עבור לתוכן

בעיה מוזרה בכרטיס רשת =\

Featured Replies

פורסם

הבאתי כרטיס רשת דיי ישן (Realtek RTL8029(AS) PCI Enthernet Adapter) ונראה לי שהוא תומך רק ב- 10mbps, אבל זו לא הבעיה

(הכרטיס הוא באמת מהדור הישן - יש לו בנוסף ליציאה המלבנית הסטנדרטית גם יציאה עגולה לחיבור ישן)

חיברתי אותו למחשב והווינדווס זיהה לי אותו (Win XP Pro) בלי בעיות, אבל כשאני עושה restart,ממתי שהמחשב עולה הנורה של ה-ACT לא מפסיקה להבהב (יש עוד נורה אחת - Link אבל היא לא דולקת)

יש לי עוד מחשב עם Win XP Pro ושם יש כרטיס רשת (3com 10\100 based Enthernet Adapter(Generic

איתו אין לי בעיות (המחשבים לא מחוברים עדיין, ולמעשה לאף כרטיס לא מחובר עדיין כבל), אז נכנסתי להגדרות של 2 הכרטיסים דרך ה-Device Manager כדי להשוות נתונים, ומצאתי 2 דברים שונים:

1) תחת החוצץ Advanced ב- Property לRealtek יש רק Line Speed ואילו ל3com יש כמה אפשרויות כגון: Flow Control, Media Type וכו'....

2) ב-Local Connection של ה-3com יש איקס אדום ורשום Network cable unplugged (זה הגיוני כי באמת לא מחובר כבל) ואילו במחשב עם ה-Realtek אין שום איקס ורשום Enabled....כאילו הוא מזהה איזשהו חיבור (וזה לא הגיוני כיוון שכמו שאמרתי....לא מחובר אליו שום כבל).

אז אחרי הסיפור הארוך הזה אני אסכם ב2 שאלות:

1) מה הבעיה ואיך אני פותר את זה? (אם זה פתיר..)

2) מה בכלל ההבדל בין PCI Enthernet Adapter ל- (based Enthernet Adapter (Generic ?

3) מה מסמלת הנורה ACT?

מקווה לתשובה ושלא תבהלו מהתיאור הארוך ;)

10x

פורסם

2)נתחיל עם אנגלית

3com 10\100 based Enthernet Adapter(Generic)

משמע כרטיס רשת מבוסס צ'יפ של 3Com במהירות 100Mbps שמשתמש בדרייבר ג'נרי של מיקרוסופט.

Realtek RTL8029(AS) PCI Enthernet Adapter

משמע כרטיס רשת מדגם RTL8029

לפיתרון - תזרוק את ה RTL8029 ותקנה ב 45 שקל RTL8139 חדש שתומך ב 100Mbps, לא שווה להשקיע 5 דקות בניתוח הבעיה אפילו.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך

אבל אם מישהו בכל זאת יכול לעזור קצת יותר אז בבקשה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים