עבור לתוכן

בחירת לוח-אם 1155 עם לפחות 8 חיבורי SATA והמלצה לזיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכוון לשדרג את המחשב וחשבתי לקחת את לוח האם:

GIGABYTE X58A-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2200+, 4xPCI-E

:ומעבד

Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray

הבעיה שתושבת המעבד בלוח האם לא תואמת לזה של המעבד 1155 ו 1366

?האם זאת בעיה או שהם יעבדו בלי בעיות

:שאלה נוספת

איך הזכרונות מבחינת ביצועים ואמינות(לא מכיר את החברה) :

DDR3 1333Mhz 3x4GB Mushkin Blackline Edition Triple Channel 998972

תודה לכל העוזרים

פורסם

המעבד והלוח לא יעבדו בלי בעיות או עם בעיות - לא תוכל פיזית להכניס את המעבד לתושבת, שלא לדבר על לגרום לעסק לעבוד בכלל.

חוץ מזה, למה אתה רוצה בכלל לוח X58? הם סתם יקרים באופן מוגזם ובלתי פרופורציונלי, ותמיד היו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, זה מה שחשבתי.

הלוח הזה עונה על כל הדרישות שלי:

2 חיבורים sata 6GB\S שבהם התכוונתי לשים raid1 ואת מערכת ההפעלה

ו8 SATA 3GB\S שבהם התכוונתי לשים 1.5 טרה בחיבור raid10

כמו כן אפשרות 24 GB זיכרון

יש לוח-אם כזה עם תושבת 1155? (אפשר גם עם 16GB זיכרון)

פורסם

בוודאי שיש לוחות כאלה - השאלה היא רק כמה אתה מוכן להוציא עליהם, ולפי אופי המערכת שלך אני מניח שלא מעט. אני לא אתווכח איתך כרגע על העלות\תועלת של מערכת שכזו, אבל אני כן הולך לשאול אותך למה אתה מעדיף מערך RAID1+0 על פני מערך RAID5, ולמה אתה צריך 8 חיבורים בשביל מערך שדורש לכל היותר 6 דיסקים קשיחים (6X500)?

פורסם
  • מחבר

התכוונתי 8 דיסקים של 1.5 כל אחד

לגבי raid 10 בגלל שיפור בביצועים ושרידות .

יותר חשובה לי השרידות ואני צריך לפחות 6 טרה אז כנראה אתפשר על raid 5 .

לא מצאתי לוחות אחרים בעלי 10 חיבורים, אתה יכול להפנות אותי אליהם ?

פורסם

תיקון קטן - יש לוחות עם 10 חיבורים, אבל אני לא מכיר לוחות בהם יותר מ6 מהם יושבים על אותו הבקר, כך שאני לא מכיר לוח שמאפשר לעשות RAID של 8 דיסקים... אבל אם הדבר קריטי מבחינתך, אתה תמיד יכול לקנות לוח פשוט ולהלביש עליו בקר RAID חיצוני בעל 8 חיבורים (רק שאלה אינם זולים במיוחד...).

פורסם
  • מחבר

בקר חיצוני כזה מאוד יקר ולא רלוונטי בשבילי.

גם בלוח-אם בהודעה הראשונה שלי אין 8 חיבורים על אותו בקר, החיבורים הם:

2 - SATA 6GB\S

6 - SATA 3GB\S

2 - SATA 3GB\S

מה שחשוב לי זה 2 דיסקים SATA 6GB\S על חיבור אחד בשביל מערכת ההפעלה וRAID 1

ולפחות 6 חיבורים על בקר אחר שעליו יהייה raid 5

פורסם

סידור דומה תמצא ברוב לוחות הhigh end לLGA1155 - כלומר, בקר עיקרי של 2XSATA3 + 4XSATA2 עם אפשרות לעשות רייד 5 על הכל ביחד, פלוס בקר נוסף שמוסיף עוד כמה חיבורי SATA3 עם אופציית רייד 0 או 1.

פורסם
  • מחבר

(raid על sata3 ו sata2 )לא שמתי לב שזה אפשרי

Chipset:

[list type=decimal][*]2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3_0, SATA3_1) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices[*]4 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_2~SATA2_5) supporting up to 4 SATA 3Gb/s devices[*]Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10

* When a RAID set is built across the SATA 6Gb/s and SATA 3Gb/s channels, the system performance of the RAID set may vary depending on the devices being connected.

2 x Marvell 88SE9128 chips:[list type=decimal][*]2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices[*]2 x eSATA 6Gb/s connectors (eSATA/USB Combo) on the back panel supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices[*]Support for SATA RAID 0 and RAID 1.

במידה ואני שם דיסקים קשיחים(סאטה 2) על כל 6 החיבורים של הבקר הראשון עם רייד 5

ועל הבקר השני 2 דיסקים קשיחים(סאטה 3) עם רייד 1 ועליו מתקין את מערכת ההפעלה

?לא יהיו בעיות והמחשב ירוץ חלק

פורסם

לא אמורות להיות בעיות... אבל סתם מתוך סקרנות, למה אתה צריך את כל זה?

פורסם

שלום nyrhex וברוך הבא לפורום.

1. ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את שמות הדגמים של המעבד ולוח האם או אם אתה מעוניין להתמקד בלוח האם(לכיוון שאליו התפתח הדיון) תמצת את הדרישות שלך. לדוגמה, לוח-אם לתושבת 1155 עם 8 חיבורי SATA לצורך RAID.

2. מהם השימושים במערכת?

3. זה אמנם לא קשור לנושא הפורום, אבל מצאתי לנכון להעיר בכל זאת. אל תקנה כוננים קשיחים בממשק חיבור SATA 6Gb/s כי אין בכך שום טעם ומכיוון שהם עולים יותר זה פשוט בזבוז כסף.

פורסם
  • מחבר

תודה ויק על העזרה

אני רוצה מחשב שיהייה חזק גם בעוד כמה שנים בלי שאצטרך לשדרג אותו, לגבי הדיסקים הקשיחים אני רוצה לפחות 6 טרה עם גיבוי.

About:blank הדיון אכן סטה מהשאלה המקורית, אני אפתח דיון חדש עם המפרט שאני מתכוון לקנות.

תודה.

פורסם

אתה יכול להמשיך בדיון כאן (כל עוד הוא ממוקד במעבד ובלוח אם), רק תערוך בבקשה את הכותרת בהתאם.

לגבי העניין של מחשב חזק. מהם השימושים הצפויים? את ההתאמה של הרכיבים צריך לעשות לאור השימושים המיועדים ולא כך סתם. כמו כן אל תיפול למיתוס הזה שאם עכשיו תקנה מערכת "חזקה" יותר ממה שאתה זקוק לו אז שהיא תחזיק יותר זמן ממערכת מקבילה שיותר מתאימה לשימושים שלך. הסיבה לכך היא שלא משנה כמה כסף תשקיע היום, לא תוכל לקנות את חומרת הדור הבא.

אם דרוש לך נפח אחסון גדול הייתי שוקל לפנות לפתרון NAS מבוסס RAID תוכנתי או כל פתרון יתירות תוכנתי אחר ולאו דווקא בונה מערך שכזה על בסיס לוח האם של המערכת הראשית (בעיקר אם היא מריצה Windows) - אבל זה כבר באמת נושא לפורום אמצעי אחסון.

פורסם
  • מחבר

הכותרת נערכה.

אני חושב שאקנה את לוח האם:

GIGABYTE Z68X-UD7-B3

מעבד:

Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray

זיכרונות:

DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance B Dual Channel CL9-9-9-24

g.skill, CROSAIR יש הבדל בין חברות

אני אשדרג את ספק הכח יש לי כרגע 625 ל 750

וכרטיס מסך אחליף בהמשך

לגבי נושא האיחסון אני מעדיף שהדיסקים יהיו בתוך המארז בגלל בעית מקום

?מה אתם אומרים

פורסם

1. שוב, כדי לענות על זה צריך לדעת מהם השימושים במערכת. על-פניו המערכת הזאת נראית מוגזמת לגמרי לצרכיו של משתמש ממוצע, אך עם זאת, ייתכן שאינך משתמש ממוצע.

2. מבחינת הלוח--אם הוא עונה על כל הדרישות שלך ואין לוח זול יותר שגם עונה עליהן, אז הרי הוא בסדר.

3. אין הבדל בין החברות רק תבדוק במפרט הזכרון בדף המוצר שבאתר היצרן שהזכרון עובד במתח של עד וכולל 1.5V ולא יותר. כמו כן, דע שלתדר הזכרון אין השפעה בפועל ולכן אם אתה מוצא זכרון בנפח הרצוי אך בתדר של 1333 אתה יכול לשקול לקנות גם אותו.

4. בנוגע לכרטיס הגרפי -- שוב חוזרים לסעיף 1 -- אלא אם כן אחד מהשימושים הוא משחקים ברזולוציה ובהגדרות גבוהות, ספק אם אתה צריך כרטיס גרפי ייעודי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים