עבור לתוכן

שאלה כללית על מעבדים.....

Featured Replies

פורסם

מצטער על הבורות.....

איך אני יודע אם מעבד הוא : 2 ליבות 4 ליבות, אם אני מסתכל על מפרט איך זה רשום ?

סתם לדוגמא המעבד שלי הוא : intel core i3 530 2.93ghz

ואגב, מה ההבדל בין מעבד ליבה כפולה, לבין מעבד ליבה כפולה "2" ?

תודה

פורסם

אתה כותב את היצרן ואת דגם המעבד בחיפוש של גוגל ואז בין התוצאות הראשונות יהיה דף המפרט מאתר היצרן שבוא כתוב בין השאר כמות הליבות.

לדוגמה:

http://ark.intel.com/products/46472/Intel-Core-i3-530-Processor-%284M-Cache-2_93-GHz%29

או שאתה יכול להתקין תוכנה דוגמת CPU-Z שמראה את נתוני המעבד (כולל כמות ליבות) בכרטיסיה הראשונה

ואגב, מה ההבדל בין מעבד ליבה כפולה, לבין מעבד ליבה כפולה "2" ?

לא יודע למה הכוונה

פורסם

כמות הליבות במעבד לא תמיד מצויינת במפרט, אבל באותה מידה גם לא תמצא לרוב את המפרט הטכני המלא של כרטיס המסך. מניחים שאתה אדם מספיק אינטיליגנטי בשביל להשתמש בגוגל (או פשוט באתר היצרן של רכיב החומרה המדובר) כדי להשלים את השאר, אם זה ממש מעניין אותך.

עם זאת, בדור הנוכחי של מעבדי אינטל, כל הI3 הם כפולי ליבה, בעוד שכל הI5 ומעלה הם מרובעי ליבה. אצל AMD כמות הליבות מצויינת בשם המלא של המעבד (למשל, PHENOM 840 X4).

לגבי "2", אני חושב שהכוונה היא למעבדים מסדרות DUAL CORE וCORE 2 DUO - הכוונה פשוט לסדרות שונות של מעבדים, שתיהן כבר בקושי קיימות בשוק (קיימים מספר דגמים לשוק הנמוך מאוד בלבד). כל שאר המעבדים של אינטל היום הם I3, I5 וI7 - גם שם קיימים דורות שונים, ומבדילים בינהם לפי מספר הספרות בדגם (3 ספרות בדור הקודם, 4 בדור הנוכחי) ולפי התושבת (LGA 1156 בקודם, LGA1155 בנוכחי).

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה שלך במקום לכתוב שיש לך שאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים