עבור לתוכן

מחשב קופא לחלוטין באופן אקראי

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מחשב שעבד מצויין במשך שנה וחצי עם WINDOWS XP. לפני חודש סוף סוף שדרגתי את הדיסק הקשיח ל SSD ובאותה ההזדמנות החלפתי כרטיס מסך מ ATI 4770 ל NVIDIA 460 1GB וגם פרמטתי והתקנטי WINDOWS 7 32BIT. עכשיו מדי פעם המחשב קופא לחלוטין ללא מסך כחול. לא מגיב לעכבר ולמקלדת. גם המקלדת לא מגיבה למחשב (NUMLOCK לא מגיב). המסך נשאר קפוא בזמן ולא נכבה אוטומטית (יש אות של תמונה סטטית). כלום לא עוזר מלבד RESET ואז הכל חוזר לעבור למשך שעות, לפעמים ימים עד הפעם הבאה. בזמן הקפאון משום מה יוצא שאני מריץ מספר חלונות של OFFICE 2010 וגם את FIREFOX6 וגם UTORRENT 3. לא יצא לי לבדוק אם זה קורא ללא אחד מהמרכיבים הנ"ל. אני אתחיל עם מפרט המחשב:

לוח MSI NEO2

מעבד E8400 עובד באוברקלוק של 400X9=3600 (עבד כך ללא בעיה יותר משנה עם XP)

זכרון 4GB DDR2 1066 GSKIL 8500CL5 מתוכם רק כ 3 בשימוש כמובן.

דיסק קשיח MUSHKIN 60GB

כרטיס קול ASUS XONAR DX2

כרטיס מסך של GAINWARD GTX 460 1GB GS מעבד על 800 במקום 700 וזכרון על 1900 במקום 1800 יציב למשך 24 שעות גם כאשר PRIME95 רץ ברקע (הרצתי 24 שעות של KOMBUSTOR יחד עם PRIME95 והמחשב יציב)

בזמן שהוא עבד בסביבת XP ועם כרטיס המסך והדיסק הישן, הוא עבד מצויין מעל לשנה וחצי ומאד יציב. גם עכשיו בדקתי עם MEMTEST86+ ולא היו שגיאות ב 8 הרצות. בדקתי גם עי PRIME95 למשך 24 שעות והוא יציב ללא שגיאות. טמפ המעבד לא עוברת את ה 68 מעלות בעומס מלא בשעת שיא הצהריים. אני מריץ את WINDOWS7 SP1 עם כל העידכונים ועם הדריברים האחרונים

לא ניסיתי להריץ PRIME95 או בדיקות גראפיות בזמן שאני מריץ את אותן התוכניות שיתכן וגרמו לקפאון, פרט למוזילה (אופיס ויוטורנט)

השאלה היא מה יכול לגרום לקפאון אם זה לא בעיית התחממות כי בפעם האחרונה שהמחשב קפא הטמפ לפי CORE TEMP הייתה 41 מעלות לשתי הליבות. ההיתכן שתוכנה\הגדרות גורמות לבעיה? לאחר התכנת כל התוכנות התקנתי והרצתי את WINDOWS 7 MANAGER שביצעתי איתו מספר TWEAKS מומלצים וגם ניקיון של ה REGISTRY בו הוא מצא כ 230 שגיאות וניקה אותם. ההיתכן שזה אחד מרכיבי החומרה החדשים? מאד קשה לי להאמין כי תחת מבחני STRESS הכל עובד. המחשב קופא לא במהלך מאמץ. לדוגמה בפעם האחרונה הוא קפא בדיוק כאשר השתמשתי במקשי ה CTRL-Z כדי לבצע UNDO בקובץ WORD...

האם יש איזו תוכנה מומלצת שעולה ב OFFLINE מתוך דיסק ומסוגלת לבצע בדיקות קפדניות של כל החומרה? לקח לי יומיים לפרמט ולהתקין המון תוכנות ולקנפג. ממש לא בא לי להתחיל הכל מחדש מבלי להיות בטוח שזה יפתור הכל. אני גם לא רוצה סתם ללכת ולשדרג לוח מעבד וזכרון ובסוף לגלות שזה בכלל הדיסק SSD החדש. מוזר לי שאין שגיאת BSOD מווינדוס. קפאון בדרך כלל מעיד על כשל או במעבד או בכרטיס מסך. אבל היות ובזמן הקפאון גם המקלדת לא מגיבה, אני יותר חושד במעבד. אבל למה שמעבד אינטל כזה יחליט פתאום שעם המעבר לווינדוס 7 למות..?

אשמח לעצות

תודה

תוספת קטנה: גם אין בעיה של ספק כוח. הספק הוא SEASONIC 750W מהיקרים והטובים שיש.

פורסם

יתכן שספק הכח שלך גוסס ... ובגלל זה המחשב "קופא" .... או שהספק (WATT) העבודה שלו נמוך מידי ...

עצה שלי תחליף את ספק הכח ,לספק בעל הספק גבוהה יותר ...

פורסם
  • מחבר

יתכן שספק הכח שלך גוסס ... ובגלל זה המחשב "קופא" .... או שהספק (WATT) העבודה שלו נמוך מידי ...

עצה שלי תחליף את ספק הכח ,לספק בעל הספק גבוהה יותר ...

תודה, אבל כפי שכתבתי קשה לי להאמין שזה הספק היא הוא רק בן שנה וחצי והוא אחד הספקים האמינים והטובים שיש (סיסוניק 750W מודולארי). מבחינת הספק, אז הוא ממש אוברקיל למערכת שיש לי. בכל מקרה, מצאתי איזו הגדרה חריגה בווינדוס אותה ביטלתי (ה DEP היה מוגדר לכל התוכנות ולא רק לקריטיות של ווינדוס). אני כרגע עובד על המחשב באותם תנאים מאתמול ועדיין לא קפא. אם זה ימשיך כך לפחות שבוע, אז אפשר לומר שהבעיה נמצאה והיא קשורה בתוכנה. ה DEP זה המנגנון הגנה בפני פניה לקטעי זכרון ללא פיקוח מערכת ההפעלה. כברירת מחדל זה אמור להיות מופעל רק לתהליכים קריטיים של המערכת ולא לכל התוכנות בעיקר ואם הוא לא נתמך בחומרה. נמתין ונראה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים