עבור לתוכן

מחליף H67 ל Z68 ויש לי שאלות לגבי Z68

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מדהים אותי שאנשים כותבים בפורום של אתר חומרה, ולא טורחים לקרוא את הביקורות שלו.

ועוד לשאול על דגם ספציפי שהופיע בביקורת....

http://hwzone.co.il/reviews/mb/z68_chipset_review

ראיתי אבל לא הספקתי לקרוא את זה ביסודיות. לא צריך להיות קטנוניים...

כל כך כיף לדעת שחברה ישראלית אחראית לתכונת מפתח ב- Z68. :)

פורסם

אני חושב שהוא בין היחידים שיש לו גם את הוירט'שו הזה וגם דיספליי פורט.

שוב, במטרה שתשקול שוב את כדאיות הקנייה, אתה מייחס ל-Virtu הזה חשיבות גדולה מדי. נכון להיום זה לא יותר מגימיק. הבשורה גדולה של ה-Virtu אמורה להיות חסכון בצריכת האנרגיה על-ידי מעבר שקוף בין הליבה הגרפית המובנית לכרטיס גרפי ייעודי (שנחוץ רק בשיעור נמוך מהזמן). בפועל זה עדיין לא קורה מכיוון שהכרטיס הגרפי לא מכבה את עצמו אלא רק מוריד מכפלה ותדר (מה שהוא היה עושה בכל מקרה) ולכן החסכון באנרגיה המתקבל הוא שולי עד זניח. בנוסף, כאשר עובדים במצב כזה אתה צריך לדעת שתצטרך כנראה להתעסק עם מנהל ההתקן של Virtu כדי להגדיר פרופילים למשחקים (לא סיפור מסובך בכלל, אבל התעסקות נוספת שלא הרבה מודעים אליה ואז מופתעים לאחר מעשה). אם אתה עובד עם Virtu במצב d-mode (חיבור ישירות לכרטיס הגרפי) הרי שחוץ מגישה לטכנולוגיית ה-Quick Sync אתה לא מרוויח שום דבר, בטח לא בצריכת האנרגיה.

זה לא שאני מנסה להניא אותה מהקנייה, תעשה מה שאתה מוצא לנכון, פשוט לדעתי אתה משלם פה יותר כסף כדי להשאר במקום וזה חבל.

בהתחלה שראיתי את הדגמים החדשים עם הצ'יפסט הזה חשבתי שזה גם בא עם BIOS כזה כמו של אסוס אבל כנראה שכרגע את הדבר הזה יש רק לאסוס. מה שכן, הבנתי שה TOUCH BIOS זה פיצ'ר כזה שאתה שולט על כל הביוס מוינדוז? בכל מקרה, נראה לי אני הולך עליו.

בלוחות של MSI, Asus ו-ASRock יש UEFI ולא BIOS. בלוחות הללו של GB יש עדיין BIOS אבל גם רכיב היברידי שממותג בשם Touch Bios. את השליטה בו אתה אכן עושה מתוך מערכת ההפעלה ובסביבה גרפית.

שאני מחליף את המעבד חשבתי אולי לא לשים את המאוורר הרגיל של אינטל, במקום אני חושב לשים את הקירור מים הזה של אנטק ה KUHLER 620, מה אתם אומרים ?

תתייעץ בבקשה בפורום קירור כי זה המקום המתאים לכך. אבל אסכם בקצרה שזה מיותר ולא משתלם. מערכות קירור מים זולות אינן עולות והרבה פעמים פחות משתלמות מקירור אוויר High End. בנקודה הזאת רק חשוב להדגיש שאם חלק מהסיבות למעבר ל-Z68 הוא OC אז:

רק אל תשכח שעבור OC (בייחוד גבוה, ואם לא גבוה אז כל זה עוד יותר לא משתלם) אתה גם צריך לדאוג לגוף קירור מתאים, אולי גם לספק כוח אחר (לא יודע איזה ספק כוח יש לך עכשיו), אז קח גם את הנתונים האלה בחשבון כשאתה מקבל את ההחלטה.

כלומר, קירור סטוק ו-OC לא הולכים ממש ביחד, ואם אתה מתכוון לבצע OC במגבלות קירור הסטוק, אז כל ההחלפה הזאת עוד פחות משתלמת. אם אתה מתכנן OC רציני תצטרך לדאוג לגוף קירור (עכשיו או בעתיד כשתבצע את ה-OC) מתאים. במקרה כזה עדיף לך קירור אוויר טוב מאשר קירור מים זול.

פורסם
  • מחבר

תראה, קודם כל, אני לא כזה נוב.. חח אני יודע דברים. אבל בסופו של דבר אני לא מוסיף פה מי יודע מה הפרש אז זה לא כזה משנה לי. לא צריך כל שניה להכנס לסיפור של הכסף. בורדים אחרים עם Z68 הם או לOC או עם פחות פי'צרים. חשוב לי למשל שיהיה display port כי שיגיע הרגע שאני אצטרך לא יהיה לי. סה"כ גם, אני בדעה של לקנות את הכי החדש ולא משהו שכבר פאסה. עכשיו לגבי הוירטשו.. אממ אני לא חושב שהכרטיס מסך כבר עכשיו בעצמו מוריד תדר (אני לא ראיתי דבר כזה בקטליסט) הוא IDLE על איזה 40 מעלות לפעמים 50 וזה די טוחן חשמל. אולי מה שאתה אומר קורה בכרטיסים יותר משוכללים ממה שיש לי עם בקר יותר מתוחכם שבאמת יודע לעשות את הדברים האלה. אני לא יודע אם בכרטיס שלי קיימת אופציה כזאת, לי נראה שלא. אם בזכות הוירטשו הזה הכרטיס ירד ל 20 מעלות IDLE זה שווה לי. להגדיר פרופילים וכאלה? אממ לא בעיה מי יודע מה. לגבי קירור, אני אשאל בפורום קירור אבל העניין הוא שאני רוצה שהמחשב יעבוד שקט שקט. אני לא יודע אם בלוק קירור גדול כזה ושני מאוורים ייתן לי את השקט שאני רוצה. אולי קירור יותר טוב אבל רעש מעצבן שאני רוצה להמנע ממנו כמה שיותר. רק במשחקים.

פורסם

1. העניין הוא לא הוצאת הכסף או סכום הכסף, אלא שאתה משלם עכשיו יותר כדי לקבל אותו דבר. לא מדובר בטכנולוגיה חדשה מול טכנולוגיה שהיא כבר פאסה, כהגדרתך, אלא באותה טכנולוגיה, מאותור דור, עם שינויים קוסמטיים.

2. אני מציע לך לקרוא על Virtu ברחבי הרשת ופה בפורום. אתה כנראה מצפה מהטכנולוגיה לקצת יותר ממה שהיא מציעה היום בפועל.

3. בשביל OC אתה צריך קירור מתאים (וגם ספק כוח אם אין לך כזה). יש מספיק גופי קירור High End שהם שקטים (אבל שקט זה עניין סובייקטיבי). מצד שני, אם אתה לא מתכנן OC כי חשוב לך השקט, אז כפי שאמרתי כבר....כל הקנייה הזאת מיותרת כפליים כי אתה למעשה קונה את הלוח רק בשביל ה-Virtu.

4. תעשה מה שאתה מבין כמובן. אלו רק העצות שלי ואתה לא חייב לקבלן. שיהיה בהצלחה ותהנה מהמערכת החדשה.

פורסם
  • מחבר

1. העניין הוא לא הוצאת הכסף או סכום הכסף, אלא שאתה משלם עכשיו יותר כדי לקבל אותו דבר. לא מדובר בטכנולוגיה חדשה מול טכנולוגיה שהיא כבר פאסה, כהגדרתך, אלא באותה טכנולוגיה, מאותור דור, עם שינויים קוסמטיים.

2. אני מציע לך לקרוא על Virtu ברחבי הרשת ופה בפורום. אתה כנראה מצפה מהטכנולוגיה לקצת יותר ממה שהיא מציעה היום בפועל.

3. בשביל OC אתה צריך קירור מתאים (וגם ספק כוח אם אין לך כזה). יש מספיק גופי קירור High End שהם שקטים (אבל שקט זה עניין סובייקטיבי). מצד שני, אם אתה לא מתכנן OC כי חשוב לך השקט, אז כפי שאמרתי כבר....כל הקנייה הזאת מיותרת כפליים כי אתה למעשה קונה את הלוח רק בשביל ה-Virtu.

4. תעשה מה שאתה מבין כמובן. אלו רק העצות שלי ואתה לא חייב לקבלן. שיהיה בהצלחה ותהנה מהמערכת החדשה.

יש גם את הנושא של הדואל כרטיסי מסך. בH67 יש שני סלוטים אמנם אבל אחד זה 4X בלבד. זה גם כן הבדל שאני רוצה להחליף בגללו.

פורסם

שוב, כל אחד והשיקולים שלו. הסברתי למה לדעתי זה מיותר מתוך כוונה להעלות את הדברים למקרה שלא חשבת עליהם או לא חשבת עליהם בצורה כזאת.

אם מבחינתך יש משהו שכן מצדיק את השדרוג הזה אז בבקשה. לא התיימרתי ואני לא מתיימר לקבוע עבור אחרים, אני רק משתדל לכתוב ולהסביר את דעתי.

פורסם

שאלה לגבי הZ68:

עצם העובדה שהכרטיס הגרפי מעביר את הנתונים שלו דרך הVirtu לא גורם לכך שיהיה ירידה בביצועים?

כלומר הביצועים של הכרטיס הגרפי יוגבלו בגלל הVirtu?

פורסם
  • מחבר

שאלה לגבי הZ68:

עצם העובדה שהכרטיס הגרפי מעביר את הנתונים שלו דרך הVirtu לא גורם לכך שיהיה ירידה בביצועים?

כלומר הביצועים של הכרטיס הגרפי יוגבלו בגלל הVirtu?

הביאו את זה לרמה זניחה ביותר ממה שהבנתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים