עבור לתוכן

מחליף H67 ל Z68 ויש לי שאלות לגבי Z68

Featured Replies

פורסם

ראיתי שיש Z68 ויש Z68X, מה ההבדלים ביניהם ?

איזה Z68 מומלץ יש של גיגה בייט \ אסוס ?

אני יותר אוהב גיגה בייט בעיקרון אבל גם אסוס בסדר.

שאלה נוספת, באמת אפשר לעשות מעבר (HOT PLUG) בין הכרטיס מסך הרגיל לכרטיס מסך של המעבד תוך כדי שהמחשב עובד בצורה שהיא seamless?

איזה עוד דברים צריך לדעת? הבנתי שלא אמור להיות הבדל בין Z68 ל P67 אם רוצים לעשות OC, זה נכון ? :\

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

פורסם

כל ערכות השבבים מסדרה 6 הן זהות. המגבלות שיש הן מלאכותיות. מהבחינה הזאת ערכת השבבים Z68 היא חסרת אותן מגבלות מלאכותיות.

1. למה אתה רוצה להחליף את הלוח הנוכחי שלך? מה חסר לך בו?

2. אל תבנה יותר מדי על טכנולוגיית Virtu זה יותר גימיק ממשהו שימושי באמת (אולי בעתיד יהיה, בשלב הנוכחי עדיין לא).

3. אין הבדלים ב-OC כי מדובר באותה ערכת שבבים. מצד שני, OC לא תלוי רק בערכת השבבים אלא גם באפשרויות שיש ב-BIOS/UEFI ובמערכת החשמל. רוב הלוחות יאפשר לך לבצע OC מכובד במגבלות קירור אוויר. איזה מעבד יש לך עכשיו?

4. אין הבדל. Z68X זה רק שם שיווקי של GB שבדרך כלל מסמן שבלוחות הללו אין יציאות וידאו.

4. תעבור על מפרטי הלוחות המבוססים על ערכת השבבים הרצוי עד שתגיע ללוח שמכיל את כל מה שאתה זקוק לו מבחינת היצע חיבורים. כשאתה מוצא את הלוח הזה תבדוק את מחירו בהשוואה ללוחות מקבילים של יצרנים אחרים ותבחר את המשתלם ביותר מביניהם.

פורסם
  • מחבר

כן, אני פחות או יותר יודע איך לבצע את ההשוואה. בכל אופן אממ.. אני מחליף כי רציתי 2500K ובטעות (קנייה קצת פזיזה) קניתי 2500 ולוח תואם H67. צריך מן הסתם P67 או Z68 בשביל לנצל את ה- 2500K, הוא עולה קצת יותר אבל שווה את זה בהחלט. זה מחשב למשחקים, בטל פילד, וויצ'ר וכו'. סה"כ מרוצה ממנו אבל רק אחרי הקנייה הבנתי כמה דברים חשובים לגבי הצ'יפסטים השונים, סתומרת רק אז ירד לי האסימון. :\

בכל מקרה אני עכשיו מוכר את הלוח יחד עם המעבד ובאותה הזדמנות מזמין חדש.

נ.ב.,

יש טעם לקנות Z68X? כלומר Z68 שלא מנצל את הליבה הגרפית ? הרי זה כל הקטע של הצ'יפסט לא?

פורסם
  • מחבר

למחוק.

פורסם

הסיבה היחידה שעולה לי בראש להחליף לוח P67 ללוח- Z68

זה עם יש לך SSD

ראיתי שהגבתה שוב

אז כמו שאמרת נפלו לך האסימונים רק אחרי הקניה.

יש הבדל גדול בין עם K לבלי K

ועם כבר מחליף לוח ומעבד אז כמובן שתקנה Z68 כי הוא יותר חדש לא בגלל שהוא יותר טוב מ-P67

פורסם
  • מחבר

הסיבה היחידה שעולה לי בראש להחליף לוח P67 ללוח- Z68

זה עם יש לך SSD

ראיתי שהגבתה שוב

אז כמו שאמרת נפלו לך האסימונים רק אחרי הקניה.

יש הבדל גדול בין עם K לבלי K

ועם כבר מחליף לוח ומעבד אז כמובן שתקנה Z68 כי הוא יותר חדש לא בגלל שהוא יותר טוב מ-P67

SSD למה? Z68 לא מחליף את ה P67 הוא אמור להיות שילוב של P67 ו H67, לא? זאת הייתה התוכנית המקורית אני חושב... :|

פורסם

אני חושב שמה שאתה מתכנן זאת טעות ושממש אין בזה צורך. אני לא מוצא טעם בלמכור את החומרה הקיימת שלך (שעבורה לא תקבל מחיר מלא כמובן) ולהחליף אותה תוך השקעת סכום כסף נוסף בחומרה זהה. אתה משלם יותר כסף כדי להשאר באותו מקום.

נכון ש-OC בבוא היום יכול לעזור לך לסחוט עוד קצת מהמערכת, אבל אלא אם כן מבצעים OC כתחביב, אני לא רואה שום סיבה שבגללה OC צריך להיות דרישה חד-משמעית מהמערכת.

בבוא היום כשהמעבד כבר לא יספיק יהיה משתלם מכל בחינה להחליף את הפלטפורמה לכזאת עדכנית מאשר להשקיע עכשיו סכום מיותר באותה חומרה בדיוק. כמה כסף שלא תשקיע עכשיו לא יקנה לך את חומרת דור העתיד. המערכת שלך לא מגבילה אותך ולא תגביל אותך בטווח הזמן הנראה לעין במשחקים (כמובן גם בהתאם לכרטיס הגרפי שלו חשיבות גדולה פי כמה במשחקים). בבוא היום כשהיא כבר תתיישן יהיה נבון ונכון הרבה יותר להשקיע את הכסף שאתה מתכוון להוציא עכשיו בפלטפורמה עדכנית (על כל המשתמע מכך) ולא לשלם עכשיו יותר עבור אותה חומרה.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שמה שאתה מתכנן זאת טעות ושממש אין בזה צורך. אני לא מוצא טעם בלמכור את החומרה הקיימת שלך (שעבורה לא תקבל מחיר מלא כמובן) ולהחליף אותה תוך השקעת סכום כסף נוסף בחומרה זהה. אתה משלם יותר כסף כדי להשאר באותו מקום.

נכון ש-OC בבוא היום יכול לעזור לך לסחוט עוד קצת מהמערכת, אבל אלא אם כן מבצעים OC כתחביב, אני לא רואה שום סיבה שבגללה OC צריך להיות דרישה חד-משמעית מהמערכת.

בבוא היום כשהמעבד כבר לא יספיק יהיה משתלם מכל בחינה להחליף את הפלטפורמה לכזאת עדכנית מאשר להשקיע עכשיו סכום מיותר באותה חומרה בדיוק. כמה כסף שלא תשקיע עכשיו לא יקנה לך את חומרת דור העתיד. המערכת שלך לא מגבילה אותך ולא תגביל אותך בטווח הזמן הנראה לעין במשחקים (כמובן גם בהתאם לכרטיס הגרפי שלו חשיבות גדולה פי כמה במשחקים). בבוא היום כשהיא כבר תתיישן יהיה נבון ונכון הרבה יותר להשקיע את הכסף שאתה מתכוון להוציא עכשיו בפלטפורמה עדכנית (על כל המשתמע מכך) ולא לשלם עכשיו יותר עבור אותה חומרה.

ההפרש זניח. אם זה היה הוצאה כספית בהפרש גדול אז לא הייתי הולך על זה.

פורסם

אל תצטט בבקשה הודעות שמעליך. זה ברור שאתה מתייחס להודעה שמעליך ואם אתה רוצה להתייחס רק לחלק מסוים בה תצטט רק אותו. ציטוטים מיותרים לא תורמים לסדר החזותי של הדיון ולמעשה מסרבלים אותו.

תעשה כמובן מה שאתה מוצא לנכון, מה שאמרתי זאת רק הדעה וההמלצה שלי. רק אל תשכח שעבור OC (בייחוד גבוה, ואם לא גבוה אז כל זה עוד יותר לא משתלם) אתה גם צריך לדאוג לגוף קירור מתאים, אולי גם לספק כוח אחר (לא יודע איזה ספק כוח יש לך עכשיו), אז קח גם את הנתונים האלה בחשבון כשאתה מקבל את ההחלטה.

פורסם

איך אתה יודע שזאת השקעה קטנה

יש לך כבר למי למכור את זה ?

הוא מתכוון לפרסם את זה בלוחות יד שניה ?

פורסם
  • מחבר

זה לא חשוב. אני אצטרך להוסיף אולי 100-150 למעבד אחר ולוח אחר. ה H67 שלקחתי זה דגם יקר יחסית.

פורסם

לא נראה לי

שתצליח למכור כל כך מהר

שתקבל את המחיר שאתה חושב שתקבל.

הוא שיש לך אס בשרוול .וכבר יש לך מי שיקח את החלקים ממך ?

פורסם
  • מחבר

;)

הקיצר איזה דגם Z68 מומלץ בסביבות ה 600-700 ש"ח?

חשוב לי כמובן שני סלוטים של PCI 16X שעובדים דואל על 8X.

פורסם

אני חי עם לוח Z68X-UD3H

מתפקד מעולה

יכולות OC טובות

זוג סלוטים לכרטיסי מסך שיודעים לעשות X8X8

אבל המבחר גדול.צריך לשבת על הרשימה של הדגמים ולראות מה יודע לעשות כל אחד.

ומה יספק אותך

http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=1&p=2&v=24

פורסם
  • מחבר

אני חי עם לוח Z68X-UD3H

מתפקד מעולה

יכולות OC טובות

זוג סלוטים לכרטיסי מסך שיודעים לעשות X8X8

אבל המבחר גדול.צריך לשבת על הרשימה של הדגמים ולראות מה יודע לעשות כל אחד.

ומה יספק אותך

http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=1&p=2&v=24

עברתי על כל הדגמים של גיגה בייט עם צ'יפסט Z68...אשכרה על כל ה- 22 דגמים ומצאתי שהדגם הזה שהזכרת באמת מצויין. "זה מה שהולך עכשיו".

יש לו בדיוק את כל הדברים שאני רוצה, HDMI DP DVI , האופציה לעבור בין כרטיס מסך לליבה של המעבד. אני יודע שקצת חסר לו היטסינקים ליד הממירי מתח של המעבד אבל זה חרטה. קראתי ביקורות וראיתי סקירות ביו טיוב, סה"כ הבנתי שמדובר בלוח מאד מומלץ. אני חושב שהוא בין היחידים שיש לו גם את הוירט'שו הזה וגם דיספליי פורט. בהתחלה שראיתי את הדגמים החדשים עם הצ'יפסט הזה חשבתי שזה גם בא עם BIOS כזה כמו של אסוס אבל כנראה שכרגע את הדבר הזה יש רק לאסוס. מה שכן, הבנתי שה TOUCH BIOS זה פיצ'ר כזה שאתה שולט על כל הביוס מוינדוז? בכל מקרה, נראה לי אני הולך עליו.

Z68X-UD3H-B3%202_575px.jpg

אני צריך להוסיף עליו הפרש זניח מהעלות של הדגם שיש לי עכשיו (אפשר להסתכל במפרט).

:) אם יש למישהו עוד משהו להוסיף.. בכיף.

נב, שאני מחליף את המעבד חשבתי אולי לא לשים את המאוורר הרגיל של אינטל, במקום אני חושב לשים את הקירור מים הזה של אנטק ה KUHLER 620, מה אתם אומרים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים