עבור לתוכן

מבקש הצעה לכרטיס קול ברמה גבוהה למערכת קולנוע ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני עומד לפני קניית מחשב חדש וברצוני להשקיע ברמת סאונד גבוהה. כרגע במחשב הנוכחי יש כרטיס קול של חברת קריאטיב soundblaster 7.1 24 bit שאני מרוצה ממנו במידה מספקת. כמעבר למחשב חדש ובקידום של היום חשבתי להשתדרג. המערכת שיש ברשותי הינה מערכת ברמה גבוהה הכוללת רסיבר של חברת פיוניר דגם vsx-1016v זוג רמקולים רצפתיים של חברת klipsch מדגם RF 82 ובנוסף סאב וופאר גם כן של חברת klipsch. במחשב הבא שאני הולך לקנות יהיה מותקן לוח אם הבא:Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 for socket 1155 . האם קניית כרטיס קול תשפר את איכות השמע ? מסקירה שעשיתי ראיתי שכרטיס קול מחברת m-audio נחשבים מעולים לעבודה מקצועית. ברצוני להשקיע על כרטיס קול סביב ה 500 ₪(במידה ואכן יהיה שיפור בשמע). האם יש לכם המלצות לכרטיסי קול יעודיים לעבודה עם עריכת מוסיקה ושמיעת סאונד גבוהה אשמח לשמוע פרטים גם על זה וגם על סוגים של כרטיסים. בנוסף אשמח לשמוע הסבר קצרצר לגבי ההבדלים בין חיבור אנלוגי לדיגיטלי והאם המעבר בין החיבורים יכול להשפיע לי על איכות הסאונד ומה התהליך למעבר כזה או אחר. ( השימוש אצלי במוסיקה הינו יום יומי ולכן חשובה לי ההשקעה ) תודה רבה.

פורסם

תקרא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=433692.0

יש שם הסבר קצר על מזה דיגיטלי ואנאלוגי ומה ההבדל הבסיסי בין החיבורים. לכל אחד יש את היתרונות שלו.

בנוגע לכרטיס קול, במידה ויש לך צורך גם בחיבור סראונד, הקונצנזוס הוא שה-D1 או DX של אסוס הם המתאימים ביותר בתקציב הזה.

פורסם
  • מחבר

אני לא צריך סראונד רק סטיראו חיבור של שני רמקולים רצפתיים פלוס סאב וופר אין לי בעיה גם להיות טיפה יותר גמיש במחיר אם יש משהו יותר איכותי ב100-200 שקל יותר .

פורסם

השאלה היא מה אתה רוצה מהסאב. אם אתה רוצה שהוא ינגן תוכן של ערוץ נפרד אז אין לך ברירה ואתה חייב כרטיס סראונד.

במידה ואתה רוצה שהוא ינגן את הבאסים ששני הרמקולים הקדמיים מנגנים אז תצטרך כרטיס סטריאו, אבל תצטרך לחבר אותו גם למגבר של הרמקולים וגם אל הסאב (שאני מניח שהוא אקטיבי? - אני קצת עצלן לבדוק כרגע :)).

פורסם
  • מחבר

אנטולי האם יש איזה דרך לדבר איתך אונליין ? יש פה איזה ציט או משהו ? אולי תוכל להוסיף אותי לפייסבוק ? Oran Rosenthal .אשמח להתייעץ איתך.

פורסם

יש סיבה למה זה לא יכול להיות בפורום? אני חושב שחשוב שדיונים כאלה יהיו בפורום כדי שגם אחרים יוכלו ללמוד מהניסיון שלך בעתיד.

אם בכל זאת יש סיבה מיוחדת שאתה מעדיף לעשות את זה שלא בפורום אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית.

פורסם
  • מחבר

אין סיבה מיוחדת פשוט זה יותר אפקטיבי.. בנוסף אין לי אופציה לשלוח הודעות פרטיות. בסיכומו של דבר הבנתי שאני צריך כרטיס סראונד . יש לך איזושהי המלצה לכרטיס מיקצועי? ראיתי באחת הכתובות שלך שרשמת לאודיופילים לא להתקרב לכרטיסי קריאטיב . ראיתי שחברת m- audio מומלצת וגם ASus מובילה . השאלה העיקרית אם יהיה שינוי משמעותי בין חיבור כרטיס קול כזה לבין חיבור שמע של הכרטיס לוח אם? ורציתי לדעת את העדפה שלך לחיבור אודיו האם דיגיטלי או אנלוגי?

פורסם
  • מחבר

אין סיבה מיוחדת פשוט זה יותר אפקטיבי.. בנוסף אין לי אופציה לשלוח הודעות פרטיות. בסיכומו של דבר הבנתי שאני צריך כרטיס סראונד . יש לך איזושהי המלצה לכרטיס מיקצועי? ראיתי באחת הכתובות שלך שרשמת לאודיופילים לא להתקרב לכרטיסי קריאטיב . ראיתי שחברת m- audio מומלצת וגם ASus מובילה . השאלה העיקרית אם יהיה שינוי משמעותי בין חיבור כרטיס קול כזה לבין חיבור שמע של הכרטיס לוח אם? ורציתי לדעת את העדפה שלך לחיבור אודיו האם דיגיטלי או אנלוגי?

פורסם

היה לי את הSB X-FI שהביא שיפור קטן מהOB.

ואחרי זה עברתי לASUS D2X שהביא שיפור גדול (לדעתי) מהX-FI.

ללא ספק הDAC שעל הASUS יותר איכותי.

פורסם

כאמור, אם החלטת שאתה צריך סראונד (כדי לקבל תוכן נפרד על גבי הסאב), אז צריך כרטיס סראונד.

ה-D2 הוא אופציה טובה (אתה מוזמן לקרוא את הביקורת עליו כאן באתר - במדור ביקורות הסאונד), אך קצת מעל התקציב שלך. ייתכן ותצליח למצוא אחד משומש בלוחות (הסיכוי לא גדול, אבל כדאי לבדוק).

מבחינת העדפה בין דיגיטלי ואנאלוגי, לכל אחד היתרונות שלו. השאלה היא מה יישמע טוב יותר אצלך. אם יש לך רסיבר עם מפענחים טובים, ובמידה ואתה לא צריך את היכולת לדחוס לסראונד בזמן אמת, אז אין לך בעיה. במידה ואתה צריך להעביר יותר מ-2 ערוצים אל המערכת אז חובה שהמערכת שלך תתמוך בחיבור HDMI עם קבלת אות LPCM של יותר משני ערוצים, וחובה שתהייה לך יציאה כזאת במחשב.

בכל מצב אחר תהייה חייב כרטיס קול איכותי עם חיבור אנאלוגי, או במידה והרסיבר שלך איכותי מספיק אבל פשוט אין לך חיבור HDMI תצטרך לכל הפחות כרטיס שיודע לדחוס DD או DTS בזמן אמת. הפורמטים הללו דוחסים את האודיו, אבל בדר"כ זה לא בעיה.

אגב, אם אין לך בעיה שהתוכן של הסאב יהיה תוספת של הבאס שמנוגן ברמקולים (כאמור, לא ערוץ נפרד כפי שמופיע בסרטים - אלא כתגבור בסטריאו), אתה יכול לעשות את זה גם בהגדרות של הרסיבר. במצב כזה כדאי לחכות עם הקנייה של הכרטיס קול ולהגדיר את הרסיבר שיעשה זאת + לחבר אותו דיגיטלית את כרטיס הקול שלך. אם זה יישמע לא מספיק טוב אז אפשר תמיד להחליף את כרטיס הקול.

פורסם
  • מחבר

אנטולי, לא הבנתי את המשפט הזה שרמשת : "אגב, אם אין לך בעיה שהתוכן של הסאב יהיה תוספת של הבאס שמנוגן ברמקולים (כאמור, לא ערוץ נפרד כפי שמופיע בסרטים - אלא כתגבור בסטריאו)"

לפי מיטב ידעתי תמיד הבאס הוא זה שנותן תוספת באס משמעותית שמנוגן מהרמקולים עצמים. נותן עומק ואפקט אחר לגמרי.

למה יש אופציה שהסאב וופר מנגן את השירים עצמם? לדעתי זה לא השימוש של הסאב.

אשמח להסבר .

פורסם

בבסיס, סאב וופר הוא רמקולים בפני עצמו. פס קול של סראונד מוקלט ב-6 ערוצים. 5 מהם זה הרמקולים ועוד אחד הוא הסאב. יכול להיות מצב שבסאב מתנגן משהו שלא מגיע מהרמקולים.

לעומת זאת, במוזיקה זה לא קיים, ופשוט יש אנשים שרוצים להשתמש בסאב בשביל לקבל באס חזק יותר במוזיקה (או באס נמוך יותר אם הרמקולים לא מסוגלים). במצב כזה אפשר להסתדר עם כרטיס קול של סטריאו. מחברים את הרמקולים ואת הסאב (את המגברים שלהם למעשה) במקביל, ומכוונים את העוצמה, תדר החיתוך, (ואם יש אז גם הפאזה) של הסאב כדי שיישמע טוב.

הבעיה היחידה היא שאז צריך לכוון את העוצמה מחדש במגבר של הרמקולים ושל הסאב כל פעם שמשנים את הווליום. אפשר לפתור את זה על ידי שרשור של הסאב אל המגבר של הרמקולים (במידה וישנה יציאה כזו), או על ידי שינוי של העוצמה במקור נפרד (לדוגמא במחשב) כך שישתנה בשניהם במקבילץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים