עבור לתוכן

שאלה נוסטלגית, מודינג ואוברקלוק למעבד ישן,AMD Athlon Thorton 3100+

Featured Replies

פורסם

שלום לכם, לפני כמה זמן קיבלתי מחשב עם המעבד הנ"ל, ראיתי ברשת שניתן לעשות לו מודינג פשוט (על ידי חיבור גשרים) כדי לקבל עוד מטמון, פתיחת מכפלות ואולי אפילו להופכו לכפול ליבה.

מכיוון שהנושא נידון לפני כמעט עשור, לא כל המידע עדיין נמצא ברשת,

הנה מה שהבנתי עד כאן:

הרעיו הכללי צריך להיות כמו שכתוב כאן:

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20030930171549.html

אלא שבפועל המעבד שלי נראה אחרת (צירפתי את התמונה), יש לו שכבה ירוקה של ציפוי, והבנתי שצריך לחפור מתחת באמצעות סיכה או משהו, לכסות את הבור ולקצר בין החיבורים.

(כמו שמוזכר כאן: http://itshootout.com/r-184/new-style-amd-cpu-packaging-part-ii-solution/)

אלא שמכאן עולה עוד משהו שנראה לי מוזר, לפי המאמר הזה, ניתן להפוך את המעבד לכפול ליבה (אני מצטט: Unlocking the new Athlon XPs for Dual Processing), האם זה נכון?

כמו כן, ראיתי גם מאמרים שמסבירים על פתיחת המכפלה על ידי חיבור גשרים אחרים שגורמים למחשב לזהות אותו כמעבד נייד ואז לשנות את המכפלה על ידי הPOWERNOW....

בקיצור, הרבה בלאגן.

מישהו עם זיכרון טוב זוכר איך בדיוק עושים את זה במעבד ירוק כמו שלי?

[attachment deleted by admin]

פורסם

תבצע את המוד של הכפולי ליבה..פשוט לחבר את הגשר של L5 ולבחון אותו...אין פה יותר מדי ממש..

פורסם

היה לי פעם THORTON 2400+ שהמוד הזה לא הצליח בו.. מעניין לדעת מה יקרה אצלך...

תעדכן! :D

פורסם
  • מחבר

קיבלתי תשובה חלקית כאן.

לגבי הL2 לפי בדיקות שעשיתי סביר להניח שלא אוכל להכפיל את זיכרות המטמון כי המעבד הזה מייצור מאוחר וכנראה ברמת הליבה נחסמה האפשרות להשתמש במטמון הנוסף.

לגבי הL5, עוד לא ניסיתי, הבעיה העיקרית שלפי מה שהבנתי צריך לחפור קצת בשכבה הירוקה כדי להגיע למוליך, לפי חלק מהמדריכים צריך לכסות משהו בחומר מבודד ולחבר את הגשר, זו הנקודה שלא ברורה לי עד הסוף...

פורסם

מה לא ברור ? אתה צריך לקצר את הגשר הזה עם חומר מוליך :)

פורסם
  • מחבר

זה החלק המובן

אבל בפורומים מדברים גם על חומר לא מוליך, מה הוא בא לכסות? האם יש שכבת אדמה כלשהיא שצריך להתרחק ממנה?

אם נגיד אדחף חתיכה ממחט או כל מוליך אחר, זה יספיק?

פורסם
  • מחבר

טוב, אז זה מה שעשיתי:

חפרתי קצת בחור הימני ביותר של הL5 עם סיכה, ואז מילאתי את החור באבקה של חוד מעיפרון מכני.

חיברתי והפעלתי

וכעת המעבד מזוהה כסמפרון....

האם צעדתי צעד אחורה?

מה זה אומר?

תודה

פורסם
  • מחבר

ניקיתי עם אלכוהול והמצב חזר לקדמותו

מה כן אני יכול לעשות שיועיל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים