני עושה F12 בשביל BOOT MENU הוא נתקע, בקיצור שום דבר לא עובד, האם יכול להיות שהלוח תקול?

הכרטיס מסך מחובר עם 2X6PIN, ה24 פינים מחובר ובדקתי פעמיים, ניסיתי להחליף בין המקומות של הSATA של ההארד דיסק הכל מחובר ואין בעיות, 4 פין של המעבד במקום, פאנל קידמי מחובר מאוורר של המעבד מחובר, המעבד במקום נכון (אחרת המחשב לא היה נדלק בכלל או שלא הייתי מצליח לנעול אותו) ניסיתי להעביר את הזכרונות מDDR1 ו2 לDDR3 ו4 (מ2 הסלוטים השמאליים לימניים) לא עזר שום דבר.

עזרה בבקשה.

בנוסף, לאחר מאמצים רבים (לשווא) והרבה מזל (רק מזל) הצלחתי להכנס לביוס, בדקתי שההארד דיסק מוגדר שם, עשיתי LOAD FAIL SAFE DEFAULTS ועשיתי ריסט, התוצאה לא שינתה דבר, ושוב אני לא מצליח להכנס לביוס בכלל. לפעמים זה סתם נתקע, לפעמים זה כאילו לא מגיב.

:(

פורסם

אם אתה אומר שזה משהו שעשית בעבר אז כנראה שעשית את זה כמו שצריך גם הפעם. ניסית להוציא את הסוללה של ה BIOS, להמתין כמה דקות ולחבר אותה שוב?

פורסם
  • מחבר

כן וזה לא קשור, לאחר בירורים, הבנתי שהלוח פשוט לא תומך בפנוום X6 וגם כשקניתי בKSP פעם שעברה הם אמרו שהם עשו שם איזה קומבינה, הקומבינה היא צריבת ביוס F4 ללוח, שבו הוסיפו תמיכה ל6 ליבות, הורדתי את הביוס ושמתי אותו על דיסק און קי, אשמח להסבר על כיצד להתקין אותו.

פורסם

יש לי גם לוח אם של GYGABITE, התהליך הוא אותו תהליך. שים את קובץ ה BIOS על DOK, עד כמה שזכור לי ה DOK צריך להיות מפורמט על FAT32 ולא NTFS. אתה נכנס ל BIOS, יש שם אופציה שנקראת Q-FLASH או משהו כזה, משם אתה עושה BROWSE לקובץ שנמצא על ה DOK של, וזהו.

כאן יש הוראות:

http://www.gigabyte.com/webpage/20/HowToReflashBIOS.html

פורסם
  • מחבר

הבנתי הכל חוץ מFAT32 וNTFS, איך אני בודק אם הDOK של על הפורמט הנכון? איך אני משנה אם לא? זה DOK ב2 שקל ד"א של חברת צ'ינג לונג בנפל 1GB..

פורסם

אתה הולך ל MY COMPUTER, עושה קליק ימני על ה DOK שלך, בוחר PROPERTIES ואז תראה במסך שיפתח לך FILE SYSTEM ושם יהיה כתוב מה הסוג. אם שלך הוא מסוג FAT32 תעשה פשוט שוב קליק ימני, תבחר ב FORMAT (אל תשכח שכל המידע מה DOK ימחק) ותבחר שם מערכת קבצים NTFS, זה הכל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הפורמט הוא FAT לפי המדריך אפשר 12/16/32 אני מניח ששלי על אחד מהם...

עכשיו הבעיה העיקרית, לפי טכנאי TMS (ממנה רכשתי את הלוח) בגלל שהמעבד שלי לא נתמך, זו הסיבה שהQ-FLASH לא עולה, הוא עלה לי פעמיים וזה במזל, אני פשוט טוחן את כפתור הEND אבל או שזה עושה לי ריסט או שלא קורה כלום.

אני אמשיך לנסות ואם לא אצליח כנראה שאתחיל לחפש מעבד AM3 שהוא לא six core...

אוף איזה סיבוך :(

פורסם

כן, קצת בעיה, אפשר לעשות FLASH דרך ה BIOS או דרך ה WINDOWS, אבל לשניהם אין לך ממש גישה. תנסה באמת להכנס שוב ל BIOS, אני מקווה רק שהמחשב לא יקרוס לך באמצע העדכון של ה BIOS, בעיה.

פורסם
  • מחבר

טוב אין לי מזל, דווקא כשצריך הFLASH לא עובד וגם לא הביוס, אני ישבתי שעתיים וחצי כמו אידיוט ולחצתי על END וDEL בלי סוף, עכשיו בגלל שרציתי לחסוך את הכסף על DDR3 אני הולך לקנות מעבד AM2 או 3 זול בשביל לעדכן את הביוס, מקווה שזה לא יהיה לשווא :'(

פורסם

אתה הולך לקנות מעבד בשביל לעדכן BIOS? לא קצת OVER KILL? במעבדה עושים לך את זה ב 10 דקות, נסה לדבר איתם.

פורסם
  • מחבר

כמה מעבדה תקח לי?

מעבד סמפרון 140 עולה עולה 140 ש"ח

פורסם

נראה לי חבל להוציא 140 ש"ח על מעבד רק בשביל לעדכן BIOS. אני לא יודע כמה הם יקחו לך, צריך לדבר איתם, תסביר אולי לטכנאי שם ב KSP שזה רק בשביל לעדכן BIOS וזהו. אולי יש פה מישהו בפורום אגב שיכול להביא לך מעבד שהוא לא משתמש בו.

פורסם
  • מחבר

לא רלוונטי,אני לא בן אדם סבלני.

שמתי את המעבד החדש והכל עלה יפה, הורדתי כמה גרסאות עדכון, בכולם, אחרי שאני בוחר אותם, זה רושם לי

BIOS ID CHECK ERROR

מה עושים? הDOK הוא FAT... בדקתי :/

אוקיי עדכנתי את הביוס לגרסא שתומכת בSIXCORE, החלפתי את המעבד ועכשיו המחשב לא עולה בכלל, יש צפצוף ארוך איזה 5 שניות שמפסיק ומתחיל בלי הפסקה, החלפתי חזרה לSEMPRON ויש אותו דבר, מה נדפק?

פורסם

מאיפה הורדת את גרסאת ה BIOS שהם אמרו לך? תנסה להוריד מהאתר של GYGABITE את הגרסא האחרונה של ה BIOS ולעדכן את ה BIOS שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים