עבור לתוכן

בעיה בשילוב 3 סטיקים של ddr2

Featured Replies

פורסם

הספק ג'נרי ואם כי אני לא יכול לקבוע שהוא מקור הבעיה, אני באופן אישי לא ממש ממליץ על שימוש בספקים ג'נריים, בטח לא כשיש בהפרש כספי לא גדול ספקים איכותיים יותר.

בכל מקרה, תנסה עם כרטיס גרפי אחר ואם הבעיה נמשכת אז עם ספק כוח אחר (עדיף לא ג'נרי).

פורסם
  • מחבר

הספק ג'נרי ואם כי אני לא יכול לקבוע שהוא מקור הבעיה, אני באופן אישי לא ממש ממליץ על שימוש בספקים ג'נריים, בטח לא כשיש בהפרש כספי לא גדול ספקים איכותיים יותר.

בכל מקרה, תנסה עם כרטיס גרפי אחר ואם הבעיה נמשכת אז עם ספק כוח אחר (עדיף לא ג'נרי).

אני מבין אבל עדיין מדובר בספק חדש שעד לפני כמה זמן המערכת כולה עבדה עם ספק 300W שהסיבה שהוא הוחלף הייתה בגלל שנשבר לו המאוורר הפנימי,

הספק הנוכחי הינו 400W לכן לפי דעתי לא אמורה להיות בעיה, מה גם שלקחתי אתו היום לKSP והם בדקו אותו ואמרו לי שהוא תקין, אני רוצה לבדוק את כל המערכת ביום ראשון.

בכל מקרה הקריסות העיקריות מתרחשות כשמוסיפים את הסטיק ה3 לזכרונות לא משנה איזה מהם, כרגע אני מריץ MEMTEST לכולם, אבדוק ואחזיר תשובה.

דרך אגב- אלו 2 הסטיקים הקיימים-

DIMM1: 1024638050L 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

הסטיק החדש-

DIMM4: Kingston 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

פורסם

שינהם עובדים במתח של 1.8V?

בכל מקרה תגדיר את המערך לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר, במקרה הזה:

1. תדר: 266 או 533 בהתאם לצורה שזה מוצב ב-BIOS.

2. תזמונים 4-4-4-12

3. ובעיקר, מתח שבו כל המערך יעבוד בצורה תקינה.

פורסם
  • מחבר

memchek...

[attachment deleted by admin]

פורסם

בדקת כאשר המערך מוגדר כפי שצריך ב-BIOS?

אם כן, אז השלב הבא הוא לבדוק כל אחד מהמודולים בנפרד (וגם שם רצוי לוודא שהנתונים מוגדרים ב-BIOS כפי שצריך).

פורסם
  • מחבר

ההגדרות בביוס מוגדרות כמו שאמרת לפחות מבחינת התזמונים. המתח על הכי נמוך 1.85.

הבעיה היא רק שאני מסיר את הדריבר של nvidia ועובד עם הדריבר של windows המחשב עולה כמו שצריך... אבל בmemtest יש שגיאות...

אני אריץ את הבדיקה בנפרד... כי ביצעתי לאחרונה אחת הבדיקה עם הסטיקים הראשונים והבדיקה יצאה תקינה... מה עושים עם הכרטיס מסך? ניסיתי להתקין שוב אבל לא עובד... כרגע אני בלי שום דריבר/ תוכנה של nvidia..

פורסם

לא יודע בדיוק מה הבעיה עם הכרטיס הגרפי.

אני מציע שקודם תוודא שהזכרונות תקינים. אם אחד מהם מתגלה כתקול בבדיקה, אל תשתמש בו (ואם הוא במסגרת אחריות אז תחליף אותו).

בשלב הבא אפשר יהיה להמשיך הלאה ולנסות לטפל בבעייה של הכרטיס הגרפי אם היא עדיין תהיה קיימת.

פורסם
  • מחבר

ברור... אני אבדוק אותם.. בכל מקרה זה יקרה רק שבוע הבא...

תודה על העזרה... אעדכן אתכם איך הבדיקה מתקדמת...

פורסם
  • מחבר

לאחר בדיקה מקיפה יותר של הלוח נמצאו 2 קבלים נפוחים שבמפתיע 1 אחראי על הכרטיס מסך והשני על הזכרונות... כרגע אני בודק עם הבעיה סודרה...

פורסם
  • מחבר

או.קיי- החלפתי קבלים הבעיה עם הזכרונות הסתדרה אך עם הכרטיס מסך לא.. כרגע המחשב עובד כמו שצריך אך בלי דרייבר של כרטיס... אם מעדכנים blue screen ישר עם עליית המחשב אז אני מסיר אותו בsafe mode והכל עולה כמו שצריך... ניסיתי להתקין גם גירסאות קודמות של הדריבר אך אותה בעיה..

פורסם

אולי הוא עדיין לא מקבל מספיק מתח.

אולי הוא עצמו תקול.

אם אתה יכול תבדוק את הכרטיס במחשב אחר (לא שזה מדד שבהכרח ישקף משהו). אם יעבוד שם בצורה תקינה הרי שהוא עצמו לא תקול ואז הבעיה היא חומרתית (מתח ככל הנראה בעקבות מה שקרה עד כה) או תוכנתית (ואז צריך לבדוק מה יכול לגרום לזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים