עבור לתוכן

התלבטות| טרייד-אין על לוח P8P67 ולקבל Extreme4 (חדש)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קניתי לפני חודש את מחשב עם P8P67 .

RSM הציע לי לשדרג ללוח EXTREME 4 ב-30 שקל (ללא הרכבה).

שווה ?

ההבדלים בין הלוחות הוא שבלוח השני (EXTREME4) יש אפשרות SLI או CF .. וב-P8P67 אין.

אני גם מקבל כמו מן דבר כזה לקדימה של המחשב של שני כניסות USB3.

נ.ב.- אני יכל לשדרג לאיזה לוח שאני רוצה, אני רק משלם את ההפרש בניהם.

ואני לא רוצה לשלם יותר מ-200 שקל על שדרוג, אז אם יש לכם משהו להציע, אז סבבה D:

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית תוסיף לה את הדגמים ואת מטרת השדרוג.

למה בכלל לשדרג? האם הכוונה היא שהמערכת עדיין לא אצלך? או שהלוח כבר אצלך אבל התקלקל?

פורסם
  • מחבר

יש לי את המערכת כ-חודש..

אבל זה לעשות טרייד-אין על הלוח שלי ולהוסיף 30 שקל ולקחת את ה ASRock Extreme 4 (ואני כאילו משלם את ההפרש).

אבל אני צריך לעשות את זה בסביבות השבוע הקרוב כי אז הלוח נקרא שהוא התיישן.

פורסם

אבל מה הסיבה שאתה רוצה להחליף? מה חסר לך בלוח הקיים או מה יש ב-Extreme 4 שהופך אותו מבחינתך למשתלם יותר?

לדעתי הרווח הכי גדול מהשדרוג הזה יהיה שתוכל להתשמש בליבה הגרפית בשעת הצורך. תמיכה במערך מרובה כרטיסים היא לדעתי מיותרת וגם כל שאר הפונקציות הייחודיות שיש ברוב לוחות ה-Z68 (הכוונה ל-Virtu ו-SRT) הן לדעתי גימיקים יותר מאשר תכונות שימושיות.

אז כך שההחלטה שלך. השדרוג כמובן לא יזיק, אבל לא בטוח שגם ייתן תמורה. האם שווה לך להשקיע כסף (כולל מחיר העבודה אם אתה לא מחליף את הלוח בעצמך) רק בגלל זה? לי קשה לענות, זאת צריכה להיות החלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

את הלוח אני מחליף לבד.

ואני רוצה שכאילו יהיה לי דלתות פתוחות לשידרוגים בעתיד.

כמו מערך מרובה, וכן אם אני יחליט להוסיף SSD בעתיד אז שהם יעבדו יחד קאש.

פורסם

מערך מרובה כרטיסים הוא לדעתי מיותר לאור חסרונותיו היחסיים. אם אין לך כרגע כוונה להתחיל להשתמש במערך שכזה אני לא חושב שאתה תמצה בעתיד את האפשרות הזאת.

בקשר ל-SRT זה גימיק. אם אתה כבר קונה SSD ברוב המוחלט של המקרים יהיה עדיף לך פשוט להשתמש בו וזהו ולא ליצוא מערך SRT.

כך או כך, תבדוק אם יש בחנות את הלוח ASrock Z68 Pro-3 שזול יותר ופשוט לא מכיל שני חריצי PCI-Ex16.

פורסם
  • מחבר

אם אני יוותר על מערך מרובה, אז אני לא חושב שאני יקנה את הלוח.

אבל שוב, אם אני יחליט עוד כמה זמן שאני רוצה לעשות מערך מרובה ויהיה לי את התקציב לזה. אז אני יצטרך לקנות לוח, ספק, ועוד כרטיס ואם הכרטיס שלי יהיה כבר חלש אז זה עוד זוג כרטיסים = עסק יקר!

פורסם

כדאי להתחיל מזה שהלוח שלך לעולם לא יהיה חלש. לוח אם אינו רכיב אקטיבי במערכת (במובן של מעבד או מעבד גרפי) אין לו "ביצועים" במובן הזה.

שנית, מהשהזכרת הם בכל מקרה החסרונות העיקריים במערך מרובה כרטיסים גרפיים (לצד ההתעסקות הגבוהה יותר מבחינה תוכנתית). אם אין לך ספק מתאים, אז תצטרך לקנות, אם תקנה זוג כרטיסים חדש אז אלו הוצאה, כך ששדרוג הלוח הזה לא ממש חוסך המון (חוסך לך באופן תיאורטי קניית לוח לפלטפורמת SB בעתיד שלדעתי זה משהו שבכלל לא יהיה רלוונטי. אם אתה לא משתמש כבר עכשיו במערך מרובה כרטיסים אז מה הטעם בו בעתיד? הרי בעתיד כשהכרטיס שלך כבר לא יספיק יהיה לך משתלם הרבה יותר לקנות כרטיס חדש במקומו מאשר להוסיף אחד זהה "ומיושן". כאשר גם הכרטיס החדש יתחיל להתיישן כנראה שכבר כל המערכת תהיה פחות רלוונטית למשחקים ואז כבר בטח תפזול לכיוון שדרוג פלטפורמה. לכן, אלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגותאני לא רואה סיבה למה מערך שכזה אמור להיות הכרחי בעתיד ואפילו כבר עכשיו אם אתה לא מתכנן מערך שכזה בטווח הזמן הקרוב.

אבל ההחלטה שלך. תמורת 30 ש"ח החלפת הלוח לא מכניסה אותך לאיזו הוצאה מיידית מיותרת, אז אתה יכול להחליף לוח. רק שלדעתי אתה צריך לבחון את הדברים מבחינה מעשית ולא להתפתות ליפול בפח רעיון השדרוג העתידי (שברוב המקרים פשוט לא יוצא לפועל ונשאר בגדר אפשרות תיאורטית על הנייר). לדעתי השדרוג ללוח Z68 (לאו דווקא ל-Extreme 4) במחיר הזה כדאי בעיקר עקב האפשרות שתהיה לך להשתמש בליבה הגרפית (לצורך אבחון, כגיבוי או תאפשר לך להסב את המערכת לשימושים שאינם דורשים כרטיס גרפי מובנה).

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שתמורת המחיר הזה, כדאי לי לשדרג ?

וכן אני יכל לקחת כל לוח אחר .. אבל שייתן לי משהו שכן חסר לי בלוח הזה.

פורסם

כמו שנאמר, אם מדובר ב-30 ש"ח, לך על זה. מדובר בלוח מצויין ומפוצ'ר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים