עבור לתוכן

אוברקלוק ל7300

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ( היי אני חדש כאן )

יש לי מעבד E7300 , עם המערכת להלן :

38881947.png

מאחר ואני חדש כאן עשיתי חיפוש על מהו אוברקלוקינג פה ובגוגל ואיך עושים אותו , לאיזה מצבים או טוב ואילו לא .

מצאתי כמה תשובות שזה גורם למעבד לעבוד מהר יותר ( בתדר גבוה יותר ) .

תוך כדי הורדתי RealTemp , וברגוע הוא יושב על 40 ~ מעלות .

אם אפשר הסבר יותר מורחב על אוברקלוק , ואם כדאי לי לעשות אותו ?

ברור שבלבל אותי קצת כל העניין ולפיכך כל עזרה תתקבל בשמחה .

פורסם

יש לך מדריכים באתר..כמו כן חיפוש בפורום ימצא לך המון מידע..

אם משהו לא ברור שאל כאן..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה , יש התפתחויות :

חקרתי , למדתי , וקראתי :

ההתקדמות הינה :

התקנת מספר תוכנות Occt , RealTemp , CPUID HWMonitor , ‎Cpuz , ותוכנה מהדיסק של הלוח אם בשם DualCoreCenter .

ניסיתי לעשות למעבד מבחן יציבות בטמפ החדר בעזרת Occt , וכאן גיליתי שהקירור סטוק שלי שווה למקום צנוע אשר בו לא זורחת השמש ולצורך העניין גם הירח לא ממש מגלה בו עניין .

כמובן שהסתמכתי על ה RealTemp , ושזה הראה 75 מעלות , לאחר 5-10 דקות , הפסקתי את המבחן . ( הסקת מסקנות : קירור סטוק שווה לת*ת )

מאחר ואני לא נכנע בכזו קלות ועדיין היה בי את הרצון לראות מה המעבד הישן הזה שווה , נעשו ההכנות הבאות : סגירת תריסים וזכוכית כפולה ( השם יירחם) , הודלק מזגן על 15 מעלות (צלזיוס ) ובשיא אונו , נפתחו דלתות המארז , וכוון מאוורר ( גם בשיא אונו ) ישירות על המארז . ראוי לציין שאני קפאתי ואפילו יש מצב שסנטה קלאוס קפץ לביקור , אך המבחן נעשה והרי התוצאות :http://www.*צונזר*/gal.php?i=18968

( אודה לכם אם מישהו יכול להקדיש דקה או שתיים לקריאה ) ( עריכה : מצורפים קבצים למטה )

לאחר המבחן עשיתי אוברקלוק , דרך תוכנת לוח האם ( עד כמה שזה שווה ) והתאהבתי .

נתונים בעלי חשיבות : ( מצורפים למטה )

שאלותיי הן כדלהלן :

1. האם ביצועי המערכת , הן לפי תוצאות המבחן ולאור נתוני המערכת , סבירים והאם יש בעיה כלשהי ( במיוחד של יציבות) ?

2. הטמפרטורה המירבית המומלצת למעבד זה הינה 75 מעלות ? ( לפי אחת הטבלאות - זו היא טמפ המקסימום ובגלל ריבוי נתונים באינטרנט שכל אחד אומר משהו אחר אשמח להבהרה ( כנ"ל לגבי העובדה ש RealTemp , מודדת הכי טוב וכדאי להסתמך עליה )

3. איזה סוג קירור מומלץ כאן גם ל O.C וגם ליום יום ( אני מניח שלפעמים אני אוריד אותו ואתן למעבד "לנוח" ) - זכרו שהוא לא עבר את Occt ללא אוברקלוק , ובטמפ החדר . ( חשבתי על מוגאן 2 )

נ.ב -

מדהים שגם עשיתי את כל זה וגם למדתי 100 עמודים בשפת C# לאחר כמה ימים ..

המחשב עדיין בתצורתו המקורית , נקנה מאייבורי עם שני מאווררים , קדימה ואחורה , לא ידוע לי על משחה טרמית .

הארות ותשובות יתקבלו בשמחה ובתודה מראש ..

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים