עבור לתוכן

רוצה לקנות מחשב שיחזיק לי לכ-5 שנים, ולכן בעל דרישות כמו של גיימר

Featured Replies

פורסם

1. תקציב שלי הוא כ4500 ש"ח (מעדיף כמובן לרדת מה-4000).

2. שימוש עיקרי זה סרטים, אינטרנט וOFFICE. אולי אשחק משחקים בעתיד אולי לא ... בכל מקרה רוצה משהו ממש חזק כדי שגם WINDOWS 9 וOFFICE 2014 ירוצו בכיף אצלי במקביל לצפייה בסרט HD מדור חדש בשנת 2014 :) ... קיצר מחשב שיחיה כ- 5(!) שנים.

3. מקלדת, עכבר, צורבי DVD אני לוקח מהמחשב הנוכחי שלי.

הרכבתי את המפרט הבא :

אבקש שתביעו את דעתכם אם זה משתלם (מבחינת המחירים), אם החומרה "מנגנת" טוב אחת עם השנייה.

תציעו לי אלטרנטיבות של "השילוש הקדוש".

גם אין לי קירור - תציעו משהו ...

מעבד:

INTEL CORE i7 S1155 2600 3.4Ghz - TRAY - ₪1225

לוח אם:ASROCK Z68 PRO 3 - ₪679

זיכרון:CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL8 : CMZ8GX3M2A1600C8R ₪478

כרטיס מסך:SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 - RETAIL - ₪703

מארז:

THERMALTAKE ARMOR A90 w/o PSU ₪518

ספק כוח:HEC COUGAR RS 550W - RETAIL - ₪307

דיסק קשיח:

SEAGATE MOMENTUS XT SSD 500GB ₪599

הרכבת מחשב:

הרכבה + בדיקות יציבות - ₪80-------------------------------------------------------

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4589

פורסם

יש לי רעיון. אולי תקנה מחשב יקר פי שתיים שיחזיק ל-10 שנים?

או שאולי חכם יותר לקנות עכשיו מחשב שיתאים לצרכים שלך, יחסוך קצת יותר חשמל ויעלה חצי ועוד שנתיים שלוש, אם הוא לא יספק אותך, תחליף או תשדרג.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שזה פורום רציני שבו אקבל התייחסויות ענייניות לרכיבים שציינתי, במקום לקבל התחכמויות ובדיחות של ילדים בני 12.

כנראה שטעיתי. מצטער.

פורסם

אתה צריך להסביר מה אתה רוצה, אם אתה רוצה משחקים אז צריך כרטיס גרפי חזק, אם בסך הכל אתה צריך להריץ כל מני פרויקטים שאף אחד לא שמע עליהם (windows 9,office 2014) וסרטי HD, גם מעבד חלש יחסית עם כרטיס גרפי מובנה יספיק.

אם אלה הדרישות שלך אפשר ללכת על תקציב הרבה יותר נמוך.

פורסם

חשבתי שזה פורום רציני שבו אקבל התייחסויות ענייניות לרכיבים שציינתי, במקום לקבל התחכמויות ובדיחות של ילדים בני 12.

כנראה שטעיתי. מצטער.

באף פורום רציני לא יבנו לך מחשב ויטענו שהוא יריץ בקלות תוכנות שלא יגיעו לשוק בשלוש שנים הקרובות. התגובה שקיבלת היתה עניינית מאוד.

פורסם

תגיד תודה בכלל שכתבו לך כאן בפוסט , יש כאלה שהיו מוחקים לך ישר ..

בכל אופן אם אתה רוצה לשמור על הרף של ה- 5 שנים , אין בעיה , כל שנה תחליף משהו במחשב ( ככה שזה יחזיק לך 5 שנים על בטוח !!! ) ...

במחשבה שניה , אם זה לא מוצא חן בענייך כל זה , תחזור ל- FXP אולי יעזרו לך שם לבחור מעבד מהמעבדים המובחרים של NASA .. ::)

פורסם
:kopfpatsch:
פורסם

אתה מוזמן לחזור לFXP או להבין שמנסים לעזור לך ולא להרכיב דרך מעניינת לזרוק כסף.

אתה יכול לקנות מחשב היום ב3000 שיריץ לך הכל בצורה מצוינת ועוד שנה שנתיים לשדרג כרטיס מסך.

עריכה: קראתי קצת לעומק יותר ולדעתי גם מחשב ב2000 יספק את הסחורה, אם אתה לא מתכנן לשחק משחקים כבדים אין שום סיבה בעולם להוציא כזאת כמות כסף על מחשב.

פורסם

אגב בקשר לחלקים, המחירים ממש יקרים וה SSD לא הגיוני.

וסביר להניח שגם מחשב ב 2000 ש"ח אם i3 יענה לדרישות ה"עתידיות" Windows ו Office הן בדרך כלל תוכנות קלות שלא מצריכות הרבה משאבים.

פורסם

למרות שפותח הדיון לא מבין מהחיים שלו ולא יודע להתנהג.

אם הוא רוצה מחשב חזק שיהיה שימושי באופן יחסי גם עוד כמה שנים שיקח 2500K+קירור טוב לOC רחב.

כרטיס גראפי עדיף לקחת את מה שהכי משתלם כרגע ביחס מחיר/ביצועים, ולשדרג עוד שנתיים-שלוש אם צריך.

למעבד יש טווח יפה לצמיחה (הרבה משחקים עדיין לא מנצלים את הליבות ביעילות) וOC זה ביצועים שמקדימים את זמנם מבחינת שוק המשחקים.

ובכרטיס גראפי תמיד יש טווח יפה להתאמה בעזרת הגדרות, ואין טעם להשקיע קפיצה גדולה בשביל תמורה קטנה בראש טבלת היוקר.

SSD לא כדאי להשקיע קדימה כי השחיקת מחיר שלו הכי גדולה כנראה מכל החלקים במחשב. (בנוסף יש גם שיפורי ביצועים ואמינות)

אז אם לקחת SSD זה רק גודל קטן בשביל לשרוד עד הקנית SSD הבאה עוד שנתיים-שלוש שתהיה פי כמה משתלמת.

פורסם
  • מחבר

למרות שבחרת לפנות אליי בצורה מאוד לא מתאימה ולהעליב אותי,

אני להבדיל ממך בנאדם מנומס ואני מודה לך על העזרה והתשובה העניינית לה ציפיתי.

לפחות בנאדם אחד בפורום הזה עונה על שאלה שנשאלה ללא התחכמויות.

פורסם

תרגיעו.

FlyBy1984- אף אחד פה לא נביא ולא יכול להתחייב לך שתהיה תמיכה לחומרה שלך בעוד כ-5 שנים. יכול להיות שהמחשב שתקנה יהיה מעולה, ויכול להיות שהוא יהיה מינימאלי למרות שזה סיכוי די קטן. לכן מפרט future safe אתה לא תקבל, כי אין דבר כזה.

מכדי שמחשב יחזיק כמה שיותר זמן, אין מנוס משדרוגים. הדרך הכי טובה לשמור על ביצועי המחשב, היא לרכוש חומרה במחיר סביר ולאחר כשנתיים בערך (תלוי בשימושים) להחליף חלק מהחומרה (לדוגמא מארז, ספק, כונן קשיח וכדומה- לא להחליף).

אם אתה רוצה עכשיו לבנות מפרט חזק, נוכל לבנות לך אחד אך ללא ידיעה כיצד התמיכות יתנהלו בעתיד.

יש מספר דברים שלא הבנתי ואשמח אם תסביר יותר לעומק:

- בפועל, כיום- מה השימושים שלך? האם אתה גם היום משחק? כי אם לא, אפשר לקחת מערכת עם כרטיס מסך מובנה ובעתיד תוסיף.

- אחד מהדרכים לשמר את ביצועי המחשב זה גם ביצועי אוברקלוק. בתוספת של כמה עשרות עד מאות שקלים, ניתן לקבל מפרט מאופשר אוברקלוק ובכך להגדיל את ביצועי המעבד לדוגמא בעשרות אחוזים- משהו שיתרום בעיקר בעתיד כשיתחיל להוות צוואר-בקבוק. האם תרצה תמיכה בזה?

- אתה צריך תמיכות/יציאות מיוחדות? אם כן, ציין אילו.

- האם תשדרג אותו בעתיד? אם כן, איזה רכיב לדוגמא היית משדרג (שילוש? כרטיס-מסך?)?

- מהיכן מתוכננת רכישת המחשב? ע"מ לבנות משם מפרט מתאים.

פורסם

סליחה שאני מתערב, אבל אני חושב שאם הבנאדם רוצה מחשב שיחזיק לו לכמה וכמה שנים ומתעקש לוותר על העניין של עלות\תועלת, אז שיהיה לו בכיף. אין צורך להגרר לגידופים והתנשאויות כמו שחלקכם עשיתם כאן, כי בינתיים אתם אלה שמזכירים לי במעט את FXP. אני גם חושב שזו בקשה מעט בעייתית, כמוכם- אבל אפשר להסביר את לפותח הת'רד בצורה פחות תוקפנית.

פותח הת'רד, מה שהם מנסים לומר זה שזה מעט טיפשי לבקש מפרט שיריץ תכנים שטרם יצאו או נשמע אודותיהם אפילו. אבל אני מניח שאתה מתכוון למפרט סטייל "החזק בדורנו" בשביל שיחזיק כמה שיותר זמן ויסתדר גם עם התכנים העתידיים, וגם פה ישנה סוגיה לא קטנה- בדרך כלל מפרט כמו זה מגיע עם עלות-תועלת נוראית, ולא יותר משתלם מלקנות עכשיו מפרט חזק עם עלות תועלת-טובה (שיעלה לך כמובן פחות), שישרת אותך מצויין ל-3 שנים הבאות, ולאחר מכן לקנות אחד נוסף שכזה וכך הלאה.

מה גם, ב-5K אין ניסים כמו שאתה מבקש, וברמת המחיר הזו מומלץ פשוט לשמור על איזון של עלות-תועלת ולקחת את המפרט הכי חזק במסגרת המשתלם. כל אחד יכול להעמיס היום מפרט מטורף של I7 2600K, קירור מים מטורף, 24GB זיכרון ו-QUAD-SLI של GTX580. השאלה היא אם זה כדאי, ולא, התשובה היא לא.

במידה ואתה מבין את העניין, ורוצה שירכיבו לך מפרט מחשב חזק ועם עלות-תועלת טובה, אתה יותר ממוזמן לבקש.

פורסם
  • מחבר

ראשית - אני רגוע. אני מרגיש טיפה מותקף שלא לצורך אבל בהחלט רגוע.

שנית -

לעניינו, כמה הסברים :

1) מן הסתם אף אחד לא יכול להתחייב שמחשב שירכש היום (כמה חזק שלא יהיה) יתמוך בתוכנות עתידיות,

רק רציתי להסביר שאין לי *** ללכת כל 2-3 שנים לשדרג רכיבים/לקנות מחשב.

אני בנאדם מאוד עסוק, ולא כל כך עני למזלי, אני יכול להרשות לעצמי מחשב טיפה יותר יקר (אפילו אם בהתחלה זה יהיה טיפה Too Much)

ובכך להבטיח לעצמי "שקט נפשי" קרוב ל-5 שנים. ככה זה עבד ב-2 המחשבים האחרונים שלי,

אותם קניתי ב-2001 וב-2006 כל אחד בערך ב-6000-7000 ש"ח. וכל אחד החזיק 5 שנים בכיף.

2) היום אינני משחק, אך בעברי הייתי גיימר (אפילו די רציני), ואין לפסול שאחזור לזה. לא הייתי רוצה לקנות מחשב שהוא Cost Affective

עבור שימושי היום (אינטרנט, Office וסרטי HD) ואז כשיצא משחק כלשהו וארצה שוב לחזור לשחק לא אוכל ...

זה די יבאס אותי ...

3) OC, אינני פוסל אבל לעניות דעתי זה לא סביר היות וOC יוסיף לי רק עד 20% בביצועים ועבורו אני צריך להשקיע עוד כסף בחומרה שתתמוך

בזה. אני לא כל כך צריך את זה. למרות שאם יש לכם משהו לא יקר להציע - תציעו. אני רק אשמח.

4) יציאות מיוחדות ? לא. אני כן צריך HDMI כמובן, וכמה שיותר יציאות USB.

5) משדרוג אני בדיוק מנסה להימנע, אבל השדרוג הכי פחוט "מעיק", שיכול להיות שאעשה (ואף עשיתי במחשבי הנוכחי),

זה - הוספת זיכרון.

אז אולי שווה שתמליצו לי על לוח אם שתומך בריבוי כרטיסי זיכרון.

מבחינת הזיכרון עצמו אני נרגיש שאני חייב לקנות היום DDR3 1600 בכמות של 8ג'יגה.

יש לוחות שאפשרי יהיה אח"כ להרחיב ל-16 ?

6) מבחינת איפה לקנות - בארץ אני גר ועובד במרכז, אני נייד אז כל חנות מאשדוד עד הרצליה זה סבבה.

המפרט שבניתי הוא מ-iqpc.co.il, לא כי הם הכי זולים אלא פשוט כי יש להם הכי הרבה מבחר והיה להם כל מה שרציתי.

7) הייתה לי התלבטות קשה בנוגע ל-SSD, צריך אותו או לא ? הוא עד כדי כך משפר את מהירות העבודה ? שווה לקנות עכשיו או לחיות עם

HDD SATA ולקנות SSD כשהמחירים יהיו יותר שפויים ?

יאיר - עכשיו שהבהרתי את עצמי אשמח אם תתייחס למפרט שבניתי :

מעבד:

INTEL CORE i7 S1155 2600 3.4Ghz - TRAY

לוח אם:

ASROCK Z68 PRO 3

זיכרון:

CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL8 : CMZ8GX3M2A1600C8R

כרטיס מסך:

SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 - RETAIL

דיסק קשיח:

OCZ SSD VERTEX 3 60GB

דיסק קשיח 2:

WD GREEN 3TB SATA3 64MB

מארז:

THERMALTAKE ARMOR PLUS MX ( BLACK+WINDOW) VH8000BWS w/o PSU

ספק כוח:

HEC COUGAR "A" 760W - RETAIL

קרור למעבד:

SCYTHE NINJA III

הרכבת מחשב:

ב-iqpc זה יצא כ-5900 ש"ח. אם אתם יכולים להציע הצעות/שיפורים או אותו מפרט שיעלה יותר זול במקום אחר אני אשמח.

פורסם

ראשית - אני רגוע. אני מרגיש טיפה מותקף שלא לצורך אבל בהחלט רגוע.

אתה מרגיש מותקף כי התחלת את הדיון בתוקפנות וחוסר נימוס.

יוצא מנקודות הנחה שגויות ואז מגן בתוקפנות על אגו מנופח שאינו מתאים לרמת הידע שלך ולמציאות שאתה חי בתוכה.

שנית -

לעניינו, כמה הסברים :

1) מן הסתם אף אחד לא יכול להתחייב שמחשב שירכש היום (כמה חזק שלא יהיה) יתמוך בתוכנות עתידיות,

רק רציתי להסביר שאין לי *** ללכת כל 2-3 שנים לשדרג רכיבים/לקנות מחשב. אני בנאדם מאוד עסוק

כי פעם בשנתיים-שלוש לבקר בחנות מחשבים זה יותר מדי מאמץ בשבילך ?

ופעם ב5 שנים זה כן בסדר ?

אני לא רוצה לחשוב איך תסתדר עם קניות מהמכולת והסופרמארקט.

הזוי.

אולי באמת יש אנשים שזקוקים לקורס שינוי בתיפוף. ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים