עבור לתוכן

עזרה בקניית מצלמה בארה"ב

Featured Replies

פורסם

עוד כשבועיים אני טס לאירוע משפחתי בארה"ב וחשבתי לנצל זאת בכדי להתחדש לי במצלמה. המצלמה האחרונה שהיתה ברשותי היא הפנסוניק TZ5 והיא עשתה את עבודתה נאמנה עד שנגנבה ע"י תאילנדי חריף.

ונעבור לשאלון:

• מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 300$

• אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? צילומי נוף פה ושם שאני מטייל אך בעיקר לשימוש יומיומי בימי הולדת, מסיבות וסתם בבית\חוץ.

• האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא

• האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? אין כוונה להשתמש בפלאש חיצוני.

• האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? אני מעריך שהרבה צילומים יהיו בתנאי תאורה לא הכי טובים (למשל הופעות או מועדונים) כך שהפלאש המובנה יצטרך לעשות את העבודה בצורה סבירה.

• האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה? כפי שאמרתי, השתמשתי בעבר בפנסוניק TZ5, הייתי מאוד מרוצה ממנה פרט למימדיה.

• האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? הרוב המכריע של התמונות נצפה על גבי מסך מחשב. עם זאת, תמונות שילכו לפיתוח יודפסו בגודל רגיל.

• מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? עדיפות לעדשה רחבה. על הזום אני יכול להתפשר.

• כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? חשוב לי מאוד שהיא תהיה קטנה עד כמה שניתן. הפנסוניק היתה לא נוחה לסחיבה בכיס והיתה חייבת case יעודי. חשוב לי שאוכל להכניס את המצלמה לכיס של הג'ינס ולשכוח שהיא שם.

• האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא נעול על יצרן מסוים. ברגע שיש דגם שמשביע את רצוני אני אלך עליו ללא שום קשר ליצרן.

• מהי רמת הידע שלך? בגדול אני מכיר את המונחים השונים אך לא מתעסק בצילום ידני אלא בעיקר במצב האוטומטי של המצלמה.

• האם אתה מעוניין במצלמה בעלת יכולות וידאו? בהחלט אך לא קריטי. שיהיה צילום וידאו ב-HD באיכות סבירה.

• צילום ברצףך נחוץ? לא כל כך

לאחר שוטטות באינטרנט עלו בחכתי מספר דגמים:

Sony cybershot DSC-TX10

Sony cybershot WX10

Canon Powershot ELPH 300HS

Panasonic Lumix DMC-ZS10

תודה מראש לכל העוזר.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בכל זאת מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים