עבור לתוכן

בחירת לוח-אם 1155 עם לפחות 8 חיבורי SATA והמלצה לזיכרון

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

1. השימושים שלי הם לרוב גלישה ברשת, צפייה בסרטים HD ומשחקים.

לרוב אני מריץ מספר רב של אתרים(טאבים וחלונות, עכשיו למשל יותר מ30 טאבים ב2 חלונות) ברקע רצות עוד תוכנות והמחשב "לא סוחב" במיוחד כשאני משחק במשחק או רואה סרט .

2. חיפשתי ולא מצאתי לכן אני שואל אם מישהו מכיר, הלוח יקר יותר ממה שתיכננתי במקור.

3. אז מבחינת ביצועים אין הבדל בין הזכרונות האלו?:

‏2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24

‏2x4GB Corsair Vengeance B Dual Channel CL9-9-9-24

‏2x4GB G.Skill RipJaw Edition Dual Channel CL8-8-8-24‎

4. כמו שרשמתי אני אחליף כשהמחיר ירד כרגע לא לחוץ לי.

פורסם

1. לכל השימושים שהזכרת, מלבד משחקים כל מעבד כפול ליבה מודרני מספיק. עבור עבודה עם המון טאבים ותוכנות ברקע בעיקר חשוב לדאוג לנפח זכרון מספיק (לרוב 4GB מספיק, אך בהתאם להרגלי השימוש של המשתמש והיישומים עצמם זה משתנה בין משתמשים שונים) אם אתה מעוניין במעבד "חזק" למשחקים (והמרכאות הן כי זאת הגדרה מאוד שטחית ואף לא מדויקת כי במשחקים יש לכרטיס הגרפי חשיבות גבוהה הרבה יותר מלמעבד) אז קנה את ה-Core i5-2500/K (בהתאם לתוכניות שלך לגבי OC). ה-Core i7 ממש מיותר עבורך ופשוט חבל על הכסף.

2. צריך לעבור על המפרטים של הלוחות, אבל מן הסתם הדרישה שלך ל-8 חיבורי SATA על הלוח גורמת לכך שהמבחר מצטמצם לכיוון לוחות ה-High End והמחיר בהתאם (כי אתה מקבל בהם עוד תכונות שאתה באופן אישי לא זקוק להן, אך משלם עבורך).

3. לא, באופן כללי למעט נפח (במובן של לקנות נפח המתאים לצרכים כך שהמערכת לא תוגבל) לזכרון אין השפעה על ביצועי המערכת (וגם ביישומים המאוד ממוקדים שיש לו קצת השפעה אז היא זניחה). כאשר קונים זכרון ההמלצה היא כמות מיד לקנות את הזול ביותר מיצרן מוכר שעונה על הצרכים שלך. בפלטפורמת SB שאותה אתה מתכנן לקנות חשוב להקפיד על קניית זכרון שעובד במתח של עד וכולל 1.5V. לתדר ולתזמונים כאמור חשיבות זניחה (במקרים בודדים) עד לא קיימת (ברוב במקרים) לכן כל זכרון בתדר 1333/1600 במתח הנ"ל (או פחות) יהיה טוב בדיוק באותה מידה.

4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים