עבור לתוכן

טמפרטורות מטורפות עם gtx570

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר ימים קיבלתי לרשותי כרטיס gtx570 של asus

לפני כן היה לי gtx460 של gainward

ה460 היה מקבל טמפ של בערך 35-40 במנוחה ועולה לכ 80 במאמץ (40% מאוורר במנחוחה ו50-60 % במאמץ)

עם הכרטיס החדש כשאני מכוון 40% דרך after burner הכרטיס מגיע לכ90 מעלות במנוחה ואני צריך להעלות ל 60% כדי שהטמפ תרד לכ 70 מעלות במנוחה ו85% אחוז כדי לקבל 50 מעלות במנוחה

במאמץ המאוורר צריך לעבוד על כ 80-85% כדי שהטמפט תעמוד סביב ה 80-90

WTF?!?

יש למישהו רעיון למה זה קורה?

המארז אותו מארז והכרטיס חדש כך שאין בו אבק

אולי הכרטיס דפוק?

help me

תודה רבה ושבוע טוב (:

פורסם

90 מעלות במנוחה זה ממש לא תקין. ככל הידוע לי הוא מוריד מהירויות ואמור להיות באיזור ה40 מעלות מינוס במנוחה. או שישנו קונפליקט דרייברים (לא סביר כי שני הכרטיסים הם NVIDIA) או שבאמת משהו לא תקין בכרטיס. עם איזה מארז אתה? סתם לידע כללי, הסיכוי שזה קירור המארז נמוך בטמפ' האלה.

באיזו מהירות הכרטיס עובד במנוחה? תבדוק באפטרברנר אם הוא מוריד את מהירויות השעון.

פורסם
  • מחבר

המארז הוא p183 שאינו הבעיה. הוא לא היה הבעיה בכרטיס הקודם.

יש לי שני noctua שדוחפים פנימה ב 900 סלד ושני המאווררים האחוריים שמגיעים עם המארז שמוציאים החוצה

כשAB עובד על אוטומט הוא עובד על כ 40-50% וכל כמה דקות עולה ל 85% לכמה שניות. הטמפ' בכל מקרה לא יורדת מ 85 במצב הזה

מהירויות השעון קבועות כל הזמן:

core clock: 742

shader clock: 1484

memory clock: 1900

פורסם

יכול להיות ששינית באפטרברנר בקובץ, תחת unofficial overclocking, למצב 2? כי הכרטיס אמור להוריד את מהירויות השעון במנוחה, להעלות אותם רק בתלת מימד ו/או סרטים. נסה להסיר ולהתקין את הדרייבר, אם לא ניסית. אם ניסית, או שתנסה התקנה מחדש של מערכת ההפעלה (דבילי אבל עשוי לעבוד) ואם אתה לא בעניין, שווה אולי לבדוק החלפת הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

הסרתי את הרייברים כולל AB והרצתי driver sweeper

התקנתי הכל מחדש וזה עדיין קיים.

אני לא בראש של להתקין מערכת הפעלה חדשה רק בשביל לבדוק את זה אבל מכיוון שיש לי מערכת מחשב חדשה דנדשה לידי שלא הותקן עליה כלום פרט לווינדוס אני אנסה להעביר אליה את הכרטיס ולבדוק את העניין.

אעדכן מה קורה בהמשך היום

תודה בכל אופן

*אגב אין לי מושג על איזו אפשרות אתה מדבר (unofficial OC)

איפה בדיוק זה נמצא? אני לא רואה את זה אבל שווה לבדוק

====================================================================

עדכון:אני כותב כרגע מהמחשב השני

גם כאן התדרים קבועים ולא משתנים

אבל(!) המאוורר על 40% והטמפ' במנוחה 42 מעלות

אז העיה אינה בכרטיס.

לפני שאני מפרמט את המחשב, מה יכול לגרום לדבר הזה לקרות?

פורסם

טוב חיפשתי קצת, מסתבר שישנה בעיה איתם ואם אתה מגדיר בדרייבר של NVIDIA מקס' ביצועים הוא לפעמים נתקע ולא יורד למהירויות 2D וכו'. אבל זה שהוא פועל בטמפ' הזאת במחשב אחר.. אני מתנצל אבל אין לי מושג. בשליפה הייתי מהמר על קריאת טמפ' שגויה, אבל הסרת דרייברים והתקנה מחדש הייתה אמורה לסדר את זה אם זו הייתה הבעיה. שוב מתנצל שאין לי איך עוד לעזור.

בנוגע לAB - אמורים לערוך שם משהו בקובץ כדי לקבל אפשרות למהירויות גבוהות יותר, ולשנות אופציה מ0 ל1. חשבתי שאולי שינית שם ולכן מהירויות השעון נשארות קבועות. כנראה שלא.

פורסם
  • מחבר

טוב אני כבר לא יודע מה לעשות עם עצמי

כדי לוודא שזה לא המארז השארתי אותו פתוח והדלקתי מזגן שיקפיא את החדר

התקנתי מחדש ווינדוס הבעיה עדיין קיימת

ניתקתי מסך אחד והפלא ופלא הטמפ' צנחה אט אט עד שהגיע ל 50. עדיין הרבה אבל סביר.

חיברתי את הכבל של המסך השני והטמפרטורה עלתה עד שהגיעה ל 85

WTF?!?

מה GTX570 לא יכול להחזיק שני מסכים?

ועוד במנוחה

מישהו?

פורסם

אה אוקיי, קראתי שהמהירויות שעון של 2D מתבטלות כשמחובר עוד מסך, זה פותר את העניין הזה. מבחינת הטמפרטורות.. ממש לא נשמע לי הגיוני. נסה לחבר אל המחשב הדנדש שיש לך שם את הכרטיס ושני מסכים. מקריאה נוספת מסתבר שזו בעיה ידועה, אבל אנשים מתארים עליה מ50 ל70, לא ל90. נשמע שבכל זאת משהו לא בסדר בטמפ' של הכרטיס. נסה להריץ משחק עם מסך אחד מחובר, תראה לאיזו טמפרטורה הוא מגיע.

פורסם
  • מחבר

ומה זה ישנה? הרי בשניהם יש מערכת הפעלה חדשה ונקייה מותקנת ובשניהם יהיה את אותו הכרטיס

(אני הולך לעשות את זה, אני שואל רק כדי לדעת)

אגב, עם ה GTX460 לא הייתה את הבעיה הזו. הוא החזיק לי את שני המסכים בלי בעיה ב 40 מעלות

פורסם

לבודד את הבעיה, אם הוא יפעל בטמפ' נמוכות עם שני מסכים על המחשב השני, הכרטיס בסדר ואולי אצלך משהו לא תקין.

אבל הסיכוי נמוך, כנראה שפשוט הסינק לא לחוץ 100 אחוז או שהמשחה התרמית לא בכמות מספקת או יותר מדי.. קבל שני לינקים לת'רדים בנושא:

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=138784

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=187662

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה מה יכול להיות לא בסדר אצלי במחשב אם אין שום בעיה עם כרטיס אחר

אני כרגע עם ה GTX460 והכל עובד כמו שצריך

יותר מאוחר אבדוק שוב את המחשב החדש

בלינק השני שהבאת הפסקתי לקרוא אחרי שאנשים אמרו לו שאלו טמפרטורות הגיוניות.

את הראשון אבדוק בקרוב

=====================================

ההתחממות קיימת גם במחשב השני עם שני מסכים

פורסם

סביר להניח שהכרטיס דפוק, דבר עם החברה שקניתי ממנה..

פורסם

אחחחח... ניקולאי :lol: חחח... אתה מכין את המחשב לBF3??

בכל מקרה , יש בעיה כלשהי בכרטיס או בדרייברים.

ניסית להשתמש בדרייבר אחד לפני העדכני ביותר? יכול להיות שיש בעיה ספציפית בדרייבר החדש....

פורסם
  • מחבר

מייק, זו לא הסיבה ששדרגתי כרטיס מסך אבל אשקר אם אומר שזה לא עבר לי בראש ;D

אז ככה חברים,

המחשב שלי נמצא בחנות גם כדי שיבדקו מה קורה וגם כדי שיחליפו לי את לוח האם לסדרה B3.

במעבדה טענו שהם קיבלו טמפ שונות לחלוטין ונמוכות יותר. אם כי אני חושב שהם שמו את האוורור על אוט'.

על הדרך גם גיליתי שהדגם שיש לי מגיע עם OC מהמפעל. זה הדגם של ASUS.

יכול להיות שפשוט יש לי כרטיס עם OC לא יציב או משהו?

בכל אופן יש לי אפשרות להחליפו בכרטיס זהה או בכרטיס אחר (או לשמור אותו כמובן).

האם יש טעם בכרטיס אחר? איזה?

אם נעזוב לרגע את המחיר, מה אתם חושבים על ה gainward GTX570 phantom?

עד כמה הביצועים שלו יהיו נחותים?

כי אם ההבדל לא משמעותי, אז אני שוקל להעדיף אותו שכן להבנתי הוא ממש ממש שקט וגם די קריר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים