עבור לתוכן

רוצה לקנות מחשב שיחזיק לי לכ-5 שנים, ולכן בעל דרישות כמו של גיימר

Featured Replies

פורסם

Art Tatum ^^ :hizuk:

לפותח הדיון - הכרטיס מסך שברחת לא משהו למפרט שבנית , למה שלא תיקח 6970 ב- CF או 6990 אם כבר ? ... ( לאורך ההשקעה ? )

בנימה אחרת - צא מהסרט \ בועה שאתה חי בה , היום זה לא מה שהיה פעם - אין דבר כזה מחשב ל-5 שנים ... היום כל שנה או שנתיים גג !! צריך להחליף משהו במחשב , אם זה כ.מ או עד שילוש ( מעבד . לוח . זיכרון ) הכל תלוי - מהם השימושים ולאיזה דרישה או גם ( כיס ) ..

נ.ב אף אחד מכאן לא נביא ובטח שלא ידע איך המערכת תריץ לך OFFICE 2033 ו..WINDOWS 99 ...בעתיד ... אז לא קצת נסחפנו ? ::)

בנוסף אני מציע לך להזמין מחשב מחו"ל אם כבר, שם הדרישות תענינה ..

פורסם
  • מחבר

Art Tatum - אם תסתכל על ההיסטוריה של הTHREAD היחיד שדיבר בתוקפנות הוא אתה.

אם אין לך משהו פרודוקטיבי לתרום לי בשאלות ששאלתי אבקש כי לא תגיב לי יותר.

תודה.

פורסם
  • מחבר

במפרט לעיל התבססתי חלקית על מפרט מומלץ פה באתר :

http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=134965&section=293&target=%D7%A8%D7%91%20%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99

כמו כן ראיתי שב-KSP רוב הרכיבים שבחרתי לעיל הם הרבה יותר זולים, העניין הוא שיש שם מבחר ממש מוגבל של PSU.

מה הייתם ממליצים ממה שיש להם להציע ?

בניתי באתר שלהם את המפרט הבא :

[table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]מעבדי אינטל‏[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

[/td][/tr][/table][table][tr][td]

1390

1390

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/t][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Z68X-UD3P-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

799

799

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]זכרונות‏ DDR3 1600Mhz[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]2x4GB Corsair Vengeance B Dual Channel CL9-9-9-24 [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

450

450

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]כרטיסי מסך‏ Sapphire[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

760

760

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]דיסקים קשיחים‏ Western Digital[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Caviar Green 3TB IntelliPower, 64MB, SATA III WD30EZRX [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

770

770

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]כונני SSD‏ OCZ[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]OCZ Vertex 2 2.5'' 60GB SSD SATA II MLC Retail [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

575

575

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe Ninja 3 CPU Cooler [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

180

180

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]מארזים‏ Thermaltake[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Element S Midi Tower Series Black Case (No PSU) [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

550

550

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]ספקי כוח‏ Corsair[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]GS 800W Active PFC 14cm Fan [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

650

650

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]מחירון עבודות במעבדה‏[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]הרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל [/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

10

10

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td]6134[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

בתשלומים (כולל תוספת) 12 * 512 ₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

פורסם

Art Tatum - אם תסתכל על ההיסטוריה של הTHREAD היחיד שדיבר בתוקפנות הוא אתה.

חשבתי שזה פורום רציני שבו אקבל התייחסויות ענייניות לרכיבים שציינתי, במקום לקבל התחכמויות ובדיחות של ילדים בני 12.

כנראה שטעיתי. מצטער.

שעה וחצי אחרי פתיחת הדיון בהודעה השניה שלך בפורום, הצלחת להעליב את כל משתמשי הפורום.

מאז ההודעה השניה כל הדיון הזה מבוסס על "אתם לא בסדר" ו"אין לי זמן ועצבים".

זה לא נעים לעזור לאדם חסר סבלנות ולא מנומס שעולב באנשים וחושב שמישהו חייב לו משהו.

פורסם
  • מחבר

תקשיב חבר, יש לך בעיה קשה של קריאה סלקטיבית.

מאוד לא רציתי להיגרר לדיון הזה, אבל אני מרגיש שאני חייב.

השתלשלות האירועים :

1) ההודעה הראשונה שלי בפורום כללה מפרט ובקשה לעזרה. פשוט ולעניין.

2) תגובה ראשונה :

יש לי רעיון. אולי תקנה מחשב יקר פי שתיים שיחזיק ל-10 שנים?

או שאולי חכם יותר לקנות עכשיו מחשב שיתאים לצרכים שלך, יחסוך קצת יותר חשמל ויעלה חצי ועוד שנתיים שלוש, אם הוא לא יספק אותך, תחליף או תשדרג.

התנשאות וניסיון לאירוניה. לא ניסיון מוצלח במיוחד.

3) התגובה שלי הייתה על מנת להסביר שאני לא רוצה התחכמויות שמייצגות פורומים אינטרנטיים בהם כל אחד חושב שהוא האיינשטיין של הרכבת המחשבים. אלא עזרה אמיתית.

4) מפל של תגובות ועלבונות בלי סוף (במיוחד ממך) :

תגיד תודה בכלל שכתבו לך כאן בפוסט , יש כאלה שהיו מוחקים לך ישר ... אם זה לא מוצא חן בענייך כל זה , תחזור ל- FXP אולי יעזרו לך שם לבחור מעבד מהמעבדים

המובחרים של NASA .. ::)

למרות שפותח הדיון לא מבין מהחיים שלו ולא יודע להתנהג ...

אתה מרגיש מותקף כי התחלת את הדיון בתוקפנות וחוסר נימוס.

יוצא מנקודות הנחה שגויות ואז מגן בתוקפנות על אגו מנופח שאינו מתאים לרמת הידע שלך ולמציאות שאתה חי בתוכה ...

אני לא רוצה לחשוב איך תסתדר עם קניות מהמכולת והסופרמארקט.

הזוי.

אולי באמת יש אנשים שזקוקים לקורס שינוי בתיפוף. ::)

[/r]

אתה באמת מצפים שאני לא אעלב שזה מייצג רמת המשכל של הדיון ?

Art Tatum - אני מציע לך ללמוד מאנשים כמו OREEH שידע לענות בצורה אדיבה (אפילו אם לא הסכים למה שאמרתי). תרבות דיון זה דבר

חשוב ואני רק יכול לקוות שמתישהו תלמד אותה.

פורסם

הבא שימשיך בהתנגחות הזאת יקבל ממני במתנה אזהרה+ אולי איזו הרחקה כחלק מהבאנדל, מה אתם אומרים?

כעיקרון אפשר לבנות כאן הרבה מפרטים. הנה לדוגמא מפרט טוב הכולל מעבד i5-2500k עם קירור ולוח-אם מצויינים (הפרש הביצועים בינו לבין i7-2600k לא שוים את הפרש המחירים לדעתי. אם אתה ממש רוצה אותו, אתה יכול להחליף). בנוסף, ישנו כאן מארז מרווח מאוד (ניתן לבחור צבע אדום/שחור/לבן) אך אתה יכול לבחור כל מארז אחר שתבחר, רק תרשום פה ונבדוק האם הוא מתאים/איכותי+ ספק כח מעולה חצי מודולארי עם מרווח נשימה עתידי.

זיכרונות שמתי לך 1333, למה? כי מעבר לזה שאין הבדל מורגש בביצועים, באותו מחיר של ה1600 אתה יכול לרכוש 12 ג'יגה זיכרון 1333.

אם אתה מעדיף עדיין 1600, אתה מוזמן להחליף.

בנוגע לשדרוג- אתה מתלונן על זה שאתה תצטרך לקנות עוד זיכרון, ופשוט לפתוח את המארז ולחבר? נו באמת.

כונן SSD די יקר היום וכן יוסיף ביצועים אם תתקין עליו מערכת הפעלה (ביצועים שקשורים רק למערכת ההפעלה, כמו זמן עליה לדוגמא).

אם אתה בכל זאת רוצה, ניתן לקחת את הדגם הבא- http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2828

שמתי לך 2 כוננים קשיחים, אתה יכול לקחת כמה שאתה רוצה. לרוב כונני ה-2TB הם מסדרה ירוקה לכן מעט איטיים יותר.

אתה יכול לבצע מערך RAID אם אתה רוצה לצורך תוספת במהירות קריאה/כתיבה.

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1

₪1013

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906

ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset + ThermalRight Ultra-120 Extreme + 120mm, יחידות 1

₪799

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3063

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

₪242

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2747

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 2

₪500

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257

HIS 6870 IceQ X 1GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש, יחידות 1

₪799

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3097

NZXT Phantom Black שחור, יחידות 1

₪629

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2206

הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1

₪50

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56

Antec NEO Eco 620W Cable Managment חצי מודולרי, יחידות 1

₪366

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2371

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪4398

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרט המושקע !

כמה שאלות :

1) יש סיבה שהעדפת לשים 2 כוננים של 1TB במקום כונן אחד של 2-3TB (בהנחה שהכונן משמש רק ל-STORAGE, המע' הפעלה תשב על הSSD) ? ולמה העדפת את SAMSUNG על גבי WD או SEGATE ?

2) למה שמת את כרטיס המסך ששמת ? האם הוא עדיף על הSaphire 6850 שיותר זול ממנו ?

3) הNZXT עדיף על הV9 של THERMALTAKE ? כי הוא עולה כמעט פי שניים ואני תוהה אם זה שווה את זה ?

4) הספק ששמת הוא בעל הספק של 620W וברוב המקומות ראיתי מערכות דומות עם ספק של 700 ומעלה. חשוב בעיניך ?

ובאותו עניין - מה אתה חושב על הHEC COUGAR "A" 760W - RETAIL ? הם כמעט באותו מחיר אבל ההק בעל הספק יותר גבוהה.

פורסם

1) הסיבה ששמתי לך שניים של טרה, זה בכלל שכשמו שרשמתי רוב כונני ה2TB הם מסדרות ירוקות- כלומר חסכוניים בחשמל ואיטיים יותר.

אם זה storage נטו, אתה יכול לקחת. כונני ה-3TB לא ממש משתלמים. למה העדיפות של סמסונג? כונני ה-1TB שלה כוללים רק 2 פלטות (לא יודע אם המצב השתנה אצל שאר החברות) וסדרה F3 נחשבת למצויינת מבחינת שקט, אמינות וביצועים. אם יש לך דחף חזק לרכוש כונן מחברה אחרת- אתה מוזמן.

2) כן, HD6870 חזק יותר במחיר מעולה ומגיע עם קירור משופר. בהחלט ניתן לרכוש את ה-HD6850 גם כן במחיר טוב-

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=3007

3) לכל חברה יש דגמים וסדרות במחירים שונים. ה-V9 של טרמלטק מתמודד מול אנטק 100/300 לדוגמא.

הפאנטום מתמודד עם מארזים באותו טווח מחירים. שמתי אותו בשבילך לשם דוגמא, יש עוד המון מארזים מעולים- זה תלוי בטעם.

הנה לדוגמא מארזים טובים במגוון מחירים:

אנטק 100/300 ו-900 V3.

קולרמסטר 690 גרסא ראשונה ושניה.

קולרמסטר כל סדרת HAF.

NZXT דגם H2.

לאן-קול K62 ובכלל כל המארזים שלהם.

4) הספק, ובכלל ספקים של 600W הם כבר מעל ומעבר למערכת כמו שלך. גם ספק איכותי של 500W יחזיק את המפרט ללא בעיה.

אין צורך ממש לדבר על ספקים חזקים יותר כי זה סתם בזבוז מיותר של כסף. ה-HEC 760W שרשמת הוא ספק טוב אך לא באותו מחיר.

פורסם
  • מחבר

זרמתי עם רוב ההצעה שלך עם מספר שינויים קטנים.

מה אתה אומר ?

הדבר האחד שאני ממש לא בטוח לגביו זה הזיכרון - מה שרציתי לקנות (Corsair) יקר בטירוף באתר rsm.co.il אז בחרתי בKINGSTON. מה שבחרתי נראה לך בסדר ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

פותח הדיון , בזכרונות של Kingston אין שום דבר רע , אין לך מה לדאוג , וגם כמו ששמת לב בעצמך הם יותר זולים מזכרונות מחברת Corsair שאני אישית לא רואה שום הצדקה למחירם היקר , וכדי לחזק אני אוסיף ואומר שאם הייתי חוזר לאותו יום בו בניתי וקניתי את המפרט שלי אז בהחלט רוב הסיקויים הייתי בעצמי קונה את הזכרונות של Kingston שמחירם סביר ולא קונה את הזכרונות שקניתי שהם גם יקרים למדי (אתה יכול לראות אצלי במפרט על מה אני מדבר) , אז עוד פעם אין לך מה לחשוש מ-Kingston , סה''כ אלו זכרונות טובים במחיר יחסית טוב משאר המתחרים . :xyxthumbs:

פורסם

במעבדים כאלו, שהOC נעשה ע"י שינוי המכפלה, זה לא מהותי במיוחד אילו זיכרונות אתה לוקח. יש שם גם TRANSCEND באתר, אפילו זולים יותר בכמה שקלים, באמת שאין טעם להשקיע בזיכרונות בתדר 1600MHZ.

מבחינת ספק יש לך את הANTEC TRIO 650W שמספיק והרבה מעבר לצורכי המערכת והרבה יותר משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים