עבור לתוכן

עצה בקניית כרטיס מסך חדש במחשב יחסית ישן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, יש לי את המחשב הזה:

Quad Core Q9450@3.2oc

gigabyte radeon 4870 512mb crossfire

gigabyte GA-X48-DS4

A-data 2x2gb (4gb) 800mhz viesta extreme oc 1088mhz cl5-15

corsair 750w TX

1.5tb seagate

500gb seagate

ומסך 1920x1200 24 dell2408wfp

אני לא מתכנן לשדרג משהו בקרוב כי בסך הכל הכל עובד חלק, חוץ מכמה משחקים חדשים. לכן חשבתי לשדרג את הכרטיסי מסך. לזרוק את הcrossfire ולקנות אולי radeon 6950 או radeon 6970.

השאלה היא, האם הכרטיסים הנ"ל חזקים מדי למחשב שלי ויווצר צוואר בקבוק? והאם לחכות לR7000

והאם ה4GB בזכרון מספיק? לשדרג עכשיו לDDR3 זה הוצאה כספית כי אני צריך גם להחליף לוח אם.

המעבד שלי חזק ואני לא חושב שיש סיבה שאחליף.

תודה לכל מי שיעזור.

פורסם
  • מחבר

לאף אחד אין תשובה? ???

פורסם

למה להחליף את ה- HD4870 CF? חוץ מהעובדה שהם לא תומכים ב- DX11 הם מצויינים.

המעבד שלך די בסדר ואפילו בתדר יחיסת נחמד, אני מאמין ש- HD6970/HD6950 יסתדרו עם המעבד.

לא, לטעמי ה- 4GB שיש לך בסדר, אין צורך להלחליף.

באיזה רזו' אתה עובד?

פורסם
  • מחבר

היי תודה על התשובה,

כן המעבד מצויין, אני מגיע איתו ל3.4 ג'יגה בלי בעיות.

אני עובד עם 1920x1200.

סך הכל הם באמת בסדר גמור, הבעיה היחידה שהם בגרסא של 512mb, אני מרגיש שהvram לא יספיק במשחקים חדשים יותר, בעיקר עם AA וכל מיני פ'יצרים. למשל arma 2 או gta 4 אני לא יכול להגזים עם ההגדרות אבל בdeus ex או בכל משחק חדש אחר לא כבד אין סך הכל בעיות. אפילו crysis 2 היה סביר. האם המעבר לdirectx 11 שווה?

תודה על העזרה.

פורסם

לי יש מעבד Q9300 בOC ל3.2 ואני מריץ במחשב CF של HD5850 :P

המשחק היחיד בו שיחקתי בDX11 היה CRYSIS 2 וזה היה פשוט מדהים, האיכות בULTRA פשוט העיפה אותי מהכיסא, והFPS? עמד על 40-45.

לדעתי שווה לשדרג, צוואר בקבוק יהיה רק אם ההגדרות הגראפיות לא מכבידות או שהרזולוציה נמוכה (שלי 1600X1200)

אבל רק אם אתה משדרג לCF של HD5850/6850/6870 או GTX570/HD6950/HD6970 בודד

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת.

אני עדיין מתלבט האמת... נראה לי שבסופו של דבר אני אקנה כרטיס.

האמת היא שאני בדקתי מחירים ויש כרטיסים של 6970 reference שעולים כמו 6950 non-reference.

איזה כרטיס שווה לי לקנות? אני מתכנן לעשות OC... חשבתי על הasus 6950 עם הקירור המפלצתי למרות שהוא עולה בערך כמו 6970 reference

פורסם

מה המחיר שמצאת?

אם המחיר של הNON REF 6950 עולה כמו REF 6970 כמובן ששווה לך 6970.

יש לך גם GTX570 שהוא מעין כרטיס ביניים שאתה יכול לשקול..

בגדול אני בטוח שתרגיש הבדל גם באיכות התמונה וגם בביצועים, CF של 4870 הוא מערך מיושן ולא יעיל..

פורסם
  • מחבר

בגדול ההפרשים בין הכרטיסים הוא בערך 500 שקל.

למשל הASUS המשופר 6950 הוא איזה 200 שקל פחות מ6970.

אבל נראה לי שאני אלך על הhis iceq turbo x 6950 הבנתי שהוא טוב מאוד ויחסית זול.

פורסם

אם אתה יכול למשוך עם ה-CF שלך זה יהיה עדיף. נראה שאתה עדיין מקבל ביצועים גבוהים במרבית המשחקים ואילו בכבדים יותר, ההתפשרות

היא על פילטרים בלבד. בזמן הזה אתה יכול לחכות ליציאת כרטיסים חדשים \ ירידות מחירים.

פורסם
  • מחבר

נכון, יש בזה משהו, אני באמת מתפשר בעיקר על פילטרים.

אבל השאלה אם יצא למשל ה-R7000 אני לא אצטרך כבר מעבד זכרונות ולוח אם חדש? (כלומר מחשב חדש)

פורסם

בנוגע לשאלתך אתה לא תצטרך..

השאלה הגדולה זה כמה אתה רוצה את זה?

תמיד יצאו דברים מתקדמים יותר ממה שתקנה אז לחכות אתה יכול תמיד..

אגב מצד שני, כשATI יוציאו את סדרה 7, קשה לי להאמין שתצליח למכור את זוג הHD4870 שיש לך, אז קח את זה

בחשבון.. (היום עוד יש סיכוי..).

פורסם

אם היה לך מעבד כמו שלי (שפשוט לא מסכים לעבור את ה3.2GHZ) הייתי דואג,

אבל עם המעבד שלך יש לך עוד רווח גדול של OC במיוחד בתוספת לוח האם שלך, אז זה לא משהו שהייתי דואג יותר מדי.

בנוסף אתה משחק ב1080P כך שבהגדרות גרפיות כבדות המעבד עדיין לא יהווה צוואר בקבוק :)

היה חכם לקחת QUAD באותה תקופה שכולם המליצו (גם פה בפורום) על E8400 (דו-ליבתי)

אגב בהערכה גסה, CF של HD4870 שווה בביצועיו לHD5850 אחד.

החיסרון בעניין הזה הוא שהCF לא תומך בDX11.

אני מניח שאתה יכול כיום למכור את כרטיסי ה4870 שלך ב250 כל אחד (אולי אפילו 300)

וזהו בערך המחיר בו נמכר כרטיס 5850 משומש היום.

הייתי שוקל מכירת 2 כרטיסי ה4870 והחלפתם בHD5850 אחד, כך שהכוח ישאר זהה אבל תתווסף לך התמיכה בDX11.

פורסם
  • מחבר

שלום ותודה לכל העונים, אתם מעלים שאלות מאוד נכונות, סך הכל 1300 שקל זה לא הולך ברגל. אבל אחרי הכל, חצי שנה עד שיצא הR7000 זה לא מעט זמן.

אין ספק שלמכור את ה4870 לא תיהיה בעיה כיום (בebay הם דווקא נמכרים יחסית מהר ממה שבדקתי) אבל כמו שיוני אמר, מי יודע מה הם יהיו שווים עוד כמה חודשים.

בגדול בגדול בגדול, אני פשוט מתלבט אם לקנות עכשיו his iceq turbo x 6950, בעיקר למשחקים כמו skyrim, bf3 וכו', או שאני אתן לצמד המזדקן שלי לעבוד עוד קצת ונחכה לr7000.

אגב אור, האמת שאני תקוע עם ה3.4ghz.

לא מצליח לעבור את זה באופן שיהיה יציב למשחקים, למרות שיש לי קירור מעולה במארז+heatsink מצויין, אבל זה לנושא אחר...

אבל מתברר שאכן הquad core הייתה בחירה טובה, בהחלט future proof.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים