עבור לתוכן

המחשב נכבה מעצמו בלי שום הודעת שגיאה

Featured Replies

פורסם

שלום,

המחשב שלי החל בתקופה האחרונה לכבות את עצמו.

מדובר במחשב בן 3 שנים - AMD ATHLON 64 5400 ליבה כפולה.

אמנם מחשב ישן אבל הוא עובד בצורה מהירה ומעולה (אינטרנט זה השימושים שלי), ואני לא מעוניין להחליף אותו.

התקנתי את התוכנה speedfan ואני רואה שהמעבד מגיע לטמפרטורות לא הגיוניות של 70-80 מעלות וברגע שהוא מטפס ל-110 מעלות אז הוא נכבה.

פתחתי את המחשב, והמצב נראה טוב בפנים - אבק אין, שני המאוררים (של המעבד והמארז) עובדים בצורה מלאה ותקינה.

מה יכולה להיות הסיבה להתחממות? ומה אתם ממליצים לי לעשות?

תודה

פורסם

אם אתה אומר שאין אבק ושהמאוורר של המעבד עובד ויושב טוב על המעבד, אני הייתי מתחיל בלהחליף את המשחה הטרמית שעל המעבד.

פורסם
  • מחבר

אפשר עוד פרטים? איפה קונים משחה טרמית והאם זה תהליך פשוט לביצוע?

ואגב, יתכן שאחרי 3 שנים המשחה הטרמית פשוט נחלשה ולכן הבעיה?

שאלה נוספת - האם התוכנה speedfan בכלל אמינה? האם זה הגיוני שהמעבד יעבוד בטמפ' של 90 ומשהו מעלות ולא ישרף?

(לפי נתוני התוכנה, רק באיזור ה-110 מעלות המחשב נכבה)

שוב תודה

פורסם

תתחיל לדעתי ממשחה טרמית, אמור לעלות לך באזור ה 40 ש"ח והחברות ש DANDY23 הן אכן טובות. לגבי מריחה בפעם הראשונה, בפעם הראשונה שאני מרחתי הסתכלתי על סרטונים ביוטיוב. במקרה הכי גרוע, אם שמת יותר מדי אתה תמיד יכול לנגב את המשחה מהמעבד ולשים שוב. לגבי החלשות המשחה עם הזמן, כן, משחות מאיכות פחות טובה מתייבשות יותר מהר ולכן מעבר החום בין המעבד לגוף הקירור מדרדר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

כמה שאלות אחרונות:

1. אני מצטער על הבורות, אבל את המשחה הטרמית אני מורח על המעבד עצמו, כלומר אני צריך להוציא גם את המאורר וגם את ההיטסינק?

2. אין לי בעיה להשקיע מעט בגוף קירור, מה דעתכם על Arctic Cooling Freezer 64 Pro ?

האם הוא מתאים למעבד שלי? AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5400+?

קראתי באחד האתרים שגוף הקירור הזה - Only compatible with Single CPU motherboards, מה המשמעות?

אשמח לשמוע המלצות אחרות, אם יש.

3. אם אני קונה את הגוף הקירור הנ"ל (או אחר שתמליצו לי עליו), עדיין צריך לקנות בנוסף את המשחה הטרמית, או שהמשחה שם באה כבר בתוך המוצר?

שוב תודה על התגובות המהירות והמקצועיות,

פורסם

אהלן,

לדעתי תתחיל רק מהמשחה הטרמית, חבל להוציא כסף סתם גם על גוף קירור. אתה השלבים של מריחת המשחה:

1. פתיחת המארז, הוצאת המאוורר, כעת חלקו העליון של המעבד חשוף, אתה תראה עליו שאריות של המשחה הטרמית הישנה

2. בעזרת מקל אוזניים ואלכוהול, אפשר גם אציטון, לנגב בזהירות את שאריות המשחה הטרמית גם מהמעבד וגם מה HEATSINK של המאוורר

3. שים כמות קטנה של משחה טרמית, בערך בגודל של אפון על המעבד

4. לדעתי השיטה הכי טובה ואצלי תמיד עבדה, שים שקית ניילון קטנה על האצבע ובעזרת האצבע מרח את המשחה על המעבד, להזהר שזה לא יגלוש למטה לעבר מגעי המעבד. אידיאלי שתהיה שכבה מאוד דקה על המעבד, שכבה עבה מדי ומעבר החום לא יהיה טוב, במקרה הזה "יותר זה יותר טוב" פשוט לא נכון. גם אם שמת יותר מדי תמיד והמחשב מתחמם (לבדוק בעזרת תוכנה) תמיד תוכל לפתוח, לנקות ולשים שוב שכבה קטנה יותר.

5. זהו, פתח תוכנה שמנטרת טמפרטורה ותבדוק את הטמפרטורה, אם הכל בסדר, סיימת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

פורסם

אני חולק כאן על התגובות משחה טרמית עוזרת בקירור של המעבד מה שמקרר את המעבד זה הגוף קירור,

לדעתי הבעיה היא בגוף קירור, למעבד שלך יספיק Katana 3 הוא קצת יקר בסיבובות של 120 שקל כולל בתוכו משחה טרמית.

פורסם
  • מחבר

אוקי

תראה אין לי שום בעיה להוציא 120 שקל עכשיו, אני רק רוצה לפתור את הבעיה.

המשחה הטרמית המסופקת עם המוצר - היא טובה? אפשר להסתפק בה? או שכדאי לקנות מהאלה שהומלצו למעלה?

והאם הדגם שציינת עדיף על הדגם שציינתי למעלה (AC freezer 64 pro) ?

פורסם

אני אישית משתמש בגוך קירור במשחה היא טובה מאוד רק תשים לב שיש שם כמות לכמה וכמה מעבדים,

תשתמש ממש קצת אים זה יעזור תסתכל ביוטיוב איך שמים משחה טרמית זה יכול לעזור לך.

פורסם

אולי הגוף קירור פשוט לא יושב טוב אז אל תרוץ ישר לקנות גוף קירור חדש.

אבל משחה תרמית כן מומלץ להחליף.

נ.ב

צריך למרוח מעט מאוד משחה תרמית (שכבה כמעט שקופה) אחרת זה יוצר יותר נזק מאשר תועלת.

פורסם

נ.ב

צריך למרוח מעט מאוד משחה תרמית (שכבה כמעט שקופה) אחרת זה יוצר יותר נזק מאשר תועלת.

זה ממש לא נכון המשחה לא יכולה להסב נזק כלשהו, פשוט כדי למנוע ליכלוך מיותר שמים קצת.

ברגע שהגוף מתיישב על המעבד המשחה נדחקת לצדדים לכן בכל מקרה יהיה שכבה דקה אבל שאר

המשחה פשוט תמרח על כל התושבת וזה מצריך פירוק של הגוף וניקיון יסודי.

פורסם

amitdanan: אתה תשים כמה שאתה רוצה.

משחה תרמית היא צמיגית, זה לא שמן ! אם תמרח שכבה עבה לא כל העודף ידחק החוצה.

שכבה עבה יוצרת מחסום תרמי לכן צריך להמנע מכך.

צריך להבין שכמות המשחה צריכה להיות כזאת שתוכל למלא את החרירים המיקרוניים שיש בגוף הקירור וב- HEAT SPREADER של המעבד.

פורסם

אתה שוב טועה גם ללא המשחה הגוף קירור נוגע במעבד, אים לא הוא לא עושה את העבודה שלו.

לכן אים יש עודף משחה היא תדחק הצידה ע"י הגוף קירור, הלא כן?

אים אתה לא מאמין פשוט תבדוק זה סטיסטיקה פשוטה, שים עודף של משחה טרמית לאחר מכן תשים את הגוף קירור

תפרק את הגוף קירור אתה תראה משחה דקה מאוד עד כדי כך שרואים מעט את המעבד,

הבעיה שתצטרך לעשות ניקיון לא קטן תלוי כמה משחה שמתה :nixweiss:

פורסם

amitdanan: אתה תשים כמה שאתה רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים