עבור לתוכן

שאלה| כמה זיכרון אפשר להוסיף למחשב ואיזה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. בזמן האחרון החלטתי על שדרוג המחשב שלי כדי שאני יוכל לשחק במשחקים כמו בנאדם.

כרגע יש לי:

לוח אם-msi h55m-e33

מעבד:intel core i3-530

זיכרון: ceon 2GB @1333mhz

2 דיסקים קשיחים, כרטיס רשת... וזהו

אני רוצה להוסיף עוד סטיק של זיכרון זהה לזה שיש לי וכ.מסך עם זיכרון של 1-2 ג'יגה.

השאלות שלי הן:

1.סטיק יחיד של זיכרון עולה 180 שקל. זה שווה את המחיר או שעדיף לקנות kingstone 4GB dual channel @1333mhz בתוספת של כ20 שקל?

2.(נובע משאלה 1)-הזיכרון הזה טוב?

3.יש לי כרגע מערכת הפעלה win7 32bit, ולפי מה שהבנתי בחישוב הזיכרון של 32bit נכנס גם הזיכרון של הכ.מסך-כלומר שהגעתי ליותר מ4GB זיכרון סה"כ, והמערכת פשוט לא תקלוט את זה. האם זה נכון? אני צריך לשדרג ל64bit בהוספת הרכיבים הנ"ל?

תודה מראש=]=]=]

פורסם

1. הדבר שהכי משפיע על משחקים זה הכרטיס מסך, ולכן עליך להתמקד בו

2. מערכת הפעלה 32BIT תזהה כ3 ג'יגה זכרון פנימי, ולכן אתה צריך להתקין 64 ביט או לוותר על שאר הזכרון,

סטיק של 4 ג'יגה אפשר לקנות בפחות מ140 שקל, לדעתי תקנה אחד כזה.

ושוב, תשדרג כרטיס מסך (וכנראה גם ספק בדרך)

פורסם
  • מחבר

תודה אבל לא כזה ענית לי על השאלות.....

אם אני נשאר עכשיו עם 2GB ram אבל מוסיף כ. מסך עם 2 GB, אני צריך לשדרג ל64 ביט?

וסטיק של 4 ג'יגה ב140 שקל לא יהיה פחות איכותי?

פורסם

אם אתה נשאר עם הזיכרון של ה-2GB אתה לא צריך 64 ביט, מאיפה שמעת את השטות שהזיכרון של כרטיס מסך נחשב בזיכרון הראם?

אם אתה משדרג ל4GB RAM, עדיף לשדרג למערכת הפעלה עם 64 ביט כי רק מערכת 64 ביט מנצלת את ה-4GB. מערכת של 32 ביט מנצלת עד 3.5GB בערך.

סטיק אחד של 4GB לא פחות איכותי משני סטיקים של 2GB, כיוון שההבדל בין דואל צ'נל לסינגל צ'נל איננו משמעותי.

מציע לך לקרוא את סעיף 6.4 כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=372975.0, ובכלל את כל סעיף 6, רוב התשובות לשאלות שלך לגבי זיכרון נמצאות בו.

בקשר לכרטיס מסך, אם אתה רוצה לשדרג גם למשהו איכותי, יש סיכוי טוב שתצטרך לקנות גם ספק כוח חדש עם וואט גדול יותר כדי שיוכל להחזיק את הכרטיס מסך - כמו שהסביר זה שמעליי.

פורסם

1. ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה אתה שאלה שלך במקום סתם לכתוב שיש לך שאלה.

2. אם אתה כבר מוסיף זכרון אני מחזק את ההמלצה של שוקו. קנה כבר מודול של 4GB (כך שיהיו לך בסך הכל 6GB של זכרון) כי הוא יותר זול ממודול של 2GB. כדי לדעת על מה עליך להקפיד קרא את סעיף 6.3 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות (בקצרה, שיעבדו במתח זהה ובתדר קרוב ככל האפשר, עדיף גם פה שיהיה זהה).

3. תוכל להחליף למערכת 64 סיביות ותוכל גם לעשות זאת במועד מאוחר יותר. עבור משחקים אין לזה כל כך חשיבות.

4. מערכת 32 סיביות יכולה למפות עד ל-4096MB של זכרון באופן כללי. משמעות הדבר היא שאכן גם זכרון הכרטיס הגרפי ורכיבים נוספים נכנס למשוואה, אבל לא מדובר ביחס של 1:1. לרוב במערכת 32 סיביות עם כרטיס גרפי בעל נפח זכרון של 1GB יהיו לך שמישים 2.8-3.2GB של זכרון בהתאם להקצאת הזכרון לשאר רכיבי החומרה (BIOS, כרטיסי הרחבה וכו'). גם במערכת 64 סיביות לא תמיד כל הנפח יהיה זמין ושמיש בדיוק משום שכמה מאות MB בדרך כלל מוקצים לרכיבי החומרה הללו (BIOS, כרטיסי הרחבה ועוד).

כאמור עבור משחקים לא חובה עליך להחליף מיידית למערכת 64 סיביות, אבל אם אתה קונה נפח של מעל ל-4GB (אם יש לך בדיוק 4GB לא תמיד משתלם לעבור למערכת 64 סיביות) כדי לעבור בהזדמנות הראשונה למערכת 64 סיביות. לא שתרגיש באיזה הבדל בעבודה היום יומיות, אבל זה עדיף באופן כללי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על כל התגובות.

אז ככה:

1.קראתי את כל סעיף 6, לא ענה לי בכלל, קראתי שוב את 6.3, 6.4, 6.12 ועדיין לא ממש הבנתי מה התשובה...

2.כשאני יקנה כ.מסף אני אוודא קודם שהספק שלי יוכל לתמוך בו ואם לא אני אשדרג גם אותו.

3.אני יכול להוסיף מודול של 4 על אחד של 2 וזה יעבוד כמו שצריך? זה נשמע קצת לא תקין.........(אם אני קונה אותו מתח,מהירות ותזמון אבל מחברה אחרת...)

4.אני קצת חושש מהמעבר;אמנם רוב המידע שלי נמצא על דיסק קשיח אחר(לא המרכזי), אבל אני מפחד שהוא לא יקלוט את הנתונים שעל הדיסקשיח השני ושאני אשכח תוכנה/תיקייה כלשהן.................

5.איפה אפשר למצוא מערכת 64ביט וכמה היא עולה?ויותר מזה-האם המספר סדרתי שלי יתאים ל64 ביט?

פורסם

3. כן, הנפח לא משנה. מה שמשנים הם בעיקר המתח, תדר ותזמונים (לפי סדר חשיבות).

4. מדובר בסך הכל על החלפת מערכת ההפעלה (התקנה מחדש של גרסת 64 סיביות). לאחר מכן תצטרך להתקין את כל התוכנות שבהן אתה משתמש ושמותקנות עכשיו. אם אתה מפחד לשכוח תעשה רשימה של התוכנות שמותקנות לך עכשיו. לגבי הנתונים שעל הכונן החיצוני, לא תהיה איתם שום בעיה. אני מניח שמאוחסנים שם קבצים כמו מסמכים, קובצי מדיה וכדומה. מערכת 64 סיביות זהה למערכת 32 סיביות, עבורך כמשתמש המעבר שקוף ואין כל הבדל (זה לא שדברים נראים שם אחרת או פועלים אחרת).

5. מפתח המוצר עבור גרסת המערכת שלך מתאים עבור גרסת מערכת זהה (Home Premium, Professional, Ultimate) גם בארכיטקטורת 64 סיביות. אין צורך לקנות מערכת חדשה.

וכאמור, אתה לא חייב לבצע הכל באופן מיידי. עבור משחקים גם כך אין שום יתרון מהותי למעבד למערכת 64 סיביות ולכן תוכל קודם להוסיף זכרון (גם אם לא "תנצל" את כולו) ומאוחר יותר, כשיהיה לך יותר נוח לעבור למערכת בארכיטקטורת 64 סיביות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים