עבור לתוכן

נדרשת דוגמא למחשב קומפלט לשימושים מתמטיים (MATLAB וכו)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! יש לי מטרה שונה במקצת מטיב העזרה שניתנת פה בפורום בדרך כלל, אבל אני אשמח אם מישהו בכל זאת יוכל לעזור לי;

אני עובד במעבדה חישובית באוניברסיטה, שעושה שימוש בכלים כגון Matlab.

העניין כאן הוא שבאוניברסיטה אין רכישה בחלקים אלא מחשב קומפלט. והתבקשתי להציג מחשב נייח מתאים ואנשי המחשבים במקום יימצאו מחשב מקביל בדרישות אצל הספקים המתאימים. (לא ידוע לי מי הם).

כך שאני צריך בסוף להגיש דגם או שניים של מחשבים מוכנים, לא משנה באמת של איזו חברה.

התקציב גם לא נקבע, בציטוט של הפרופסור. בתגובה לשאלתי בנושא: "לטווח ארוך, היקר הוא הזול".

למען האמת שהדרישות לא מצריכות, לפי דעתי, סכומים של יותר מ 5-6 אלף ₪, אבל יכול להיות שאני טועה.

למפרט:

הדברים החשובים:

מעבד (בערך הדבר היחיד שהחלטתי מה אני רוצה)

Intel® Core™ i7-2600 Processor (8M Cache, 3.40 GHz)

זיכרונות

4 ג'יגה DDR3 בשני סטיקים.

ספק כוח

המחשב צריך להיות בעל היכולת להחזיק מעמד 7\24 בפעילות (אני מגזים, אבל עדיף חזק יותר מהסיכוי שהוא יקרוס, לא?).

------------

הפחות חשובים (גמיש)

כרטיס מסך

המחשב, נכון לעכשיו, לא ישמש לשימוש גרפי. צריך כרטיס גרפי חלש – בינוני. אני לא יודע כמה חלש, אבל שלא ברגע שאני אפתח איזו הדמיה המחשב ייתקע.

לוח אם:

כרטיס קול מובנה

כרטיס רשת מובנה

יציאות יו אס בי מקדימה יעזור.

מארז וקירור (שקט וחום)

שקט זה דבר חשוב ואני אשמח לכל פיפס שאני לא אשמע, אבל בוא נגיד שיש דברים יותר חשובים, ואני אתן לזה עדיפות משנית. כמובן שתחנת רכבת לא באה בחשבון, אבל גם שקט מוחלט הוא קיצוני מידי לבקש. בוא נגיד 7 מתוך 10.

העדיפות (בין שקט לחום) היא כמובן לקירור טוב שיתאים לצורכי העבודה הארוכים של המחשב.

הארד דיסק (גמיש)

1 מרכזי עם 2 טרה

1 לגיבוי עם 1 טרה

מסך

לא דגם ספציפי, אם יש למישהו המלצה לנתון מסוים שצריך להיות למסך עבודה זה יעזור. אם לא, אני אקח פשוט משהו ממוצע 23 אינצ'.

----------

אפשרויות שדרוג

חייב להיות לפחות סלוט אחד מהיר לכרטיס מסך חזק עתידי שיכול להתווסף, או\ו לכרטיס קול.

פרט לשני הכרטיסים (שלא בטוח שישודרגו), ואולי לזיכרון, אין צפי לשידורג.

אוברקלוקינג

כנראה שלא ייעשה אוברקלוקינג. נתונים "מצוינים" של רכיבי מחשב במצב אוברקלוקינג הם בזבוז השקעה. "הפוטנציאל" לא ימומש בכל מקרה.

תכונות

Window 7 64 bit

Office 2010

אני מקווה שהבהרתי את הצורך, ואם חסר משהו אני אשלים.

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם

כשאתה רושם חברה אתה מתכוון למחשבים מוכנים של DELL,HP וכו' או שגם מחשבים מוכנים מחנויות\רשתות מחשבים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים