עבור לתוכן

שידרוג מחשב מחברת

Featured Replies

פורסם

שלום רב

ברשותי מחשב

ACER ASPIER ONE N450

INTEL ATOM, 1.66 HZ, 512KB CACHE

MEMRY 1 GB

BATTERY 3-CELL

STORAGE 250GBHDD

אני סטודנטית והמחשב נרכש לפני שנתיים. הוא לא מתאים לצרכים שלי - איטי ובעל בטריה של 3 שעות גג כך שצריך אחרי 2 שיעורים כבר לחפש שקע. (3 שעות זה אם לא מחוברים לאינטרנט. במידה ואני רוצה גם אינטרנט, זה שעתיים גג).

אני רוצה לקנות מחשב מחברת חדש באותו גודל (אפשר אפילו מסך טיפה גדול יותר), ששוקל מעט, בעל ביצועים טובים (שאפשר יהיה לפתוח במקביל מעבד תמלילים, דוא"ל, אקספלורר בלי שהוא יתקע שעה) ושזמן הבטריה שלו יהיה ארוך יותר. הבעייה - תקציב קצת מוגבל, עד 2000 ש"ח.

אשמח מאוד לקבל המלצות

תודה

נ.ב-שאלה עקרונית - האם רוב המחשבים בתצורה הזו הם בעלי מעבד אינטל אטום? כי לפי התרשמותי הוא בעל ביצועים לא משהו... ואולי זה לא תלוי בזה?

פורסם

אם את צריכה את המחשב לקראת שנה"ל הקרובה, אני ממליץ להמתין עם הקנייה עד לאוקטובר.

לקנות חודשיים לפני כן לא חכם במיוחד כיוון שמחירים משתנים ואולי יהיה משהו יותר אטרקטיבי.

בין השאר הבעיה שלך מבחינת זמן סוללה זו הסוללה עצמה, כיוון שרכשת אותה עם סוללת 3 תאים בלבד.

כאשר ניתן היה לרכוש גם עם סוללת 6 תאים שמספקת זמן עבודה של כ-5 וחצי שעות.

ניתן לרכוש סוללת 6 תאים או אפילו 9 תאים חדשות ב-EBAY במחיר של 100-150 ש"ח.

כמו כן בגלל שלמחשב יש רק 1GB זיכרון המחשב איטי ולא מאפשר לך להפעיל תוכנות רבות במקביל.

מה הגירסא המדוייקת של המחשב? כי אם הוא ממש ישן אז לא ניתן לעשות הרבה, צריך להיות רשום הדגם המלא מאחורי המחשב.

בין השאר רצוי לאחר זמן כה ממושך לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש את מע' ההפעלה (פעולה מעט מסובכת כיוון שאין למחשב כונן דיסקים, אבל אפשרית).

רכישת מחשב חדש בכ-2000 ש"ח אמנם תיתן לך מחשב בעל ביצועים מבחינת מעבד מעט יותר טובים, אבל זמן הסוללה נשאר עדיין סביב ה-5 שעות. כך שאולי אפשר רק לרכוש סוללה + זיכרון פנימי.

פורסם

זמן הסוללה של המחשב הזה הוא כ-3.5-4 שעות גג.

הוא הצעה טובה אבל עדיין תהיי קשורה לחשמל, אם לא אחרי שני שיעורים כמו עכשיו אז אחרי שלושה.

בסכום של 3,300 יש מחשבים מעניינים, עם מסך 13.3" ומעבד חזק ואפילו עם מסך מט שטוב לעבודה בחוץ.

ובעיקר עם סוללה חזקה שתחזיק לכ-7 שעות.

אני בכל מקרה ממליץ לך להמתין עם הקנייה לאוקטובר ולרכוש ממש לפני תחילת הלימודים. אם תוכלי להעלות את התקציב זה יהיה מצויין בשבילך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על תשובתך ועל התייחסותך לשאלותי. לצערי התקציב שלי הוא גג 2000 ש"ח ואני זקוקה כעת לשדרוג המחשב כי אני עובדת עליו והמחשב הנוכחי לא זז....

תוכל לתת לי המלצה ספציפית לדגם ספציפי עד 2000 ש"ח?

פורסם

זה בדיוק בתקציב:

http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=1215N&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he

יהיה שיפור, אין ספק.

אבל זה עדיין בקטגוריה של מחשבי מיני כאלה עם מעבדי אטום (זמן עבודה של המחשב הזה יהיה כ-5-5.5 שעות גג)

רכישה של מחשב כזה לדוגמא תהיה שיפור עצום:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18382

גם מבחינת איכות בנייה, אחריות ארוכה ל-3 שנים, מסך מט, מקלדת נוחה להקלדה, מסך 13.3", משקל 1.7 ק"ג, זמן סוללה ארוך של כ-7 שעות ועוד... כל זה בהשוואה למחשב של ASUS.

אם מתאפשר לך לקנות אותו ואולי לחסוך ולקנות אותו זה משהו שיכול לשרת אותך הרבה שנים (במידה והצרכים שלך לא ישתנו בצורה דרסטית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים