עבור לתוכן

מה ההבדל בין מעבדי הi5 של אינטל לדורותיהם? - בקשה לפני קניית מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

אני יושב על העניין כבר כמה ימים, קורא המון המון מאמרים אבל יש עדיין כמה דברים שנורא מבלבלים אותי ואני לא מצליח להבין אותם.

1. הבנתי ש"הדור הראשון" של המעבדים הם מעבדי ה i5-xxx (שלוש ספרות), וזאת סדרה די ישנה.

2. "הדור השני" של המעבדים הוא i5-2xxx, בעלי Socket 1156.

3. יציאת סדרת Sandy Bridge בילגנה לי את כל הסדר - מצד אחד אלו מעבדים i5-2xxx בדיוק כמו הדור השני הרגיל. מצד שני אלו הם בעלי Socket 1155. כיצד ניתן לדעת, כאשר מצוין מעבד Intel Core i5-2xxx ללא ציון Socket לאיזו סדרה הוא שייך?

השאלה המרכזית - מה מומלץ לי לבחור עבור המחשב החדש? לפי הבנתי סדרת Sandy Bridge מיועדת להרחבות ולOC - אינני מעוניין בOC, האם יהיה בעבורי איזשהו הבדל מורגש בין i5-xxx מהדור השני לבין סדרה דומה של Sandy Bridge.

המחשב שאני מעוניין לקנות יהיה מיועד למשחקים די כבדים, וללא תוכנות כבדות, או עריכה גרפיות.

פורסם

"הדור השני" שאתה מתייחס אליו גם הוא בעל סוקט 1155 וגם הוא ממשפחת SANDY BRIDGE

מומלץ לקחת מסדרת הSANDY BRIDGE כי באותו מחיר של הI5 הישנים אתה מביא את החדשים והביצועים שלהם יהיו טובים יותר (אלה אם כן אתה מוצא את הישנים במחיר מציאה של ממש ואז אפשר לשקול לקחת כזה)

פורסם
  • מחבר

כלומר, אם נלך לפי שיטת הכללה, אתה אומר שכל מי שמוגדר Socket 1155 הוא מסדרת Sandy Bridge i5-2xxx, וכל מי שמוגדר i5-2xxx הוא בעצם מסדרת Sandy Bridge Socket 1155?

שאלה נוספת: איך זה הגיוני שמעבד הi5 2310 יצא במאי '11, ומעבד הi5 2400 יצא בינואר '11 בהיותו יותר חדיש בביצועיו ויותר יקר מהראשון?

פורסם

קצת בלבלת את הנושא. זה לא ממש מפתיע כי המיתוג של Intel מאוד מבלבל אם לא עוקבים יחסית באופן קבוע אחרי הנושא.

תתעלם לרגע מכל השמות השיווקיים המוגדרים כדור ראשון, שני, ומספרי סדרות. קודם תנסה להבין את הבסיס.

כל דור מעבדים מבוסס על ארכיטקטורה מסוימת. ארכיטקטורה פירושה המבנה של המעבד (כמות זכרון מטמון, אפיקי התקשורת בין הליבות, הזכרון ושאר הרכיבים), וחלקה השני הוא ערכות השבבים המותקנות בלוחות האם. ל-Intel יש מודל הנקרא טיק-טוק. בשלב הטיק ממוזערת הארכיטקטורה וכך ניתן להשיג באופן תיאורטי צריכת אנרגיה נמוכה יותר וגם לשפר מעט את הביצועים (לא באופן דרמתי). בשלב הטוק מוצגת מיקרו-ארכיטקטורה חדשה לגמרי. לעיתים היא באמת מהווה שיפור לעומת הארכיטקטורה הקודמת ולפעמים לא ממש.

בשלוש השנים האחרונות Intel שחררה שתי מיקרוארכיטקטורת.

הראשונה, Nehalem. שהכיל מעבדים כפולים ומרובעי ליבה לתושבת 1156 ובתהליך ייצור של 45 ננומטר. שלב הטיק שלה היה תהליך ייצור של 32 ננומטר. אלו המעבדים ש-Intel מסווגת כדור הראשון של מעבדי ה-Core ix, וכפי שנאמר כבר, מלבד ההבהרה בנוגע לסדר הכרונולוגי של הדברים, תתעלם מהמעבדים הללו כי הם אינם משתלמים כלל וכלל.

הארכיטקטורה הבאה שהוצגה (שלב הטוק) והחליפה את Nehalem היא Sandy Bridge. במקום לתת למעבדים הללו שם מיתוגי חדש Intel ממשיכה לשווק אותם תחת שמות המותג Core i3, i5 ו-i7 כמו גם Pentium G. אלו מעבדים לתושבת 1155 עם ערכות שבבים ייעודיות, ש-Intel מכנה הדור השני של מעבדי ה-Core ix. אלו המעבדים החדשים ביותר נכון להיום ואם אתה רוצה לקנות מערכת מבוססת Intel ישתלם ועדיף לך לקנות את הפלטפורמה הזאת.

אם המערכת שלך מיועדת למשחקים אתה צריך להבין שלכרטיס הגרפי באופן כללי חשיבות גדולה יותר מלמעבד.

אם תציין מהו התקציב שלך למעבד+לוח אם+זכרון, מהן הדרישות שלך מלוח האם ניתן יהיה למליץ לך על רכיבים מתאימים.

פורסם

ובקצרה - תושבת 1156 מתאימה למעבדי ה-NAHLEM מסוג I7\I5\I3 XX0

תושבת 1155 החדשה יותר מתאימה למעבדי ה-SANDY BRIDGE מסוג I7\I5\I3 2XXX

ההבדל בינהם הוא לא OC או "הרחבות"(?) אלא שה-SANDY BRIDGE הוא דור חדש, חסכוני יותר ובעל ביצועים גבוהים יותר.

המעבדים שיעודיים ל-OC קיבלו את הסיומת K.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים