עבור לתוכן

שיפור זרימת האויר במארז!!

Featured Replies

פורסם

כרגע טמפרטורת המעבד עומדת על 60 מעלות במארז סגור והלוח על 46 מעלות(המאוורר של הלוח לא עובד כמו כל הלוחות של ASUS :AR15:)

שהמערז פתוח גם המעבד וגם ההציפ סט יורדים ב10 מעלות.

המארז של Macase KA-k80, והאיטסינק מדגם VOLCANO 6CU(החלפתי אתמול את הSPIRE).

יש מאורר מתחת לספק שמכניס אוויר, מאוורר של הספק שגם מכניס אוויר, מאוור בחזית שמוציא אוויר, את המאוור של הSPIRE שקימבנטי שגם יוצאי אויר בחזית.

מה אני יכול עוד לעשות בשביל לשפר את הסאונה שיש לי במחשב??

תקחו בחשבון שמיציאתי את כול המקומות הקונבנציונלים להצבת מאוררים.

פורסם

תעשה הפוך, שלמטה מקדימה יכניס אויר, ולמעלה מאחור יוציא !

פורסם

כרגע טמפרטורת המעבד עומדת על 60 מעלות במארז סגור והלוח על 46 מעלות(המאוורר של הלוח לא עובד כמו כל הלוחות של ASUS :AR15:)

שהמערז פתוח גם המעבד וגם ההציפ סט יורדים ב10 מעלות.

המארז של Macase KA-k80, והאיטסינק מדגם VOLCANO 6CU(החלפתי אתמול את הSPIRE).

יש מאורר מתחת לספק שמכניס אוויר, מאוורר של הספק שגם מכניס אוויר, מאוור בחזית שמוציא אוויר, את המאוור של הSPIRE שקימבנטי שגם יוצאי אויר בחזית.

מה אני יכול עוד לעשות בשביל לשפר את הסאונה שיש לי במחשב??

תקחו בחשבון שמיציאתי את כול המקומות הקונבנציונלים להצבת מאוררים.

את המדריך של קובי כבר ראית? ;)

פורסם
  • מחבר

הפכתי את המאוורר שמתחת לספק שיוציא אויר, ובחזית שיכניס אוויר, ואת המאוורר של SPIRE הדבקתי עם דבק דו צדדתי לרצפה של המארז שימהיר את הזרמת האויר.

עכשיו המעבד עומד על 55 מעלות והלוח על 33.

וכל זה אחרי שהמהרתי קצת את המעבד ל133X9.5.

שיחקת אותה KOM :xyxthumbs:

פורסם

תודה, תמשיך לשחק עם זה, אתה יכול להוריד עוד כמה מעלות, אם תוסיף עוד דוחף אויר פנימה...

פורסם

כמובן.

אלו חוקי פיזיקה בסיסיים ביותר: אוויר קר יורד למטה ולכן יש צורך לשים מאורר שידחוף את האוויר הקר שנמצא למטה כלפי פנים המארז.

אוויר חם נמצא למעלה, ולכן יש צורך במאורר שיוציא אותו החוצה :)

פורסם

זה מתבסס על זה, אבל לפעמים ישנן חסימות במארז הגורעות מעיקרון זה, כל עניין לגופו !

פורסם

זה המצב הבסיסי והכי טוב.

אין שום שילוב אחר של שני מאוררים שיביא לתוצאות טובות מאלה.

כמובן יש את הנושא של מארזי הקבר, בהם המאורר שנמצא מקדימה-למטה שואב את האוויר דרך חורים קטנטנים שנסתמים באבק כל יום, והאוויר עצמו מגיע דרך פתח קטנטן ברצפת המארז (האוויר שמתחת למארז הוא חם משמעותית מהאוויר שמצדדיו).

פורסם

בסיסי, אבל עם שיפורים שונים המצב בהחלט יכול להשתפר !

פורסם

מאוורר של הספק שגם מכניס אוויר

למה לעזעזל אנשים חושבים שהמאוורר של הספק מקרר את המארז???

המאורר של הספק נועד לקרר את הספק ורק את הספק!!!

רק לפי ההגיון (ולפי חוק שימור האנרגיה):

פעולה של המרת מתח של 220VOLT למתח של (כמה שהלוח ושאר ורכיבים צריכים) יוצרת כמות לא מבוטלת של חום!

פורסם

לא ממש נכון, קח לדוגמא את הספק של אנרמקס... שני מאוררים, שלפחות אחד מהם בהחלט עוזר גם לקירור המארז...

::)

פורסם

לא ממש נכון, קח לדוגמא את הספק של אנרמקס... שני מאוררים, שלפחות אחד מהם בהחלט עוזר גם לקירור המארז...

::)

נכון קיבלתי את שלי

אחד מכניס את האוויר החם מהמארז והשני מוציא אותו דרך הספק

פורסם

אני מדבר על הספקים הג'נריים שבעים בסטנדרט עם מאוורר אחד שמוציא אוויר, אולי בקרוב ספקים עם שתי מאווררים יהפכו לסטנדרט כמו שהתחילו לשים מאוורר מארז נוסף...(זה יהיה נחמד)

פורסם

רק לפי ההגיון (ולפי חוק שימור האנרגיה):

פעולה של המרת מתח של 220VOLT למתח של (כמה שהלוח ושאר ורכיבים צריכים) יוצרת כמות לא מבוטלת של חום!

למה?

הספק לוקח מתח מאוד גבוה (יחסית - 220 וולט) וזרם מאוד נמוך (יחסית - 3 אמפר) והופך אותם למתח מאוד נמוך (יחסית - 3.3, 5 ו 12 וולט פלוס ומינוס) וזרם מאוד גבוה (שוב, יחסית - 30 אמפר ל 5 וולט, 14 אמפר ל 3.3 וולט ו 12 אמפר ל 12 וולט, באיזור הזה, + עוד כמה למינוסים ולסטנד-ביי).

החום של הספק הוא לא בגלל "חוק שימור האנרגיה" (נראה לך שכל המתח ה"מיותר" שהוא "מוריד" צריך לצאת כחום?) אלה מחוסר יעילותו של הספק - נניח ספק 300 וואט ביעילות 80% צורך למעשה 375 וואט מרשת החשמל ומספק (נניח, אם כי לא תמיד) 300 וואט למחשב.

אותם 75 וואט הם-הם משתחררים כחום (שזה נניח חום כמו של נורת ליבון 75 וואט כי אצלה היעילות מאוד נמוכה וכמעט כל ההספק יוצא כחום...) ותחשוב על זה שזה ה-מ-ו-ן!!! (כמעט כמו Tberd 1.4 למשל) ולכן המאווררים...

פורסם

אני עשיתי MOD לספק ג'נריק שלי ועשיתי לו חור למאוורר בתחתית שלו(שנמצא בדיוק מעל המעבד) שיכניס אויר לתוך הספק ואת המאוורר שבא עם הספק השארתי שיוציא אויר החוצה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים