עבור לתוכן

לוח ומעבד למטרות עבודה משרדית וHTPC, מה כדאי?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב ישן - AMD dual core 3800, 1GB ram

אני רוצה לקנות שילוש חדש.

אני יכול להשיג מחיר ממש טוב על לוח ומעבד של אינטל.

השימושים שלי הם מאוד פשוטים: סרטים, הורדות גלישה וכו'...

לא הצלחתי כל כך להבין את ההבדלים בין הלוחות השונים ולכן אני מבקש את עזרתכם.

הנה האפשרויות שיש לי:

1. i5-2500 + DH67BL 150$

2. i5-2400S + DH67CF 190$

3. i7-2600 + DH67GD 210$

4. i7-2600K + DZ68DB 240$

5. i7-2600K + DP67BG 300$

יש עוד אפשרויות אבל הן כבר יותר יקרות.

לכל הסיפור הזה אני אוסיף זיכרון וקירור שקט.

אם אני אצטרך אני אוסיף גם כרטיס מסך פשוט.

עוד לא החלטתי אם להשתמש במארז ובספק שיש לי היום או לקנות חדשים.

חשוב לי שהקירור של הלוח יהיה פסיבי ( מניסיון עם הלוחות הקודמים שלי).

על איזה אפשרות אתם ממליצים אם בכלל?

תודה

אור

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסה לתמצת בה את השאלה שלך. לדוגמה, שדרוג לפלטפורמת SB למטרות עבודה משרדית ו-HTPC תקציב X.

מה דגם הלוח הקיים שלך? אם אתה לא יודע תוכל לבדוק באמצעות CPU-Z (לשונית Mainboard). אני שואל כי אולי אפשר לשדרג פשוט מעבד, להוסיף זכרון וכך תוכל לחסוך כסף.

מבחינת מעבדי Intel, תמחק מהרשימה את מעבדי ה-Core i7 הםא מיותרים לצרכים שלך.

ההתלבטות שלך צריכה להיות בין מעבדי Core i3 (שאותם לא הזכרת) לבין מעבדי Core i5. כאן נשאלות כמה שאלות:

1. האם מתוכנן OC?

2. מהן הדרישות שלך מהלוח?

3. האם אלו השילובים היחדים או שניתן ליצור שילובים נוספים מבין רשימת הרכיבים שכתבת?

פורסם
  • מחבר

היי,

יש לי היום לוח של DFI:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813136152

1. אני לא חושב שכדאי לשדרג את הקיים, מדובר בDDR1 שמאוד יקר היום.

בנוסף, הלוח הנוכחי מאוד בררני לגבי הזיכרונות שהוא מוכן לקבל, ניסיתי כבר כמה וכמה דגמים והוא פשוט לא קיבל אותם...

2. לא הזכרתי i3 כי אני לא מעוניין בi3, למרות שהשימושים שלי פשוטים, אני כן עובד בצורה די אינטסיבית (המון טאבים וכו')

3. לגבי הi7, בגדול אני מסכים שזה מיותר עבורי, פשוט המחירים האלה נראים לי מעולים אז חשבתי שאולי כדאי לנצל את זה ולקנות משהו מעבר למה שאני צריך כרגע.

4. לא מתוכנן OC.

5. דרישות מהלוח: קירור פסיבי, יציאת אודיו דיגטלית לפחות אחת (עדיף COAX למרות שאני יודע שזה נדיר), אם יש כרטיס מסך מובנה, אז HDMI+DVI.

6. לקחתי את השילובים מרשימה שמציעים לעובדי אינטל. אם מישהו חושב שכדאי ללכת על משהו אחר (לוח או מעבד כל עוד הלוח גם של אינטל), אז אני אבדוק אם ניתן לקנות את הלוח בנפרד ואת המעבד בנפרד.

תודה

פורסם

1. חשבתי שאולי יש לך במקרה לוח AM2 ואז שדרוג הייתה אולי אופציה. אבל לא זה המצב ולכן האפשרות הזאת לא רלוונטית.

2. כל עוד יש לך רק יישומים שפתוחים ברקע ולא יישומים שמבצעים פעולות עיבוד, לדוגמה, פתוח לך ברקע דפדפן, מעבד תמלילים, נגן מוזיקה, סייר קבצים, תוכנת מסרים מיידים וכדומה אין לך צורך דווקא בעוד ליבות פיזיות אלא בנפח זכרון מתאים. זה בניגוד לשימושים שבהם התוכנות שפתוחות ברקע מעמיסות באופן קבוע על המעבד. לדוגמה, מכונות וירטואליות, תוכנות קידוד וידאו שמבצעות פעולה ברקע ובזמן הזה אתה ממשיך לעבוד עם המערכת, תוכנות המריצות חישובים וסימולציות ברקע וכדומה. אז קח את זה בחשבון. יחד עם זאת, אם זה לא גורם לך לחריגה מהתקציב גם לדעתי עדיף היום לקנות מעבד מרובע ליבה מאשר כפול ליבה.

3. עדיין, גם אם המחיר מעולה זה מיותר. ההחלטה שלך כמובן, ועדיין יש כנראה הבדל לא זניח במחירי המעבדים.

4. אז לוח H67 כמו ה-DH67BL שהוצע לך (או ה-DH67CL שזהה לו מלבד כמות חריצי ההרחבה PCI אם יש לך צורך בהם) יהיה מעולה.

5. בפלטפורמת SB אין שבב גרפי מובנה בלוח. הליבה הגרפית מובנית במעבד והלוח רק מכיל את יציאות הוידאו שמאפשרות לך לנצל אותה.

6. אם לא מתוכנן OC אז השילוב i5-2500 + DH67BL יהיה המשתלם ביותר. אם אתה רוצה להשאיר לעצמך את האפשרות ל-OC אז כדאי לבדוק אפשרות של קניית מעבד 2500K ולוח Z68 כגון DZ68DB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים