עבור לתוכן

השוואה בין שתי זוגות מעבדים i7: 870/875K, 950/960

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ההשואה הראשונה:

Intel® Core™ i7-870 Processor (8M Cache, 2.93 GHz)

Intel® Core™ i7-875K Processor (8M Cache, 2.93 GHz)

l

לא הצלחתי למצוא מה ההבדל ביניהם חוץ מאשר במחיר, וזה הבדל של 50$, זה אומר שיש משהו שונה - אבל מה?

ההשואה הבניה:

Intel® Core™ i7-950 Processor (8M Cache, 3.06 GHz, 4.80 GT/s Intel® QPI)

Intel® Core™ i7-960 Processor (8M Cache, 3.20 GHz, 4.80 GT/s Intel® QPI)

l

פה המקרה הפוך, אני רואה הבדל לטובת ה 960 - 3.20 לעומת 3.06 אבל המחיר הוא בדיוק אותו דבר, איך זה יכול להיות?

או שההבדל לא משמעותי (ואז למה עושים אותו?) או שיש עוד משהו שאני מחמיץ ב950 שמאזן אותו לעומת אחיו.

המקור הוא

http://ark.intel.com/compare/48499,41315,37150,37151

ואם אני כבר פה, אז אולי אני אוכל לשאול לעצתכם לקניה של מעבד עבודה במעבדה חישובית באוניברסיטה - שימוש בעיקר במאטלאב.

איזה מעבד מן הארבע למעלה עדיף, ולמה? או שמה יש מעבד יותר מתאים לא מהאמורים לעיל?

תודה רבה!

פורסם

בזוג הראשון:

המעבד השני עם האות K- מציין שיש לו מכפלה פתוחה לאוברקלוק מה שעושה אותו יקר יותר.

לגבי הזוג השני , אני לא בדיוק בטוח אבל היה משהו עם הסדרה הזאת של המעבדים - ה960 יצא מאוחר יותר לעומת ה950 אבל הם בתכל'ס זהים (למעט מהירויות שעון)

פורסם
  • מחבר

מה זה בדיוק מכפלה פתוחה לאוברקלוקינג? והאם זה משהו זאני צריך לקחת בחשבון גם אם אני לא מתכוון להשתמש באוברקלוקינג בכלל (לפחות לא באופן ידני)?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את שמות הדגמים.

אתה מסתכל על מעבדים השייכים לדור הקודם של Intel. ישתלם לך הרבה יותר לבחון את מעבדי פלטפורמת Sandy Bridge (Core i5-2500, Core i7-2600 לדוגמה).

האם אתה יודע להגדיר את דרישות החומרה של התוכנה. האם נעשה שימוש בריבוי תהליכונים (למיטב ידיעתי Matlab לא מנצלת כמו שצריך בחלק גדול מסוגי החישובים)? האם יש כל דרישה אחרת שאותה אתה יודע להגדיר?

פורסם

אני לא רוצה לסבך אותך ואותי בהסבר אבל אני אנסה לפשט את זה.

המהירות שעון של המעבד מורכבת (בעקרון) מתדר בסיסי ומכפלה - נגיד 133Mhz ומכפלה X20 נותן לך 2.66Ghz שזה המהירות שעון/התדר הסופי של המעבד.

אחת הדרכים "הפשוטות" לעשות אוברקלוק זה לעלות את המכפלה- כשהמכפלה פתוחה הכוונה היא שאתה יכול לשנות אותה בביוס ו/או שהיא לא מוגבלת ע"י הביוס בצורה מסויימת.

שוב, ההסבר הוא לא הכי מדוייק אבל זה כדי שתבין את הרעיון הכללי.

לדעתי , אין לך מה בכלל להסתכל על אף אחד מהזוגות האלה.

הזוג השני מגביל אותך לערכת שבבים X58 (יקרה) ולזכרון בטריפל צ'אנל (יקר) ולזוג הראשון כבר יש סדרת מעבדים שמחליפה אותה.

אני מציע שתיגש לפורום מפרטים ותבקש שיבנו לך מפרט שיתאים לצרכים ולשימושים שלך במסגרת התקציב שיש לך....

עריכה:

אני רואה שהקדימו אותי ונתנו לך עצה טובה....

פורסם
  • מחבר

וואוו אתם צודקים לגמרי. בטעות חשבתי שמחירי הדור השני מתחילים מ500$ משום מה. :silly:

ה i7-2600 נראה מעולה! תודה לשניכם!

פורסם

אתה לא מסתכל על המעבד הנכון לדעתי.

למיטב ידיעתי Matlab לא מנצלת בכל היישומים ריבוי תהליכונים, כל שכן את טכנולוגיית ה-Hyper Threading שלה השפעה זניחה.

כלומר, גם אם המערכת מתוכננת לעבוד עם גרסת Matlab חדשה יחסית שכן מטמיעה תמיכה משופרת בריבוי תהליכונים ביישומים מסוימים, אני לא רואה שום טעם להוציע עוד כסף על מעבד Core i7 כאשר לא תהיה לכך תמורה.

לכן לפני שאתה הולך לקנות חומרה מאוד חשוב שתגדיר מהן הדרישות. האם היישומים שרצים במעבדה מנצלים בכלל ריבוי תהליכונים? אם כן, האם יותר מ-4 תהליכונים? או שמדובר עדיין ביישומים המנצלים תהליכון בודד? אל תתפתה לחשוב שאתה צריך את המעבד "הכי חזק" (המרכאות הן בכוונה כי ההגדרה הזאת היא מעורפלת) ולחשוב שה-Core i7 הוא כזה. מעבדי Core i7 ו-Core i5 הם זהים מלבד התמיכה של ה-i7 בטכנולוגיית ה-Hyper Threading שכאמור, למיטב ידיעתי, Matlab כלל לא בנוי לנצל.

כך שממבט ראשון הייתי אומר שה-Core i5-2500 הוא הבחירה הטובה ביותר. אם מדובר ביישומים שלא מנצלים ריבוי ליבות אז הרי ליכולות ה-OC המרשימות של פלטפורמת SB יכולה להיות משמעות גדולה יותר מל-HT ואת ההפרש הכספי עדיף להשקיע במערכת שתאפשר OC. אם כן מדובר ביישומים המנצלים ריבוי ליבות אולי בכלל עדיף לשקול בכלל מעבד כמו ה-Phenom IIx6 שמכיל 6 ליבות פיזיות.

לכן קודם צריך להגדיר את הצרכים והדרישות.

אם אתה יודע שמשהו שכתבתי על Matlab ויכולת ניצול החומרה שלה אינו נכון, אנא עדכן כי אני באופן אישי לא מומחה גדול ל-Matlab אז ייתכן שאתה יודע אחרת וטוב ממני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים