עבור לתוכן

בעיה בשילוב זכרונות בעלי מהירות לא תואמת

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקי, אנסה ואחזיר תשובה.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

אוקי זה התפריט של מה שאמרת לי: w758dzh5n57cazdzwkrt_thumb.jpg]

וזה כנראה התפריט של התזמונים שהיה שם:

kgkxlnmf9o39mg00xf3u_thumb.jpg

כמו שאתה רואה, אין שם משו שדומה לתזמונים שרשמת לי (6-6-6-18-24).

חיפשתי בכל התפריטים שם ולא מצאתי משהו שדומה לזה.

פורסם

אני מניח שאם תשנה את האפשרות AUTO ל-Manual (או שם אחר שייתכן שיש שם) תוכל להגדיר הכל.

כמו כן, שים לב שהתדר הוא 800 למרות שהוא צריך להיות 667 (התדר של הזכרונות ה"איטיים" שיותר שלך).

פורסם
  • מחבר

חח, כבר בדקתי את זה, שיניתי למנואל וזה נותן לבחור תדרים ואת מה שמתחתיו, לא יותר מזה.

התדר הוא 800 בגלל שכרגע יש רק את הזיכרון של ה2GB. כאמור, אין לי כרגע את המערך כולו בגלל שזה עשה לי בעיות, זוכר? =]

פורסם

1. תבדוק רק את המודול ה"בעייתי" כשהוא מחובר לבד בעזרת Memtest.

2. אם הוא נמצא תקין, תחבר אותו ותגדיר את המערך לפי תדר של 667 ואת התזמונים לערך של 6T כפי שמופיע עכשיו בצילום מסך שהעלית.

3. תריץ בדיקה של Memtest (גרסת Bootable למשך 3-5 לפחות) על המערך כולו (3 המודולים כאשר הם מוגדרים לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר).

4. אם הבדיקה של המערך כולו בהגדרות הנכונות נכשלת, כנראה שיש בעיית תאימות עם בקר הזכרון ואין ממש משהו שאפשר לעשות מלבד להחליף למודול זכרון אחר. עוד אפשרות היא לבדוק אם קיים עדכון BIOS שמתייחס לסוגיית תאימות זכרון.

פורסם
  • מחבר

עדכון למה שעשיתי:

בלוח אם יש לי שני זוגות של סלוטים, סלוטים 1-2 צהובים, סלוטים 3-4 אדומים.

בסלוט 1 שמתי את ה-2GB, ובסלוטים 2-3 שמתי את 512X2. העלתי את המחשב, ואחרי הסמל של ווינדוס שטוען, המחשב עשה מסך כחול ונכבה מחדש.

הזזתי את ה-512 מסלוט 3, לסלוט 4. לאחר מכן המחשב עבד בסדר, עד עכשיו המחשב עובד בלי בעיות טפו טפו טפו. אני מקווה שלא יהיה לי כמו פעם שהמחשב נתקע או קורס.

אה, וגם עשיתי בביוס ידנית שיהיה 667 ותזמונים של 5T.

יש לציין שאני בכלל לא מרגיש בשינוי במהירות של המחשב חח =\ באסה...

בכל מקרה תודה רבה לעזרה שלכם!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים