עבור לתוכן

לא מצליח לעשות OC, משהו מוזר במחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי i7 930 עם מהירות סטוק של 2.8.

זכרונות 3 סטיקים של 2 ג'יגה כ"א של G SKILL 2000MHZ

לוח X58 ASUS P6T

כשאני שם בביוס על AUTO אני מקבל את המהירות סטוק שלי אבל בפוסט יש לי הודעה שהמעבד שלי השתנה ואני צריך לשנות את ההגדרות

אם אני שם בביוס את האפשרות על MANUAL אני לא עובר את המהירות של הסטוק אפילו אם הבאס שלי הוא 190 והמכפלה היא 21 (המחשב עולה אבל המהירות נשארת על מקסימום 2. 8) , אותו דבר בשני הפרופילים האחרים שיש לי ביוס

ניסיתי לשים את המתח של הזכרונות על כמה שרשום עליהם (1.6) אבל זה לא עזר וגם העלתי את המתח למעבד ל-1.3750 וגם זה לא נתן לי כלום

אגב אני עם גרסת הביוס הכי חדשה, שידרגתי לא מזמן וגם בקודמת הייתה לי את אותה הבעיה.

אשמח לעזרה

פורסם

פותח התרד לא הבנתי מה הבעיה בדיוק..אתה לא מקבל את המהירות סטוק של המעבד בהגדרות AUTO ?

אם כן, איך בדקת את זה ?

פורסם
  • מחבר

אני מקבל את המהירות אבל כשאני רוצה לעשות OC אני מעלה את הבאס ואת המכפלה וכלום לא קורה, אם למשל אני שם את הבאס על 150 ואת המכפלה על 21 אני מקבל מהירות של 2.66MHZ, שיחקתי את כל הפרופילים, הם המתחים לזכרונות ועם התיזמונים שלהם (ממש כמו שרשום על הזכרונות) וכלום לא עוזר אני פשוט לא מצליח לעשות OC,

פורסם

לא הגיוני..אתה שומר ויוצא מהביוס בוודאות ? איך בדקת שאין OC ? עם CPU-Z ?

פורסם
  • מחבר

כן אני שומר ובודק עם CPU-Z

פורסם

שוב..אתה משנה את ההגדרות לMANUAL..ואז משנה רק את התדר..שומר..יוצא..וכלום ?

תעלה תמונות של ההגדרות בביוס..כמו כן תעלה תמונה מCPU-Z לאחר שינוי ושמירה..

פורסם
  • מחבר

בדיוק, אני משנה את הבאס ולא קורה כלום.זה המסך שבו אני משנה את ההגדרות:

Asus_P6T-OCPalm_bios_5.jpg

באפשרות הראשנה אני שם על Manual (כל האפשרויות שיש הם Auto, Manual, DOCP, XMP).

איך שאני משנה את האפשרות הראשונה ל-Manual אני יכול לכניס ידנית את הבאס ואת הרטיו כמו בתמונה הבאה:

p6t6wsrev_4620mhzprofile_011.png

אני את המתחים השארתי על Auto (בחלק התחתון של המסך)

יש גם אפשרות של X.M.P שגם אותה ניסיתי:

ASUS_P6T_2.JPG

כמה שאלות:

איפה שרשום QPI/DRAM Core Voltage זה המתח של הזכרונות ? כי בהמשך למטה יותר יש אופציה של DRAM Bus Voltage - nv vvcs - מה ההבדל בניהם ? (ניסיתי לשנות את שניהם)

הנה עוד כמה תמונות מסך של הביוס של הלוח שלי (יותר נוח להסתכל) : http://i4memory.com/f54/asus-p6t-deluxe-v2-i7-980x-3003b39-dominator-gt-2000-help-23852/

פורסם

QPI/DRAM Core Voltage זה המתח של הבקר זיכרון במעבד..לא מומלץ להגיע לעבור את ה1.65V שם..

בכל מקרה זה נראה כמו בעיה בביוס...תאפס את הביוס לחלוטין...תגדיר ידני תשמור..ותצא..

אחרי זה תכנס שוב ותשנה ערך מסוים..ותראה מה קורה..

פורסם
  • מחבר

מה ז"א להיכנס ולראות מה רואה ? אם אני משנה ערך מסויים פעם הבאה שאני נכנס לביוס אני רואה שהוא שמר את השינויים

פורסם

1. תאפס את הביוס..

2. כנס לCPU-Z תראה ערכים - שהכל סטוק..

3. כנס לביוס שנה את הAI לMANUAL..שמור וצא..

4. כנס לCPU-Z תראה שהערכים עדיין בסטוק..

5. שנה את הבאס בביוס..

6. תבדוק בCPU-Z מה קורה..

פורסם
  • מחבר

התיאשתי מהביוס ואז גיליתי שיש ללוח שלי את התוכנה TurboV, העלתי איתה את הבאס ל-160 והמהירות ב-CPU-Z קפצה ל-3.3Ghz, מה היתרונות והחסרונות של שימוש בתוכנה הזו ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים