עבור לתוכן

חיבור הארד דיסק SSD מחייב פורט מסויים בלוח שלי (פרטים בפנים)

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח Asus P6T X58, חיברתי אליו את ההארד דיסק SSD שיש לי (הארד דיסק של מושקין 60 ג'יגה) ואני שם לב שאין הבדל גדול במהירות לעומת ההארד דיסק הקודם שהיה לי (SATA 2 7200), אני מסתכל במדריך למשתמש של הלוח ולא ממש מבין מה הם אומרים שם לגבי החיבורים של הכוננים, אני חיברתי את ההארד דיסק SSD שלי לפורט הכתום, אשמח להסבר אם אני אמור לעשות איזשהו שינוי כלשהו בביוס או אולי להתקין משהו, צירפתי את ההסבר מהמדריך של הלוח:

unledfju.jpg

פורסם

ראשית תיקון קטן. SSD אינו כונן קשיח. שניהם אמנם התקני אחסון אך הטכנולוגיה שעליה הם מבוססים שונה.

SSD דורש חיבור SATA. אין זה ממש משנה אם מדובר ב-SATA 3Gb/s או SATA 6Gb/s (זה משנה בעיקר אם אתה נוהג לכתוב כמות גדולה של מידע רציף) ובכל מקרה אם איני טועה אין לך בכלל בקר SATA 6Gb/s בלוח.

כשאתה אומר שלא הבחנת בשום שינוי למה אתה מתכוון? למה בחרת לחבר אותו לבקר ה-SATA של שבב ההרחבה ולא ישירות לבקר של ערכת השבבים (החיבורים האדומים אם איני טועה)?

מבחינת ה-BIOS תבדוק שהבקר שאליו מחובר ה-SSD מוגדר במצב AHCI (ואם כי מומלץ לעבוד עם הבקר במצב הזה, לא זאת בהכרח הבעיה, אם בכלל יש בעיה). אם הוא לא מוגדר ככה וכבר התקנת את מערכת ההפעלה, קרא קודם פה לפני שתבצע שינויים.

פורסם
  • מחבר

חיברתי את ה-SSD לבקר הרגיל ולא לשבב ההרחבה (אגב מה זה בדיוק ?)הבקר מוגדר כ-IDE (אם אני לא טועה אני יכול לשנות את כל החיבורי SATA ולא אחד בלבד), כששיניתי ל-AHCI אחרי שהמערכת עלתה ראיתי את כל ההארד דיסקים שלי איפה שרואים התקני איחסון זמניים כמו למשל שמכניסים Disk On key ושמתי לב שאני יכול להסיר אותם, מה זה בדיוק נותן לי ?

פורסם

קראת את המידע בקישור שהפניתי אליו?

פורסם
  • מחבר

כן תודה אבל לא ממש הבנתי למה זה טוב

פורסם

בקצרה ובאופן שטחי, זה מונע אפשרות שמצב העבודה של הבקר הוא זה שמגביל משהו ברוחב הפס או בניצול תכונות מסוימות של הכונן. הוא גם מוסיף את התמיכה ב-Hot Swapping (שבגללה אתה יכול לנתק את הכוננים שלך) שהוא חשוב למשתמשים מסוימים יותר מלאחרים. זה לא חד משמעי, תלוי במשתנים מסוימים (כמו סוג החומרה) ולפעמים זה עשוי להיות קצת ניסוי וטעייה, אבל בגדול עדיף לעבוד במצב הזה על-פני מצב IDE אלא אם כן נתקלים בבעיות.

ועדיין לא הבנתי מה בדיוק הבעיה עם הכונן.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על ההסבר, אין בעיה מיוחדת עם הכונן אני פשוט אולי מקבל את הרושם שהמערכת שלי עולה טיפה לאט, אני מתכוון לאחר כל הודעת המערכת בפוסט לוקח איזה 10 שניות עד המסך Welcome אבל יש דרך לבטל את כל ההודעות בפוסט (זה לבד עוד איזה 15 שניות) ?

פורסם

איזה הודעות יש שם?

תבדוק ב-BIOS אם יש לך אפשרות Fast Boot, אם כן תפעיל אותה (אם היא לא מופעלת).

בעקרון שלב ה-POST אורך כמה שהוא אורך ואין הרבה שניתן לעשות (מלבד עניין ה-Fast Boot, אם קיימת). רק חשוב לבדוק אם אין שם איזו הודעה שמתריעה על בעיה.

אגב, 10 שניות זה לא הרבה זמן. כמה זמן לוקח מהפעלת המערכת ועד הגעה לשולחן עבודה (ואני שוב מזכיר, תנסה גם להעביר את ה-SSD לאחד מחיבורי ערכת השבבים לצורך השוואה עם המצב הנוכחי)?

פורסם
  • מחבר

חיברתי את ה-SSD לאחד מחיבורי ה-SATA "הרגילים"

בעיקרון אחרי הפוסט המערכת עולה די מהר ואיפשרתי את FAST BOOT רק מה כל ההודעות על כל ההתקנים בפוסט קצת מציק

פורסם

איזה הודעות על התקנים? אתה מתכוון לרשימת הכוננים?

אם כן, ואם הבנתי נכון את הכוונה שלך, זה כי אתה במצב IDE, תעביר את הבקר למצב AHCI.

פורסם
  • מחבר

אבל עשיתי את זה (שמתי AHCI באפשרות Configure SATA as), מופיעים לי גם כל ההארד דיסקים שלי ב-Safety Remove Hardware ב-Tray

פורסם

אז לאיזה הודעות אתה מתכוון? קשה לי לנחש כשאתה לא מספק פרטים. אם תספק פרטים אולי יהיה לי מידע קצת ממוקד לתת (ואולי גם לא, ייתכן שפשוט ככה מתבצע ה-POST במערכת שלך ואין שם הודעות "מיותרות").

פורסם
  • מחבר

אני יצרף צילום מסך כשאני אהיה בבית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים