עבור לתוכן

Cutting a hole for a top fan ?

Featured Replies

פורסם

Aight so, I wanna cut a hole on the top of my case, I have an 80mm fan that is identical t the rest of my fan cases...

We're talking about a Supertalent Aluminium CA-601UFbk Black.

Aluminum, 5 fans(2 front, 2 back, 1 door), big door window...

Ok, so in order to cut the hole I need to first take out the top part to work on it, that's obvious..

What's next? where is it recommended to cut it? What tools and in what way should I work ?

Anything else I need to know before I begin?

note- It's my first mod ever, but do plan on buying more...

another note- I want it to look smooth, I'm intending to make the case as beautiful as it can get...

Thanks in advanced.

oooh, editing another thing in:

Anyone know where I can get thermal tape? like that sticker to put heatsinks on the GFX memory with ? I'm buying the Vantec ICEBERQ for my GeForce 2 GTS, and a pack of heatsinks for the GFX memory but I don't have any tape to glue i on them with.. and can be done? thanks again ;>

פורסם

קודם כל הכי חשוב זה לתכנן!

- קבע בדיוק היכן אתה רוצה את החור.

- תוכל להוריד מכאן : http://www.hitechmods.com/modules.php?op=modload&name=diagrams&file=blow - template לחור 80מ"מ, הדבר אותו בעזרת מסקנטייפ למקום המדויק.

- כעת כל שנשאר זה לחתוך את החור - ישנן כמה אפשרויות - תלוי בכלים שבידך :

1. האופציה הטובה ביותר היא שימוש במקדח כוס - התוצאה הטובה והקלה ביותר...

2. ניתן גם לחתוך עם ג'יגסו - יותר קשה במיוחד מכיוון שהחור כולו עגול :(

3. אם באפשרותך להשיג דרמל - חותך בקלות - גם חור עגול אבל דורש מיומנות לא קטנה ומעבר אחרי עם ראש שיוף ע"מ להשיג תוצאה

חלקה... (יותר עבודה - בקיצור)

4. ניתן גם לחתוך עם משורית ברזל או שאר כלים ידניים...

מכיוון שזהו המוד הראשון שלך הייתי ממליץ לך על הכלי הבטוח ביותר שיתן תוצאות קלות וחלקות ביותר - שהוא מקדח הכוס (אופציה 1)...

הכי חשוב אבל תכנון - מקם את המאוורר כך שתהיה לו משמעות בפליטת חום מהמארז - הייתי ממליץ על מיקום כמה שיותר קרוב למאוורר המעבד - או בינו לבין המקום בו נגמר הכונן הארוך ביותר שלך (תלוי גם במיקום המאוורר שעל הדלת).

בהצלחה ;)

פורסם
  • מחבר

Putting it right where the edge of the power supply should work then ?

Knowing how air goes up, how should that fan affect my system temperatures?

פורסם

תוריד סרטוטים של שבלונות כאן ממדור ההורדות באתר, תדפיס אותם ותדביק למארז איפה שאתה רוצה את המאורר.

עכשיו, אם אתה חותך עם מקדח כוס אתה פשוט צריך לקדוח חור בדיוק באמצע של איפה שהמאורר יהיה ממוקם ואז לשחיל את המקדח כוס, אל תקדח את האמצע עם המקדח כוס אתה לא תקדח ישר!

עם אתה חותך עם ג'יגסו - דבר ראשון תעטוף את כל החלק העליון של המארז במסקינטיים כדי שלא ישרט לך, ואל תעטוף רק את החלק שאתה עובד עליו אלא את כל החלק העליון! מאוד חשוב! עכשיו, תקח מקדחה ואת המקדח ההכי עבה שיש לך ותעשה חור באמצע, תכניס לשם את הג'יגסו ותתחיל לחתוך לאט לאט... כשאתה מסיים תשייף מסביב ותעשה 4 חורים לברגים (זה מצוייר לך בסרטוט...)

עם אתה עובד עם דרמל - תתאמן קודם על איזה חתיכת פח ישנה כדי לראות איך הדרמל חותך ותצבור מיומנות, אל תנסה על המארז שלך, חבל, עם דרמל צריך לדעת לעבוד וצריך ללמוד את ההתנהגויות שלו...

אני הכי ממליץ לך לעבוד עם מקדח כוס, אבל קשה להשיג בגדלים הרצויים, אני למשל חיפשתי ולא מצאתי... (עם תמצא תגיד לי איפה יש)

לא משנה עם מה אתה חותך, תעבוד לאט! חשוב מאוד!

פורסם
Putting it right where the edge of the power supply should work then ?

מממ... קצת אחרי - 2 ס"מ בערך אם המעבד אצלך בדיוק מתחת לספק.

Knowing how air goes up, how should that fan affect my system temperatures?

זו בדיוק הסיבה שזה לדעתי המאוורר החשוב ביותר (גם הוכח בבדיקה שבוצעה לא מזמן) - האוויר החם מכל המארז מצטבר למעלה - אם לא תפנה אותו משם הוא פשוט יתערבל במארז - המאווררים האחוריים (אפילו 2) לא שואבים אותו ביעילות גבוהה (ובטח לא כמו מאוורר "ארובה" בחלק העליון) וגורמים דווקא לפיזור ומערבולות...

בקיצור - אתה רוצה לכוון את המאוורר כך שיפלוט אוויר החוצה ולא יכניס אותו פנימה - ההשפעה תלויה בסירקולציה, סוג המאווררים, עוצמתם ומבנה המארז - אבל בכל מקרה - כפי שכבר אמרתי - חוץ ממאוורר המעבד - זהו המאוורר המשפיע ביותר!

פורסם

ניראה לי שהכי מתאים זה מקדח כוס

התוצאה חלקה ביותר

פורסם

זה לא תמיד ההכי חשוב, אצלי למשל לא מגיע בכלל חום לחלק העליו של המארז, לי למשל יש פול טאוור אחושילינג מאורר, האוויר יוצא קר כבר מהמאוררים מאחורה ככה שאצלי מאורר למעלה לא ישנה לי כלום חוץ מלהוסיף רעש ואולי יעשה לי את המארז קצת יותר מרשים.

אבל במארזי מידי טאוור הוא לפי דעתי המשפיע ביותר..

איך הוא ישפיע לך המעלות?

זה הכל תלוי באורור הנוכחי שלך, אם האוורור שלך כבר עכשיו עושה עבודה טובה סביר להניח שלא תרגיש הרבה הבדלים אם בכלל אבל אם האורור שלך לא מספיק המאורר הזה יכול להוסיף הרבה.

פורסם
  • מחבר

I know for sure that there is hot air gathering at the top of my case, It might not affect the CPU directly.. but it's better to get rid of it :>

Anyways, War-Hammer.. could you rephrsae what you were sayiing about how to drill with the koss driller.. I didn't quite get it..

פורסם

<War-Hammer>

זה לא תמיד ההכי חשוב, אצלי למשל לא מגיע בכלל חום לחלק העליו של המארז, לי למשל יש פול טאוור אחושילינג מאורר

ואיפה כתבתי שגם לפול טאוור זהו המאוורר החשוב ביותר?

<Psychopath>

אגב, יתכן ששווה לך לוותר על אחד המאווררים האחוריים - עוד פעם - כפי שכתבתי מקודם כתלות בעוצמה של כל מאוורר ייתכן שהם "יגנבו" אוויר חם מהמאוורר העליון ואז בעצם הם פוגעים בסירקולציה במקום לעזור...

מה זה משנה מאיפה האוויר יוצא ?

2 השפעות :

1. זה אוויר חם שיכל כבר לצאת ועכשיו הוא מטייל במארז - ובדרך למאוורר האחורי עובר על פני המעבד.

2. זה מקטין את האפקטיביות של המאווררים הקדמיים - איך? - אם האחוריים "לוקחים" מהעליון חייב אוויר למלא את החסר והוא "ישאב"

מלמטה - כשבעצם זה עוד אוויר קריר ... - בגלל זה קוראים לזה סירקולציה!

הסידור הטוב ביותר לדעתי הוא אחד/שניים מכניסים מקדימה, אחד מוציא מלמעלה במיקום כפי שקבענו, אחד מאחורה ומתחת לגובה המעבד - או עד לאמצע גובה המעבד.

הסיבה שאני לא אוהב מאווררי צד למרות שהם נותנים כמות מצוינת של אוויר קר למעבד היא בגלל הפגיעה שלהם בסירקולציה!

פורסם

זה ממש לא נכון!

אתה מתייחס למאוררים כאילו הם מכונות ששואבות את האוויר בכח אדיר, ממש לא, הם מאוררים קטנים ששואבים אוויר מהסביבה שלידם, הם ממש לא גונבים את האוויר למאורר שלמעלה, להפך, הם רק עוזרים, ובוא אני יסביר לך למה.

המאורר\ים מקדימה דוחפים את האוויר לכיוון האחוריים האחוריים מושכים אותו החוצה, זה דבר מצויין!! אבל חלק מהאויר עולה למעלה ואז הספק שואב חלק מאוד קטן ממנו וברוב המקרים זה מגיע למצב שנשארים עודפים של אוויר בחלק העליון של המארז, שם באה לידי ביטוי העבודה של המאורר העליון, להוציא את העודפים האלו, האוויר לא יגנב!

ועוד משהו שרציתי להגיד הוא שעדיף שיהיו יותר מאוררים מוציאים במחשב מאשר שיהיו יותר מכניסים (תחשבו ותבינו למה).

פורסם
הם מאוררים קטנים ששואבים אוויר מהסביבה שלידם
המאורר\ים מקדימה דוחפים את האוויר לכיוון האחוריים האחוריים מושכים אותו החוצה, זה דבר מצויין

קודם אתה אומר שהם בקושי עושים משהו ואח"כ הקדמיים דוחפים את האוויר על לאחוריים...

כפי שכתבתי מקודם כתלות בעוצמה של כל מאוורר ייתכן שהם "יגנבו" אוויר חם מהמאוורר העליון

איך הצלחת גם לקרוא רק חלק מהמשפט שכתבתי?

נראה לי כאילו אתה מחפש לסתור את דברי בכוח, גם אם אתה סותר את עצמך ואין לך הבנה גדולה בנושא, ולכן שוב אסביר :

למאוורר יש מאפיין הנקרא "קונוס פעולה" - הוא תלוי במאפיינים הספציפיים של אותו מאוורר (מהירות סיבוב, כמות וצורת הלהבים וכד') שים את ידך כ10-20 ס"מ ממאוורר 80מ"מ ג'נרי ותראה כי יש מקומות בהם תרגיש רוח ויש כאלו בהם אין.

האוויר אותו זורקים המאווררים הקדמיים איננו מספיק (ברוב המארזים) ע"מ להגיע לטווח היניקה של האחוריים (בטח לא 80מ"מ ג'נריים).

המאווררים האחוריים יונקים אוויר מסביבתם הקרובה ביותר (בד"כ המעבד) אך אם יש יותר ממאוורר אחד מאחור האוויר אותו הם מוציאים חייב להגיע מאינשהוא...

אוויר חם עולה למעלה - לא העודפים אלא כולו - ולכן רובו ימצא למעלה ולא כפי שכתבת - עודפים!

בכל מקרה ספק בליבי אם למדת זרימת אוויר ברמה מספיק גבוהה ע"מ לקבוע את הקביעות הנ"ל, ובכל מקרה - לא ברורה לי טענתך... - לפני 2 פוסטים בדיוק טענת שאכן המאוורר העליון הוא החשוב ביותר - כעת זה נראה כאילו אתה טוען ההפך... ::)

פורסם
  • מחבר

That's obvious... if the fans push air out and lack air that comes in, they act as pumps.. nice :>

As for the drill issue.. i'm currently working on finding a proper koss drill.. thanks guys for the help :>

edit: boys, boys.. everyone has his own opinion,.. especially when we talk about airflow which is mostly figured by common sense....

I don't intend to remove any fans from my case..

I have 4 of the original fans.. one of them is the blue led door fan, I replaced one of the back fans with a blue led cooler master fan.. which is stronger than the others..and now i have a left out original supertalent fan.. Which of my fans should be placed on the top ? the blue one? or maybe the normal one?

פורסם

דבר ראשון אמרתי שהעליון הוא הכי חשוב תלוי באוורור המארז, ברור שעם יש לך רק מאורר אחד, עליון ישפיע הרבה יותר מקדמי, אבל אם המארז מקורר כמו אצל פותח הת'רד הוא יפשיע הרבה פחות!

חבל שאתה לא יודע לקרוא כמו שצריך ולהבין את מה שכתבתי, כתבתי שהמאוררים הקדמיים דוחפים לכיוון האחוריים, לא אמרתי שהם מגיעים עד לשם, תאר לעצמך מארז, לא מאוורר, החום יעלה למעלה ומסביב לאיזורים החמים, מה שעושים הקדמיים זה דוחפים אותו יותר לכיוון של האחוריים מה שגורם להם לשאוב אוויר יותר חם ויותר ביעלות, אומנם הקדמיים לא דוחפים את האוויר ממש עד לאחוריים אבל חצי דרך זה גם מספיק, והאחוריים מושכים את האוויר החם כשהוא רק נפלט מהמעבד והם לא נותנים לו להצתבר באיזור המייצבים שעל הלוח אם, לא רק, הם גם מושכים את החום שעולה מהכרטיס מסך לפני שהוא מגיע למעבד, לפחות בחלקו, ולכן להוציא מאורר אחד מאחורה זאת ממש טעות כי הם בין המאוררים החשובים יותר, בכלל כל המאווררים שמוציאים אוויר מהמארז הם הכי חשובים ומאוררים קדמיים שמכניסים אוויר לא עושים כלום, אומנם מאורר בדלת המארז עושה עבודה מעולה!

בקיצור, פשוט שים מאורר בגג המארז אתה תראה שיפור אבל אל תדאג זה לא יעשה לך "מערבולות" וכאלה, ממש לא.

פורסם
החום יעלה למעלה ומסביב לאיזורים החמים, מה שעושים הקדמיים זה דוחפים אותו יותר לכיוון של האחוריים מה שגורם להם לשאוב אוויר יותר חם ויותר ביעלות

מממ... לא, המאווררים הקדמיים נמצאים למטה - תפקידם להכניס אוויר קר במקום זה שהאחוריים שואבים(תפקיד משני) ולקרר רכיבים הנמצאים בקדמת המארז כמו הארדיסק וכד' (תפקיד עיקרי).

הם אינם יכולים לדחוף אוויר שנמצא למעלה...

בקיצור, פשוט שים מאורר בגג המארז אתה תראה שיפור אבל אל תדאג זה לא יעשה לך "מערבולות" וכאלה, ממש לא.

ו.... אתה ממשיך בכוח לחפש לסתור את מה שאמרתי ::)

אבל... מעולם לא טענתי שמאוורר עליון יעשה מערבולות אלא הצדדי...

תשמע בחור - אתה מוזמן להמשיך לקיים את הדיון הזה עם עצמך, מצחיק אותי לחשוב שיום אחד אולי תלמד קצת פיסיקה של זרימת אוויר - תחזור אחורה, תסתכל על מה שכתבת ותגיד "אוי ווי!" :P

בכל מקרה - יום טוב, חיים נפלאים וחבל - אל תבזבז אותם על חירחורי ריב...

פורסם

אני לא רב איתך, אני מתווכח איתך, אני לא רוצה שתטע אנשים...

יש מארזים שבהם הקדמיים נמצאים בתחתית המארז ויש מארזים שהקדמיים נמצאים גם בחלק היותר עליון שכן, גם מקררים את הארדיסקים שזאת עבודה מאוד חשובה, הם גם דוחפים את האוויר הקר שנכנס מחוץ למארז לכיוון האמצע שלו.

בכל אופן, אני ישאר עם החשיבה שלי ואתה עם שלך אני לא יצליח לשנות את החשיבה שלך ואתה את שלי גם לא, אבל בוא לא נבלבל בבקשה אנשים אחרים ונסכם שהמאורר בגג מוסיף. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים