עבור לתוכן

כמה שאלות על Dual Channel בלוח ASUS M4A78LT-M.

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים.

יש לי לוח אם M4A78LT-M עם ארבעה סלוטים ושני צ'אנלים, זה הזכרון שלי במדוייק:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820220407

וזה מה שיש לחוברת של הלוח שלי לומר בקשר לזכרון:

8PMmD.png

שני הסטיקים של הזכרונות יושבים ב DIMM_A1 ו- DIMM_A2.

איך אני יכול לדעת אם הDUAL CHANNEL עובד? הנה מה שכתוב לי בCPU-Z:

7cXlM.png

והשאלה היותר חשובה: אני רוצה לקנות עוד 4 ג'יגה זכרון, קראתי את מה שכתוב בחוברת (בתמונה הראשונה) ואני לא מצליח להבין מזה איך הDUAL CHANNEL עובד. אני חייב לקנות בדיוק את אותו הזכרון כדי לשמור את הDUAL CHANNEL ? או שני יכול לקנות שני סטיקים אחרים אבל זהים אחד לשני ואז המהירות של כל הזוכרון תהיה במהירות של הCHANNEL האיטי מבין השניים ? או שכל זכרון שממופה לCHANNEL אחר יעבוד במהירות שונה? או שרק CHANNEL אחד יכול לעבוד במצב DUAL (זה עם הזיכרון המועט) ובמקרה כזה, מה קורה אם שני הCHANNELS באותו הגודל? A נבחר?

בקיצור, לא הבנתי כלום ואני אשמח לעזרה.

פורסם

קודם כל, אין משמעות מיוחדת לעבודה בערוץ כפול על-פני ערוץ בודד. בפועל זה לא בא כלל לידי ביטוי, או בא לידי ביטוי בצורה זניחה.

ערוץ כפול משמעו שכל מודול זכרון נמצא בערוץ בודד. שים לב לתרשים. DIMM_A1 ו- DIMM_A2 שייכים לאותו ערוץ. כדי להשיג עבודה בערוץ כפול צריך שכל מודול יהיה מותקן בערוץ שונה, או בקיצור, אתה צריך לאכלס שני חריצי זכרון מאותו צבע.

אם תשלב בין זכרונות עם נתונים שונים המערך יוגבל על-ידי המודול בעל הנתונים הנמוכים יותר (שוב, לרוב חסר משמעות).

אם תשלב בין זכרונות עם נפחים שונים תנסה לאכלס כל ערוץ בנפח זכרון זהה. נניח, אם אתה קונה עוד 2x2GB אז תוסיף מודול של 2GB לכל ערוץ בנוסף לזכרון הקיים.

וכאמור, אין ממש חשיבות לעבודה בערוץ כפול או בודד, בעיקר חשוב לדאוג שיהיה לך נפח זכרון מספיק.

פרטים נוספים על שילוב זכרונות עם נתונים שונים (תדר, תזמונים ומתח) תוכל למצוא בסעיף 6.3 של הסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

פורסם
  • מחבר

לפני הכל תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת. עכשיו באופן קצת יותר ספציפי:

קודם כל, אין משמעות מיוחדת לעבודה בערוץ כפול על-פני ערוץ בודד. בפועל זה לא בא כלל לידי ביטוי, או בא לידי ביטוי בצורה זניחה.

אני יודע שאם אין מספיק זכרון פיזי המחשב משתמש בכונן הקשיח כזכרון וזה הרבה יותר איטי מכל זכרון גישה אקראית, אבל בהנחה שיש מספיק זכרון פיזי, אתה בטוח שההבדל בין DUAL ל SINGLE כזה זניח? בזמנו נדמה לי שקראתי שיש הבדל של משהו כמו 75% ברוחב הפס, זה ממש לא שווה כלום?

ערוץ כפול משמעו שכל מודול זכרון נמצא בערוץ בודד. שים לב לתרשים. DIMM_A1 ו- DIMM_A2 שייכים לאותו ערוץ. כדי להשיג עבודה בערוץ כפול צריך שכל מודול יהיה מותקן בערוץ שונה, או בקיצור, אתה צריך לאכלס שני חריצי זכרון מאותו צבע.

איזה קטע, חשבתי שזה הפוך, ממש תודה, אני אשנה.

אם תשלב בין זכרונות עם נתונים שונים המערך יוגבל על-ידי המודול בעל הנתונים הנמוכים יותר (שוב, לרוב חסר משמעות).

אם תשלב בין זכרונות עם נפחים שונים תנסה לאכלס כל ערוץ בנפח זכרון זהה. נניח, אם אתה קונה עוד 2x2GB אז תוסיף מודול של 2GB לכל ערוץ בנוסף לזכרון הקיים.

וכאמור, אין ממש חשיבות לעבודה בערוץ כפול או בודד, בעיקר חשוב לדאוג שיהיה לך נפח זכרון מספיק.

פרטים נוספים על שילוב זכרונות אם נתונים שונים (תדר, תזמונים ומתח) תוכל למצוא בסעיף 6.3 של הסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

שוב תודה, אבל קראתי את הסעיף שאליו קישרת ואני לא מוצא בו שום אזכור לשאלה שלי. אני אנסח בצורה קצת שונה: אין לי שום עניין באיך משתלבים התזמונים, המתחים או התדר, אני שואל לגבי הDUAL CHANNEL ולגביו בלבד.
פורסם

1. עבור משתמש ביתי/עסקי ממוצע אין שום הבדל בין עבודה בערוץ בודד, כפול או משולש. אכן עבודה בערוץ כפול מגדילה את רוחב הפס בהשוואה לעבודה בערוץ בודד, אבל אין לזה השפעה מהסיבה הפשוטה שלא פה נמצא צוואר הבקבוק וגם עבודה בערוץ בודד לא מהווה שום מגבלה. גם ביישומים יותר ממוקדים ששם אולי יש כן השפעה מסוימת לערוץ כפול על-פני בודד מדובר על אחוזים בודדים במקרה הטוב (וגם לא תמיד)--ניתן להגדיר את זה כזניח.

2. אתה כן צריך להתחשב בתדר, תזמונים ומתח (בעיקר במתח) של הזכרונות החדשים שתקנה כי אחרת אתה עלול למצוא את עצמך במצב שהמערך לא עובד.

ערוץ כפול הוא תכונה של בקר הזכרון ולא של הזכרון עצמו. בעקרון כדי להשיג עבודה בערוץ כפול אתה צריך מספר זוגי של זכרונות ושבכל ערוץ יותקן נפח זהה (וגם אז לפעמים אם שני המודולים שבכל ערוץ אינם זהים בנפח לא תעבוד בערוץ כפול). בארכיטקטורה של AMD ההגדרה ערוץ כפול או בודד היא גם לא נכונה בדיוק. בארכיטקטורה K10 של AMD ניגשו לצורה באופן קצת שונה, ויש שני מצבים Ganged Mode (מקביל ל-DC) ו-Unganged Mode (מקביל ל-SC). כשאני אומר מקביל אני מתכוון לרעיון הכללי, בפועל יש הבדלים קטנים. גם פה אין הבדל משמעותי בין המצבים.

כך שאם לנסות לסכם, אל תקדיש תשומת לב מיוחדת לעניין הערוץ הכפול או הבודד. החשוב הוא שתקנה את נפח הזכרון שלו אתה זקוק ומודולים חדשים בנתונים קרובים ככל האפשר (בעיקר מתח--רצוי מתח זהה) שיתאימו לאלו הקיימים כדי שכל המערך יוכל לתפקד בצורה תקינה.

וסתם שאלה. עבור איזה שימוש אתה זקוק ל-8GB של זכרון?

פורסם
  • מחבר

תודה, אקח את עצותיך לתשומת ליבי.

וסתם שאלה. עבור איזה שימוש אתה זקוק ל-8GB של זכרון?

בעיקר דחיסת קבצים ב 7-ZIP עם מילון גדול ומספר תהליכים שגדול ממספר הליבות, אבל חוץ מזה, זה לא מזיק שיהיה ספייר גם למשחקים עתידיים (המשחק האחרון שבו שיחקתי מראה במנהל המשימות שהוא צורך כ-2 ג'יגה וזה מתחיל להתקרב ל"קו הצהוב" שלי).
פורסם

בדחיסת קבצים צוואר הבקבוק העיקרי היא מערכת האחסון (במקרה הזה אני מניח שמדובר בכונן קשיח בודד). אז קח גם את זה בחשבון.

עבור משחקים עדיין אין צורך ב-8GB של זכרון ובספק אם יהיה לאורך חיי המערכת, אבל החלטה שלך כמובן. זאת גם לא טעות לקנות נפח גדול מהדרוש, במקרה הכי גרוע זה מיותר (אבל הזכרון היום יחסית זול גם כך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים