עבור לתוכן

מחשב מיושן - אולי שדרוג כ.מסך יכול לעזור? (הנוכחי 5200 AGP)

Featured Replies

פורסם

אהלן

יש לי מחשב מאוד חלש שעד היום מספק אותי בגלל שאני משתמש בו בעיקר לאופיס\אינטרנט.

מעבד: INTEL PINTUIM 4 3.00 GHZ

כרטיס מסך: NVIDIV GEFORCE 5200

ראם: 2 GB

לוח אם: ASUS P5P800 תומך רק ב-AGP אם אני לא טועה.

היום, קניתי מסך חדש (DELL U2331H 23) שהוא מדהים ד"א , ועכשיו אני גם ארצה לשחק משחקים קלים ולראות סרטי HD. אין לי מספיק כסף לקנות מחשב חדש כרגע, כך שחשבתי אולי עם שדרוג קל אני אוכל להנות לפחות ממשחקים שלא דורשים משאבים גדולים מאוד.

סרטי HD רצים לי דווקא, אבל מקרטעים קצת.

ומשחקים אני מתכוון לאסטרטגיה קלים - דוגמא רד אלרט החדשים, WC3 (שקצת מקרטע ברזולציה החדשה) , Heroes of Newerth , DOTA 2 והירוס החדש שיצא.

כל אלה אני ארצה להריץ ברזולציה הטבעית של המסך 1920X1080, כמובן שאני לא אוכל להריץ אותם על הנתונים הכי טובים אבל על בינוני זה בסדר.

נראה לכם שאם אני אשדרג כ.מסך בסביבות ה-200-300 שקל, פלוס שדרוג ראם יאפשר לי את הנ"ל?

פורסם

יכול להיות שאם תקנה GFORCE 7800 (אני יודע שיש לו גירסא עם יציאת AGP) זה יעזור קצת, אבל אל תצפה לביצועים מרהיבים..

בנוגע לHD, אני מאמין שתוכל להריץ HD READY.. אבל בFULL HD זה יהיה מקרטע מדי..

אתה יכול לנסות לעשות OC למעבד ע"מ לקבל תוצאות טובות יותר.

פורסם
  • מחבר

סבבה אני לא מכוון ל-FULL HD .

יותר חשוב לי בנוגע למשחקים - אני אוכל להריץ אותם באופן נורמלי?

פורסם

על הרזולוציה הטבעית של המסך? שום סיכוי, הייתי ממליץ לך לשדרג את כל המחשב לחומרה עדכנית ב1500 ש"ח בערך, ולהוסיף כרטיס מסך בעוד 300-400 שקל.

פורסם

המעבד שלך הוא חד ליבתי? כי אם כן הוא בהחלט יכול להיות גורם משפיע לרעה על המערכת. בנוסף הכרטיס מסך שלך מאוד חלש למשחקים שאתה מנסה להריץ עליו.

מצטרף להמלצה לשדרוג כללי, לפחות שילוש, יש כרטיסי מסך מובנים היום שחזקים משמעותית מהכרטיס מסך הנוכחי שלך. שילוש (לוח+מעבד+זכרון) יעלה באיזור ה 1000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהמעבד הוא חד ליבתי אבל לא בטוח.

הבעיה שאם כבר אני קונה מעבד אז כדאי כבר לקנות את ה-i5 ולוח, פלוס כרטיס מסך בנניח 500?

ועוד ספק,מארז,ראם,דיסק קשיח זה יוצא לכל הפחות 2500-3000

פורסם

אם אין לך תקציב אז אין מה לעשות.

תגדיר תקציב ומה אתה רוצה לשדרג, תפתח ת'ראד מסודר במפרטי מחשב וחכה להמלצות (אל תדאג, זה לא לוקח פה יותר מידיי זמן).

פורסם
  • מחבר

בקיצור סטינו מהנושא.

אני יודע שלקנות מחשב חדש יהיה הכי מומלץ - אבל זה לא יקרה כרגע.

אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי ב300 שקל +-.

אתם בטוחים שלא כדאי לנסות שדרוג של כרטיס מסך ולראות אם המשחקים שאני רוצה יעבוד (על בינוני אפילו)

או שאין מה לנסות אפילו?

פורסם

אתה יכול לנסות השאלה מה אם אחרי שתחליף יתברר שהמעבד יוצא לך צוואר בקבוק? הרי את כרטיס המסך החדש שתרכוש אתה לא יכול להעביר למחשב חדש...

אני בדעה שחבל על הכסף, או שדרוג כללי או להשאיר ככה.

פורסם
  • מחבר

אז אפשר לבדוק את זה?

פורסם

אתה יכול למצוא הרבה כרטיסי AGP יד שניה, ולמען האמת יש גם חדשים שעולים גרושים ונמכרים כיום כעודפים.

הנה דוגמה טובה לאחד:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product?cid=1&gid=4&sgid=571&pid=275&psn=&lid=1&leg=0

מה שכן, הוא עדיין לא יכול להחליף כרטיס מסך מודרני, ותצטרך מאוד להתפשר על ההגדרות ומספר הפריימים, אם לא גם על הרזולוציה עצמה...

פורסם
  • מחבר

חבל... דווקא עד היום חשבתי שהמעבד לא כזה משמעותי במשחקים, ורק החלפת כרטיס תעזור בהחלט.

לא אכפת לי להתפשר על נתונים כמו כמות הפריטים שיוצגו, השתקפויות, צלליות וכאלה... מה שחשוב לי זה שהתמונה תהיה חדה ולא מטושטשת...

אני אשמח אם תוכיל להפנות אותי למכירה של עודפים או במחיר טוב של הכרטיס הזה שהמלצת עליו.

פשוט לפי הקישור אני לא רואה מקומות שאפשר להזמין אותו.

פורסם

לשחק ברזולוציה טבעית לא יצא לך, לראות סרטים FHD בלי לקרטע, אפשרי.

בקשר למעבד שלך, אם השם המלא שלו זה Pentium® 4 אז יש לך ליבה אחת ובנוסף ליבה לוגית.

את הכרטיס תנסה לחפש גם ביד 2.

פורסם
  • מחבר

כן זה השם של המעבד. ז"א שהוא יותר טוב משמעותית ממה שחשבנו בהתחלה?

השדרוג יותר נועד למשחקים וכדרך אגב סרטים כך שלא בשביל זה אני קונה אותו.

דווקא עכשיו שיחקתי קצת WC3 על 1920X1080 במסך החדש וזה פשוט תענוג!

יש קצת דיליי אבל חוץ מזה זה די בסדר...

יש אפשרות לקנות את הכרטיס מחו"ל במחיר זול בהרבה?

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים