עבור לתוכן

כרטיס המסך הכי טוב שאני יכול לשים על dell Precision 390

Featured Replies

פורסם

שלום,

המחשב שיש לי הוא מחשב מדף של דל 390

מצ"ב קישור למפרט מלא:

http://www.dell.com/downloads/global/products/precn/en/spec_precn_390_en.pdf

המעבד שיש לי הוא qx6800

מישהו יודע מה הכרטיס מסך הכי טוב שאני יכול להתקין עליו שירוץ עם הספק הזה? (לגיימינג)

בהנחה שאין הגבלה קריטית של כסף.

תודה!

פורסם

במפרט לא מוזכר ספק הכוח. נאמר שהדגם תומך בכרטיסי מסך מקצועיים מסויימים אבל לא נאמר האם במחשב שנקנה בקונפיגורצייה בסיסית יותר מותקן ספק התומך בהרחבות כאלה. היות ואני מאמין שהמחשב כבר מזמן אינו באחריות הייתי מציע שתפתח אותו ותבדוק מה רשום על הספק.

פורסם
  • מחבר

במפרט לא מוזכר ספק הכוח. נאמר שהדגם תומך בכרטיסי מסך מקצועיים מסויימים אבל לא נאמר האם במחשב שנקנה בקונפיגורצייה בסיסית יותר מותקן ספק התומך בהרחבות כאלה. היות ואני מאמין שהמחשב כבר מזמן אינו באחריות הייתי מציע שתפתח אותו ותבדוק מה רשום על הספק.

תודה על התגובה!

375 watts Power Factor Correcting (PFC) power supply

זה מה שחיפשת?

פורסם

מצטער אבל לא. אני צריך יצרן ודגם, או את מה שכתוב על המדבקה שעל הספק ליד "+12V". מה שכתבת זה לא הדגם, זה בסה"כ אחד מהסיווגים הטכניים, וגם ההספק הכולל אינו אומר הרבה.

פורסם
  • מחבר

כתוב עליו:

dell

model N375P-00

+12V

18.0 A

עוד משהו?

פורסם

טוב שהזכרת גם את הדגם - 18A זה ממש לא הרבה, אבל אם תשים לב יש שם יותר ממסילת 12V+ אחת, והזרם המשולב של שניהן הוא 30A. הנתון הזה מספיק לרוב כרטיסי המסך הקיימים כרגע, כך שמבחינת ספק אתה מכוסה כנראה.

עתה נשאר לשאול מה התקציב פחות או יותר, מה הרזולוציה שאתה משחק בה, ובאילו משחקים פחות או יותר מדובר?

פורסם
  • מחבר

טוב שהזכרת גם את הדגם - 18A זה ממש לא הרבה, אבל אם תשים לב יש שם יותר ממסילת 12V+ אחת, והזרם המשולב של שניהן הוא 30A. הנתון הזה מספיק לרוב כרטיסי המסך הקיימים כרגע, כך שמבחינת ספק אתה מכוסה כנראה.

עתה נשאר לשאול מה התקציב פחות או יותר, מה הרזולוציה שאתה משחק בה, ובאילו משחקים פחות או יותר מדובר?

שוב תודה רבה רבה רבה.

את Radeon HD 5750

אני יכול לקנות יד שניה (במצב טוב) ב 300 שקל ממישהו.

ואם לא אני עם תקציב של עד 600-750 שקל

אני משחק בעיקר SC2 כרגע, דיאבלו כשיצא.

לא גיימר מטורף, פשוט היום ה 8600 שלי לא סוחב כלום.

בנוסף לזה, כתוב במפרט של המחשב שלי, שזה מוגבל לעד 512 מגה זכרון לכרטיס מסך. יש דבר כזה או שזה סתם מפרט עתיק יומין?

ראיתי גם שיש כרטיסים שבאים עם 2 מקומות לחשמל (כבל 6 פין אני חושב), יש לי רק כבל אחד, מפצל יפתור את זה?

בקשר לרזולוציה השאיפה לשחק על 1920x1080 אני חושב אבל כרגע אני לא משחק על זה כי המחשב שלי לא סוחב על כלום :(

אגב יש לי 5 GB זכרון, ו מעבד QX6800, עם הרדיסק FLASH. ככה שהכל אמור לטוס כשיהיה כרטיס מסך טוב

תודה!

פורסם

פרה פרה (לא לפי סדר מחייב כלשהו):

1. אתה בטוח לגבי המעבד? הוא לא מוזכר כאחת האופציות במפרט, לעומת X6800 כפול-ליבה למשל. לא כזה משנה, אבל יש משחקים עם העדפה למרובעי ליבות ביחס לכפול ליבה מהדור ההוא שכבר דיי מתיישן בימינו.

2. לגבי החשמל - מפצל מהסוג שחשבת עליו לא קיים, ומסיבה טובה: כל חיבור 6 פין יכול לספק 75W. אם בכרטיס יש יותר מחיבור אחד, זה אומר שהוא דורש יותר מאשר חיבור אחד מסוגל לספק, ולכן מפצל שכזה לא יפתור כלום. קיימים מתאמים המאפשרים "לשאוב" חשמל לחיבורים כאלה ממקורות אחרים, למשל כבלי מולקס (המזינים את הכוננים והמאווררים), אבל בכל מקרה לא נראה לי שזה רעיון טוב במיוחד לחבר כרטיס שדורש יותר מחיבור אחד למערכת הזו - גם כי הם חזקים ויקרים יותר ממה שאתה צריך, וגם כי ספק הכוח בן 5 השנים שלך (אני מנחש) לא ממש יעמוד בעומס הדרוש במקרה כזה.

3. ההגבלה על הזכרון כלל אינה ברורה לי. פעם ראשונה אני רואה דבר שכזה.

4. SC2 אינו משחק תובעני במיוחד - בליזרד טובים באופטימיזציה שמאפשרת לרוב המשחקים שלהם לרוץ (על הגדרות נמוכות) גם על מחשבים חלשים. אני מאמין שזה יהיה תקף גם לדיאבלו.

5. הHD5750 הוא בחירה לא רעה כיד שנייה (למפרט הזה ולצרכים שלך), אבל לא בהכרח המיטבית. ניתן לפעמים למצוא כרטיסים מעט יותר חזקים באותו המחיר, בעיקר אם אתה לא מתעקש על תמיכה בDX11.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה על העזרה והמקצועיות.

אני בטוח לגבי המעבד כי קניתי אותו לפני שבוע, זה q6800 extrme

אפשר המלצה לכרטיס יד שניה? אני אביא מ EBAY אם צריך. יש לי חבר שמגיע מארה"ב עוד שבועיים.

במפצל התכוונתי לכזה ששואב את זה מחיבור כח של סידי, אבל אם אתה אומר שזה לא רעיון טוב, אז אני מקשיב :)

אז מה אני קונה ?

לגבי DX11, אני לא יודע מה המשמעות של לוותר על זה, איך זה ישפיע על משחקים עתידיים... טיפים מאוד יעזרו

ואגב, ראיתי שיש משהו שנקרא PCIE2. יש הבדל בין 1 ל 2?

פורסם

מבחינת כרטיסים עדיפים למחירם כיד שניה, חיפוש קצר במדור יד שנייה כאן בפורום ובאתר YAD2 העלה את התוצאות הבאות:

- GTX260 ב300 שקל - חזק מעט יותר אך אינו תומך DX11

- כמה כרטיסי HD4850 ב250-200 שקל - אותו כוח, לא תומך DX11

כמובן שניתן לעלות טיפה בתקציב ולחפש כרטיסים חזקים יותר, אבל עבורם הספק המזדקן שלך מתחיל להיות גבולי. ההחלטה שלך בסופו של דבר, אבל לדעתי אין טעם ללכת על משהו מעבר, בעיקר לאור המשחקים שמדובר בהם. אתה מוזמן להמתין לחוות דעת נוספת כמובן...

מה אתה מפסיד עקב העדר תמיכה בDX11? אני מאמין שכלום, לפחות כיום. אמנם הHD5750 תומך, אבל הוא ממילא חלש מכדי להריץ משחקים על DX11 על מסך כמו שלך, בדיוק כמו שה8600GT שלך (או הGTS?) תמך בזמנו בDX10 אבל היה חלש מדי עבור משחקים תובעניים על הגדרות שכאלה.

לגבי PCIE 1 מול 2, הרי ש2 זה תקן חיבור מהיר יותר, אבל לא רק שהוא דורש שגם החיבור בלוח יהיה מהסוג הזה (ואצלך הוא 1) אלא שממילא הכרטיסים היום לא באמת מנצלים את הערוץ המורחב הזה וההבדלים בביצועים, כשיש כאלה, הם בסדר גודל של אחוזים בודדים גם בקרב הכרטיסים החזקים ביותר.

לגבי המפצל לחשמל - לא הבנתי נכונה את דבריך, אבל כמו שאמרתי גם מתאם כזה אינו מומלץ שכן אם הוא דרוש מלכתחילה זה כנראה אומר שהכרטיס חזק מדי עבור הספק.

ובקשר להזמנת יד שנייה מחו"ל - רק אם אתה ממש בוטח במוכר (המלצות חיוביות מאוד וכו'), הרי זה לא שתוכל להשיגו במקרה שהמוצר הגיע תקול.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על העזרה,

הלכתי בסוף על ATI RADEON HD 4850

ב 77$ חדש מארה"ב וחבר יביא לי את זה.

פורסם

תתחדש :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים