עבור לתוכן

סרטי קולנוע בימינו ובעבר

Featured Replies

פורסם

לא יצא לי לראות הרבה סרטים בחיי, אבל אני שמתי לב שאני מתלהב הרבה יותר מסרטים ישנים מאשר סרטים שיוצאים בימינו.

כשאני רואה סרט משנות ה- 70 עד סוף שנות ה- 90 אני מוצא שהסרטים בתקופות האלה בד"כ יותר איכותיים ומעניינים. לפעמים, יוצא לי ללכת לקולנוע ואני פשוט יוצא מאוכזב, אני מרגיש שהפיקו סרט שלם ללא טיפה של ביקורת עצמית.

אני מרגיש שהסרטים של פעם היו הרבה יותר מותחים ומרגשים, וברמה הרבה יותר גבוהה מבחינת התוכן.

זה רק אני? יצא לכם להנות מסרט שיצא לקולנוע בזמן האחרון?

פורסם

לא ממש נכון. גם סרטים מהעשור האחרון ומהשנה האחרונה יכולים להיות איכותיים - תלוי מה אתה מחפש ואיפה אתה מסתכל.

סרטים גרועים למען בידור בלבד היו גם לפני 40 שנה.

פורסם

זה לא שאין סרטים טובים בימנו, זה פשוט שבהרבה מאוד מקרים את ההייפ מקבלים הסרטים הלא נכונים ("בלתי נשכחים" מישהו?! )

כל השאר זה פשוט הבדל בסגנון, אבולוציה בתחום הסרטים, זה כמו להשוות משחקים מתחילת שנות ה90 למשקחים ב3D מלא של ימינו....

פורסם

אני חושב ש"זכיתה" לראות רק את הסרטים הטובים פלוס מינוס מעשורים קודמים... (בעיקר לגבי הסבנטיז והאייטיז), מן הסתם רק הסרטים היותר טובים ונחשבים השתמרו והועברו לפורמטים קצת יותר מתקדמים (DVD וכיו"ב הורדות פירטיות).

מן הסתם לגבי התקופה האחרונה אתה חשוף לכל קשת הסרטים שממטירים לכיווננו, וגם בהם, בכל שנה יוצאים לפחות חמישה סרטים מצוינים ועוד שתיים שלוש שבאמת מצליחים להדהים, בדרך כלל.

פורסם

בלי דוגמאות זה חסר טעם.

בכל מקרה תמיד יהיו את הקלאסיקות של כל תקופה.

תחילת שנות השישים.

תקופה שעדיין היו לסרטים איכויות של הצגה.

גם במשחק וגם בתסריט.

http://www.imdb.com/title/tt0053946/

http://www.imdb.com/title/tt0050083/

אתם מוזמנים להוסיף דוגמאות.

פורסם

זה לא שאין סרטים טובים בימנו, זה פשוט שבהרבה מאוד מקרים את ההייפ מקבלים הסרטים הלא נכונים ("בלתי נשכחים" מישהו?! )

כל השאר זה פשוט הבדל בסגנון, אבולוציה בתחום הסרטים, זה כמו להשוות משחקים מתחילת שנות ה90 למשקחים ב3D מלא של ימינו....

לדעתי ההייפ היה במקום, אני וחברים ישבנו בקולנוע בבלתי נשכחים ופשוט נהנינו מכל רגע.

אני איתך, פעם היום סרטים הרבה יותר טובים בז'אנרים של מתח/פעולה/דרמה, אבל לגבי המדע בדיוני, אין מה לעשות הטכנולוגיה עושה את שלה.

פורסם

אתה יכול להביא דוגמאות?

לדעתי למשל שר הטבעות > מלחמת הכוכבים

אני בכללי ממש לא מסכים עם האמרה שלך.

אולי בימנו יוצאים יותר סרטי זבל ממה שיצא פעם, אבל יוצאים גם יותר סרטים איכותיים.

פורסם
  • מחבר

כרגע לא עולה לי לראש דוגמא ספציפית. אבל אני יכול להגיד שנהניתי מאוד מהסרטים של Clint Eastwood גם מהסרטים האחרונים שבהם הוא עדיין שיחק. (גראן טורינו ומיליון דולר בייבי)

פורסם

סרטי זבל תמיד היו אך רובד משקלם נוטה לכיוון העשרים שנה האחרונות.

כיום אין הרבה לחדש, התסריטים די חוזרים על עצמם ובעיקר עשיית הסרטים לצורך שבירת קופות.

פורסם

זה בגלל שאחוז הסרטים ה-לא טובים גבוה יותר היום. יותר קל להוציא סרטים, לא צריך תקציבי על, כל פלוץ חושב שהוא בימאי על.

תספור כמה סרטים באמת טובים יצאו בכל שנה. אני לא חושב שתמצא הבדל כזה גדול בין שנות ה-80 לשנות ה-90 וכן הלאה.

פורסם

דווקא היום כשבכל סרט מושקע הון משתדלים לעשות סרטים יחסית טובים.

בעבר היו ים סרטי זבל שלא עלו הרבה, כיום אתה חייב להשתדל כי זה יקר.

פורסם

אתה יכול להביא דוגמאות?

לדעתי למשל שר הטבעות > מלחמת הכוכבים

אני בכללי ממש לא מסכים עם האמרה שלך.

אולי בימנו יוצאים יותר סרטי זבל ממה שיצא פעם, אבל יוצאים גם יותר סרטים איכותיים.

שר הטבעות היה נחמד וזהו, להשוות אותו למלחמת הכוכבים (בייחוד הפרקים שיצאו ב- 77, 80, 83), נראה לי הזוי.

אני בכלל שייך לדור ההוא, וחושב שסרטי שנות השמונים וחלק משנות התשעים, הרבה יותר טובים מסרטי המילניום הנוכחי. זה לא שלא יוצאים סרטים טובים כיום, אך פשוט הסרטים הללו לא עושים לי מה שסרטי העבר עושים.

פורסם

הזוי מבחינתך. הז'אנר אמנם דומה אך שונה. אני למשל, לא אהבתי את מלחמת הכוכבים ואילו שר הטבעות ריתק אותי.

פורסם

טוב אולי תחשבו שאני ילדותי

אבל פורנו VINTAGE של פעם היה שם עלילה ואשכרה היה סרט איכותי היום זה כבר לא זה . :silly:

פורסם

מסכים איתך לחלוטין ^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים