עבור לתוכן

מושגים בקירור מים+ עדכון על הפורייקט :]

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

את הבסיס אני אצמצם זאת לא בעיה ..

ובקשר לחלל המרכזי, איזה קוטר בערך כדאי שיהיה לו ?

והיציאות, התכנון זה פחות או יותר צמוד לכניסה , תלוי בגודל הקונקטורים.. איך אני יכול לבדוק מה המרחק בין היציאות יתן תשאיבה הטובה והחלקה ביותר ?

ודא , הפליטה באה מעל הכניסה.. הכינסה ממשיכה עד הפלטה הזאת שמכסה את התעלות כך שאני לא בטוח שיווצרו מערבולות.. אומנם בחלק העליון יהיה מן צינור באמצע..

פורסם
  • מחבר

וכדי להגדיל את שטח הפנים על הליבה אני יכול להוסיף פינים במרכז.. אומנם קצת קשה לביצוע , יהיו 2 דרכים:

1 לעשות חורים ולתקוע אותם - הדרך הקלה יותר אבל יהיה סיכון גבוהה מאוד ליצירת כיסי אוויר בחיבורים

2 בתהליך הכירסום ליצור פינים בדרך.. קשה הרבה יותר אבל יותר אפקטיבי ובטוח :]

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה:

איםה באיזור המרכז אני יכול למצוא צינורות טפלון או טיגון ?

או תחליף אחר ברמה טובה כמובן..

פורסם

1) גודל החלל המרכזי ברוב הבלוקים האפקטיביים שיצא לי לראות (לא בלוקי ספירלה!) הוא בין 15X20 ל 20WX30L וגם 25WX30L

הגודל המתאים ביותר לך תלוי בדינמיקה של הבלוק כולו, העיקרון המנחה הוא כפי שאמרתי מקודם שטח פנים כמה שיותר גדול מעל הליבה

ואוסיף את מה ששכחתי מקודם - ללא פגיעה משמעותית במהירות הזרימה (המטרה היא פינוי חום מהיר). משהו שלדעתי תצטרך

להמר קצת ואח"כ לשחק איתו ע"מ להגיע לתוצאות הטובות ביותר (ניתן לחישוב אך מסובך ביותר) אלא אם כן תשתמש בעיצוב מוכר בו זה

כבר חושב או לחילופין תצליח לשים ידך על תוכנה המסמלצת את זה (אני חושב שלThe Byter) היתה אחת כזו ולכן הייתי ממליץ לך לפנות

אליו בפרטי...

2) פינים=עמודים , fins=channels=סנפירים/ערוצים... אם התכוונת לעמודים - זוהי לא כוונתי ולהפך לעיצוב כזה יש את הנטיה להיות

מגביל מאוד מבחינת זרימה בגלל המערבולות הנוצרות סביב כל עמוד (תחשוב על סלע באמצע נהר - תמיד תראה שם מערבולות),

לכן עיצוב של ערוצים תמיד טוב יותר לדוגמא :

8972333.jpg

או :

5277768.jpg

ואכן הדרך הטובה ביותר ליצור אותם היא בתהליך הכרסום.

3) המרחק הטוב ביותר ליציאה הוא - כמה שיותר רחוק מהכניסה - זה פשוט - תמצא בעיצוב שלך את המקום הרחוק ביותר האפשרי = זה טוב!

4) לגבי טייגון אם אינני טועה גם זה ראיתי רק אצל בייטר, אבל הייתי שוקל שימוש בצנרת זולה ומצ'וקמקת ולהחליף כל כחצי שנה - הרבה לא יסכימו איתי - אין צורך לתקוף אני מבין את עמדתכם אבל יוצא משמעותית יותר זול ואם מקפידים שלא יהיו קיפולים אין סיבה לבעיות (כמעט :P)

*** הערה : רוב התכנונים משום מה מתבצעים בצורה עקומה לדעתי - קודם הבלוק ואז המסביב, כשתכנון טוב הוא לדעת קודם מה המשאבה ואיזה זרם היא מספקת (ליטר/לשעה, גובה עמוד מים וכדומה) ועפ"י זה לחשב את הזרימה האופטימלית בבלוק ואז לתכנן כך שזה יישמר...

פורסם
  • מחבר

המרחק הרחוק ביותר הוא צמוד לכניסה ..:]

בבלוק תהיה התנגדות בינונית אני מניח..

ובקשר לבחוץ פנימה.. המשאבה הולכת להיות חיים ( ;D) 1250 ככל הנראה.. אני צריך לחץ חזק כי מהמעבד המים יעברו לשני היציאות , אחת ללוח אמ ולארד דיסק

ומהשניה לכרטיס מסך והזכרונות שלו :]

כמו כן אני יקח שני רדיאטורים

השטח שעל המעבד מספיק אני חושב אבל אולי אני יוכל להוסיף שם אילו בליטות מן גבעות כאלה ? או משולשים קטנים ליצירת יותר שטח מגע באיזור הליבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים