עבור לתוכן

מחלקים (1:1, למשל)

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אני יודע שזה קשור לאוברקלוקינג, אבל בעקיפין זה יותר שייך לפה.

עד עכשיו הבנתי שמחלקים זה היחס בין ה- FSB Mhz למהירות של הזכרון,.

תנו לי להבין, אם המחלק הוא 1:1 אז ברגע שאני מעלה 50Mhz לבאס אז עולים 50Mhz למהירות הזכרון?

ראיתי שגם OCer דגול מצליח להעלות ל- 280 (למשל) ולהשאר במחלק 1:1 ולא ב- 5:4, אז מה ההבדל?

האם יש יתרונות ל- 1:1 על פני האחרים? כי ראיתי שלעבוד ב- 5:4 זה יותר יציב\בטוח\קל מאשר 1:1, אז למה לא להשאר בו כל הזמן?

תודה רבה, זה די חשוב עבורי :)

פורסם

כאשר מהירות הסטוק של הזכרונות יותר נמוכה ממהירות הFSB, והיחס בינהם הוא 1:1 אז יכול להיווצר מצב שהזכרונות לא יעמדו בOC והמחשב יקרוס.

בגלל זה מורידים את היחס בין הFSB לזכרונות. אין צורך להוריד אותו אל מתחת ל1:1 כל עוד המחשב עובד בסדר.

פורסם

ב1:1 הזיכרון עולה באותה תדירות של המעבד. אם הזיכרון יותר מהיר, אתה מקבל יותר ביצועים.

אבל לזכרונות יש גבול פעולה והוא יתקע את המערכת בגבול מסויים, בגלל זה משתמשים במחלקים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי קצת יותר, תודה :-*

אבל הייתי שמח אם היית (EranMor) מפרט יותר, מה הכוונה למהירות הסטוק של הזכרונות יותר גבוהה מאשר מהירות המעבד?

המהירות האפקטיבית של PC3200 היא 400Mhz. כלומר, היא יותר איטית מהבאס האפקטיבי של מעבד 2.4C למשל (800Mhz)

אז הוא לא יוכל לעבוד במחלק 1:1? או שהבנתי לא נכון? ואם הבנתי נכון, אז רק PC4000 יוכל לעבוד ב- 1:1... :-\

פורסם

המהירות של DDR 400MHZ זה בעצם 200X2, המהירות של מעבד בבאס 800 מגה הרץ (אינטל במקרה שלנו) זה 200X4

במקרה כזה הזכרונות עובדים בסטוק, במקרה כזה המחלק הוא גם 1:1.

פורסם

היחס בין המחלקים נמדד רק במהירות האמיתית.

המהירות האמיתית (סטוק) של זכרונות 3200 היא 200MHZ ומכיוון שאלה זכרונות DDR אז המהירות האפקטיבית היא 400MHZ.

מהירות הבאס האמיתית (FSB למעשה) של מעבד אינטל דגם C היא 200MHZ ובכך היא מקבילה לזמהירות הסטוק של זכרונות 3200.

במקרים רבים כשעושים אוברקלוק למעבד מגיעים לFSB מאוד גבוה. דבר שדורש מהזכרונות לעבוד גם כן במהירות גבוהה לא פחות.

כאשר הזכרון לא מסוגל לעבוד במהירותו הגבוהה של הFSB אז מורידים קצת את מהירות הזכרונות (המחלקים רק קובעים את היחס בין המהירויות) כך שהם יוכלו לעבוד ביציבות.

פורסם
  • מחבר

אז אם אקנה PC4000 איכותיים ואמהיר את המעבד, למשל, ל- 250Mhz FSB אין סיבה שלא אעבוד על מחלק סינכרוני (1:1), לא?

הזכרונות צריכים לעמוד בזה כמו שצריך, הלא כן?

אגב, אם כבר 5:4, אז למה לא 1:4? זה יאמץ הרבה פחות את הזכרונות.

עוד דבר, כשכותבים מחלק, אז ה- FSB בצד ימין והמהירות של הזכרונות בצד שמאל?

וההסבר שלכם פשוט מושלם, תודה! :blushing:

פורסם

אם תקנה זיכרון יותר מהיר מהמעבד ותעשה OC, אני לא רואה סיבה שהעסק לא יעבוד יציב.

אבל תזכור שאתה צריך קודם מעבד שיעמוד בזה.

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה יותר מהיר מהמעבד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים